|

Hořký konec pro Trutnov. Sérii rozhodl Volráb z trestného střílení

Trutnov - S koncem sezony se musejí smiřovat hokejisté Trutnova po včerejší porážce s Děčínem. Byla třetí v sérii, což znamenalo, že do čtvrtfinále postoupili Medvědi. Ačkoliv v polovině třetí třetině se zdálo, že se série ještě jednou přestěhuje do arény Severočechů. Draci vedli 3:1. Jenže pak dvěma góly vyrovnal Petráš a v prodloužení o výhře hostů rozhodl Volráb, který proměnil trestné střílení nařízené za zalehnutí kotouče v brankovišti.

TRUDEC
Trutnov
OS4
Trutnov
09.03.2018
18:00
3:4 pr.
(2:1, 0:0, 1:2 - 0:1)
Děčín
Branky a nahrávky: 14. Svoboda (Machač, Chytráček), 17. Fedulov (Malík, Kastner), 47. Kastner (Fedulov) - 20. Vaněk (Oliverius, Zika), 49. Petráš, 52. Petráš, 67. Volráb (TS)

Vyloučení: 6:11, navíc Bezděk (TRU) a Málek (DEC) 10 OT, Využití: 2:1

Diváci: 782

Konečný stav série: 1:3, postupuje Děčín

Trutnov: Jeschke - Poul, Machač, Bezděk, Vácha, Suk, Suvorov - Svoboda, Chytráček, Kubinčák - Fedulov, Kastner, Malík - L. Gabriel, Zahradník, Voženílek - Vacek

Děčín: Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár "A" –Volráb, Faigl, Oliverius "C", Chovanec, Petráš, Hašek "A", Zika, Navarra, Amirov

Gólovému okamžiku v nastavení předcházel v útočném pásmu Draků faul na Poula, který dostal sekeru do ruky, ale rozhodčí Veinfurter se svými kolegy tento zákrok nepostřehl. „V prodloužení zlomí hráči ruku a rozhodčí vám řeknou, že to neviděli? To se prostě nemůže stát! To je hrubé ovlivnění zápasu,“ zlobil se po utkání domácí trenér Aleš Půlpán st. „Rozhodčí moc nekritizuji, ale tohle od nich byla taková kaše, že si nezaslouží pískat,“ dodal.

Trutnovský mančaft odehrál před osmi stovkami diváků výborný zápas, i přestože mu do sestavy pro čtvrté utkání zasáhla další absence. Na čtvrtečním tréninku si zlomil ruku Zahradník. Ten tak přibyl na marodku k Aleši Půlpánovi, Smékalovi, Baránkovi a Tomáši Půlpánovi, který měl po středečním zákroku Kaltenböcka otevřenou zlomeninu sanice (natřikrát zlomenou) a v úterý ho čeká operace. Při nedostatku hráčů si tak trenéři vytáhli do sestavy z béčka Lukáše Gabriela.

Jak to ale někdy bývá, oslabený tým se semknul a v první části se ujal zaslouženého vedení. Úvodní gól vstřelil ve 13. minutě Svoboda. Machač střílel od mantinelu, gólman Dlouhý puk vyrazil, Chytráček dorážel, a jak kotouč letěl do brány, tak ho ještě Svoboda doklepl - 1:0. Dokonce dvougólový náskok Draci získali v 17. minutě po využité přesilovce. Kastnerova ztečovaná střela se odrazila do jízdy k Fedulovi a ten pohotově bekhendem zavěsil - 2:0. Hosté toho v prvním dějství moc nevymysleli, přesto se dočkali šťastné kontaktní branky. Také v přesilové hře. Jednu sekundu před koncem třetiny došťouchl po závaru před Jeschkem puk za čáru Vaněk. Mnohým divákům se ale zdálo, že to bylo až po vypršení hrací doby. Gól platil - 2:1.

Ve druhé třetině pokračovali domácí ve velmi dobrém výkonu, výborně si sedli na ledě Kubinčák s Chytráčkem, ale největší šanci měl hostující Hašek, který se dostal do samostatného nájezdu. Děčínský útočník zkusil na Jeschkeho blafák, domácího gólmana si položil, ale pak už ze strany nedokázal usměrnit puk do brány.

Domácí byli stále lepší. Na začátku třetí dvacetiminutovky se po dvou faulech na Chytráčka v krátké době po sobě naskytlo Drakům 81 vteřin přesilovky 5 na 3. Tuto početní výhodu ale nevyužili. Skórovali až v přesilovce ve 47. minutě, kdy Fedulov hezky našel najíždějícího Kastnera a ten zblízka překonal Dlouhého - 3:1. Nadějný stav pro vynucení si pátého utkání pak vzal ale rychle za své. Hosté převzali iniciativu a díky individuálním schopnostem Petráše vyrovnali na 3:3. Děčínská pětadvacítka při svém prvním gólu vybruslila zpoza brány a prostřelila Jeschkeho, aby pak ještě větší parádu předvedla při vyrovnávací trefě, kdy urostlý útočník své sólo zakončil kličkou s efektivním bekhendem.

Pro trutnovské hokejisty to byla studená sprcha, během chvilky se jim rozplynul těžce vybudovaný náskok. Nicméně nepřestávali bojovat a díky tomu dostali zápas do prodloužení. Na hráčích Děčína bylo vidět, že nechtějí čekat na nájezdy, které v Trutnově v pondělí prohráli a utkání rozhodli v 67. minutě. Po závaru v domácím brankovišti zůstal puk pod ležícím Suvorovem a rozhodčí Veinfurter nařídil trestné střílení. Volráb jako zakončení zvolil střelu na Jeschkeho vyrážečku a poslal svůj tým do čtvrtfinále, kde Děčín vyzve Havlíčkův Brod. Pro domácí hráče a fanoušky končila sezona v emocích a pocitech křivdy, což od nich pocítili rozhodčí sprškou nadávek a kelímků od piva. Pořadatelská služba měla plné ruce práce. Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň