|

Mečbol má Děčín, v pátek se série stěhuje do Trutnova

Trutnov - Hrálo se o vedení v sérii 2:1 a mečbol. Důležité utkání o výhodu však hokejisté Trutnova ve třetím osmifinále play-off druhé ligy nezvládli. Středeční souboj v Děčíně jednoznačně prohráli 1:6, především kvůli nepovedení první třetině, a tak v pátek doma musejí zvítězit, jinak pro Draky letošní sezona skončí. Ta už skončila pro útočníka Tomáše Půlpána, kterému dnes Kaltenböck zlomil čelist a vyrazil zuby.

DECTRU
Děčín
OS3
Děčín
07.03.2018
18:00
6:1
(3:0, 1:1, 2:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 2. Oliverius (Kaltenböck), 6. Hašek (Navarra, Málek), 18. Kaltenböck (Oliverius, Faigl), 39. Navarra (Zika), 48. Navarra (Hříbal, Málek), 58. Chovanec (Petráš) - 30. Malík (Vácha)

Vyloučení: 7:4, navíc Fedulov (TRU) 5+OK, Využití: 1:0, V oslabení: 1:0

Stav série: 2:1

Děčín: Dlouhý (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár "A" – Volráb, Faigl, Oliverius "C", Chovanec, Petráš, Hašek "A", Zika, Navarra, Amirov

Trutnov: Ašenbrenner (21. Jeschke) - Poul, Machač, Fedulov, Bezděk, Vácha, Suvorov - Svoboda, Zahradník, Kubinčák - Martinec, Kastner, T. Půlpán - Malík, Chytráček, Voženílek - od 41. Adolf

Hosté nastoupili v totožné sestavě jako v pondělí, kdy Drakům chyběli tři hráči včetně kapitána Aleše Půlpána. V bráně dostal příležitost Patrik Ašenbrenner, ale hrdina penaltové loterie druhého zápasu odchytal pouze úvodní část a pak své místo přepustil Jeschkemu. Hokejisté Trutnova totiž po dvaceti minutách prohrávali o tři branky. Svěřencům trenéra Aleše Půlpána a Luboše Petery se vůbec nepovedl vstup do zápasu, když inkasovali gól již po 68 vteřinách z hole zkušeného Oliveriuse. V 5. minutě byl za faul kolenem vyloučen Voženílek a domácí po minutě početní výhodu využili, kdy po střele Navarry skóroval Hašek. Stáhnout ztrátu dvou branek mohli hosté vzápětí, kdy v krátké době po sobě hráli dvě přesilovky, ale bez úspěchu. V závěru třetiny pak napřáhl z dálky Kaltenböck a Ašenbrenner vytahoval puk z brány potřetí. Navíc v poslední minutě za ním ještě zvonila tyčka po ráně Málka.

„Nepodařil se nám vstup do zápasu a od toho se celé utkání odvíjelo. Nakupili jsme strašné množství chyby, systém 1-2-2 nám nefungoval a propadali jsme. V přesilovkách jsme nebyli schopni si vytvořit žádné šance, gólman měl odkrytý výhled, takže naše střely v pohodě pochytal,“ uvedl k utkání asistent Luboš Petera.

Trutnov se na chvíli dostal zpátky do hry přesně v polovině zápasu. Střelou mezi Dlouhého betony vnesl do hostujících řad naději Malík. Jenže hosté vzápětí promrhali i čtyřminutovou přesilovku, kterou rozhodčí nařídil za Kaltenböckův faul na Tomáše Půlpána.

„Byl to likvidační zákrok a ne holí, ale loktem. Hráč byl dohraný bez puku u mantinelu, zásah do oblasti hlavu a krku. Co k tomu říct, za to se dává automaticky 5 minut + OK nebo trest ve hře,“ divil se trenér Petera nad trestem pro děčínského beka. A ještě více jej překvapilo, že pak byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. „Ten zápas tohle určitě neovlivnilo, ale máme z toho vyloženě hořký pocit,“ poznamenal trutnovský asistent. Tomáše Půlpána byl převezen do Hradce a čeká jej operace.

Trutnovští pak nezvládli ani další vlastní přesilovku na konci druhého dějství. Nechali si ujet dvojici Zika – Navarra a druhý jmenovaný překonal Jeschkeho. Stav 4:1 po dvou třetinách nevěstil nic dobrého a ani hra hostujícího celku nenaznačovala, že by měl přijít obrat. A ten se také nekonal. Naopak domácí své vítězství pojistili ve 48. minutě blafákem Navarry a dvě minuty před koncem zápasu ještě přidal šestý gól Chovanec.

Vysoká prohra z pohledu trutnovských hokejistů ale není zase taková tragédie, děčínští Medvědi se dostali „jen“ do vedení 2:1 a před týmy je nyní páteční souboj pod Krkonošemi. Nicméně doma už si Draci podobné zaváhání nemohou dovolit, aby případně ještě v neděli mohli v Děčíně bojovat o postup.

„Porážka nás mrzí, ale ještě víc zranění Tomáše Půlpána. Rozhodčí dnes hru trošku pustil, domácí toho využili a hráli na hranici. Ale na to se nevymlouváme, vítězství si dnes soupeř jednoznačně zasloužil,“ pravil Luboš Petera, ale hned dodal, že série zdaleka ještě nekončí. „Doufám, že se nám uzdraví Aleš Půlpán a pořádně se na pátek připravíme, abychom se do Děčína ještě v neděli vrátili.“ Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň