|

Fair-Play Kobry! Zapůjčila Trutnovu dresy a pak dostala pět gólů

Trutnov přicestoval na Kobru bez dresů, štulpen a návleků. Ty jim propůjčila domácí Kobra, která se poté musela před aktivními hosty sklonit a skousnout porážku 0:5. Dvě branky a tři asistence si připsal Vojtěch Kubinčák. Druhou nulu v sezóně vychytal Ota Jeschke.

KOBTRU
Kobra Praha
40. Kolo
Praha
14.02.2018
18:00
0:5
(0:2, 0:2, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 13. Baránek (Kubinčák), 20. A. Půlpán (Kubinčák, Vácha), 33. Kubinčák (Baránek, A. Půlpán), 35. Kubinčák (Chytráček), 45. Baránek (A. Půlpán, Kubinčák)

Vyloučení: 3:4, navíc T. Půlpán (TRU) 10 OT

Kobra Praha: Bílek (Mouček) – Skočovský, Semrád, Šteiner Dominik, Drahorád, Verbík J., Verbík R., Ryzák, Kolařík – Matějček, Tuma, Slanina - Chlapík, Šteiner David, Hlinka - Antončík, Gron

Trutnov: Jeschke (/Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk - Kubinčák, Baránek, A. Půlpán - T Půlpán, Kastner, Martinec - Smékal, Zahradník, Chytráček

Hokejisté Trutnova svedli přímý souboj o páté místo v tabulce. Na ledě pražské Kobry vyhráli jednoznačně 0:5. Pět bodů si připsal Vojta Kubinčák. Utkání však pro Draky nezačínalo dobře.

Teď už úsměvná historka, kterou se baví i server hokej.cz, ale tak směšná od začátku nebyla. Po dojezdu do Prahy totiž Trutnov zjistil, že nemá tašku s dresy, štulpnami a návleky. Hosté sehnali co mohli, štulpny modré otočili na ruby a zápasové dresy zapůjčila pražská Kobra od svého "B" týmu. Obránci Poul a Bezděk měli dokonce ještě starší sadu, než ostatní a čísla se jim se nalepily černou páskou na hokejku. Krize byla zažehnána, hurá na hokej!

Od prvních minut bylo jasné, že půjde o velmi atraktivní hokej. Trutnov hrál dobře do obrany a Kobra klasicky aktivně do útoku. První závar musel řešit Jeschke v 5. minutě, kdy Antončík netrefil odkrytou branku po střele Kolaříka. Na druhé straně zahrozil Kastner, ale Bílek byl tentokrát připravený. Ve 13. minutě střílel Martin Baránek a kotouč se dostal i s Bílkem za brankovou čáru. Překvapení hosté vedli - 0:1. Další branka padla čtyřicet sekund před první sirénou- Kubinčák poslal do brejku Aleše Půlpána a ten prostřelil Bílka mezi betony - 0:2. Domácí byli opaření.

Kobra se snažila zabrat, ale narážela na neprostupnou obranu hostů. Co obranou prošlo, to zastavil fantastický Jeschke. To platilo při pokusu Šteinera, který už už měl ruce nahoře, ale Jeschke vytasil rychlou lapačku. Po zbytečném faulu Fedulova hráli domácí navíc přesilovou hru, kterou však hosté výborně ubránili. Se střelou Skočovského si poradil znovu výborný Jeschke. A hosté trestali. Geniální nahrávku přes celé útočné pásmo, kterou vyslal Baránek, poslal Vojtěch Kubinčák přímo pod horní tyčku Bílkovy branky - 0:3. S domácími to nevypadalo dobře. Gesto fair-play poté předvedl domácí Šteiner, který upadl přes hokejku Zahradníka, který měl být vyloučen. Domácí borec se však přiznal a sudí svoje rozhodnutí změnil. Děkujeme! To ale už běžela 35. minuta. Chytráček objel obránce, vyměnil si puk s Vojtou Kubinčákem a exlitvínovský kanonýr opět překonal Bílka - 0:4.

Poslední třetina se už jen dohrávala. Kobra ztratila naději na snížení po úvodním tlaku, který řešil Jeschke třemi výbornými zákroky. Poté přišla opět na řadu bezchybná hra hostů. Ve 45. minutě navíc dostal přihrávku Martin Baránek a prostřelil Bílka ještě jednou, po páté - 0:5. Domácí se snažili o čestný úspěch, ale to se jim nepovedlo. Trutnov dokráčel k jasné výhře a před derby se připravil výborně!

Děkujeme domácí Kobře, která nám zachránila život a hlavně body. Takové gesto fair-play jsme nikdy nikde neviděli a patří jim obrovské díky. Trutnov tak sebral tři body, upevnil pátou pozici a v sobotu ho čeká rival z Vrchlabí, v jehož sestavě se objeví Jan Hlaváč!

Děkujeme všem za podporu! A v sobotu na značkách! Začínáme v 18:00! Reportáž: Redakce