|

Děčín se ujal vedení v sérii, na domácím ledě byl o gól lepší

První utkání série zvládli lépe Medvědi z Děčína. Díky gólu Navarry ze 49. minuty vyhrál Děčín 3:2. Série se v pondělí stěhuje do Trutnova.

DECTRU
Děčín
OF1
Děčín
03.03.2018
18:00
3:2
(1:1, 1:1, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 19. Hašek (Volráb, Zajan), 30. Hříbal (Volráb, Hašek), 49. Navarra (Oliverius, Kaltenböck) – 4. Kastner (Půlpán T., Fedulov), 37. Kastner (Půlpán T.)

Vyloučení: 5:5, Využití: 1:0

Stav série: 1:0

Děčín: Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Horák, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) – Vácha, Poul (A), Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk, Vacek, Machač – Kubinčák, Baránek, Půlpán A. (C), Půlpán T., Martinec, Kastner, Chytráček (A), Zahradník, Smékal, Voženílek, Malík, Svoboda

Hokejisté Trutnova nastoupili k prvnímu utkání Play Off na ledě Děčína. Dvě třetiny bylo vyrovnané skóre. Zápas rozhodl ve třetí třetině Navarra.

Domácí Medvědi, posilnění hned o pětici hráčů z WSM ligy, začali utkání výborně. Byli aktivní a bylo vidět, že hosté se budou bránit. V první přesilovce domácích mohl skórovat Hašek, ale jeho únik likvidoval Jeschke. Po něm pálil Zika, ale Jeschke byl úspěšný. Ve druhé přesilovce domácích už bylo hodně horko před brankou Jeschkeho a jen tak tak že nepadla úvodní branka. Tu vstřelili hosté hned z první šance. Lukáš Kastner překonal švihem brankáře Dlouhého - 0:1. Domácí se dlouho snažili vyrovnat, ale obrana hostů v čele s Jeschkem hrála výborně. Jenže v 19. minutě zapomněl Chytráček na útočícího Haška a ten měl tolik času, že si mohl vykouřit i cigaretu a pohodlně překonal bezmocného Jeshckeho -1:1.

Druhá třetina vybízela domácí k tlaku, ale ten nepřicházel. Trutnov se osmělil i do útoku a hned v prvním střídání střílel Aleš Půlpán. Na druhé straně měl šanci Zajan, ale Jeschke kotouč viděl a chytil. Nebezpečně pálil Kubinčák, ale Dlouhý jeho pokus viděl. Další šanci hostů spálil Chytráček, který jel sám na branku, ale zakončení se mu absolutně nepovedlo. Domácí šli do vedení v polovině druhé třetiny. Přesilovou hru využil sám stojící u tyčky domácí Hříbal - 2:1. Hosté se začali více tlačit do útoku. Ve 37. minutě se dostal Lukáš Kastner až před dlouhého a dokázal ho překonat i po druhé -2:2.

Třetí třetina se hrála opatrně a ze hry měli více domácí. Zika nastřelil břevno, když svoji střelu schoval za hostující útočníky. Do brejku ujížděl Aleš Půlpán, ale akci zastavil offside. Přetahovaná z obou stran nakonec dostala jednoduché rozuzlení. Navarra vystřelil od mantinelu a tečovaná střela o Fedulova skončila za zády Jeschkeho - 3:2. Hosté se vrhli do útoku, ale marně obývalo domácí obranné pásmo. Větší šance pro hosty přišly až v závěrečně power-play, ale vyrovnání z toho nebylo. Děčín zvítězil, zaslouženě a ujímá se vedení v sérii.

Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na domácí duel, který se hraje v pondělí 5.3.2018 od 18:00! Reportáž: Redakce