|

Jablonec si odvezl všechny body. Trutnov vyšel naprázdno ...

Třetí mužstvo v letošní sezóně, které dokázalo z Trutnova odvést tři body - to jsou jablonečtí Vlci. Po výhře 1:2, o které rozhodli v první třetině, odskočili právě pátému Trutnovu.

TRUJBL
Trutnov
39. Kolo
Trutnov
10.02.2018
18:00
1:2
(0:2, 0:0 1:0)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 52. Zahradník (T. Půlpán, Bezděk) - 12. Havlas (Bříška), 15. Bříška (Havlas)

Vyloučení: 3:6

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Machač (od 21. Suvorov), Suk - Kubinčák, Baránek, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Martinec - Smékal, Zahradník, Chytráček - Malík

Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Petruželka) – Moravec, Pulec, Čechura, Pavlů, Zeman, Pilař – Víšek Bříška Tondr – Nevyhoštěný Brokeš Peřina - Babec Havlas Gecko

Hokejisty Trutnova čekal po páteční tiskové konferenci velmi těžký soupeř - Jablonec. V prvním měření sil ho na domácím ledě porazili po nájezdech, tentokrát však hosté svoje vedení udrželi. Výborně zachytali oba dva brankáři, ale především hostující Hosnedl odvedl fantastickou práci.

To, že to bude výborné utkání, to už ukázaly první minuty. Hosté využívali svých předností a tlačili se do zakončení. Domácí byli zakřiknutí. Velkou šanci spálil v přesilové hře Lukáš Tondr a po něm i Ladislav Pulec. Jeschke byl výborný a obě dvě šance zneškodnil. Na druhé straně pálil z první Poul, ale Hosnedl stál na svém místě. Střelu vyprodukoval také Kastner, ale ojedinělé pokusy domácích likvidoval hostující strážce svatyně. První branku jsme viděli ve 12. minutě. Domácí chybovali a Jeschke nestačil na Havlase, který uklidil kotouč za jeho záda - 0:1. O tři minuty se skóre změnilo znovu a znovu to bylo pro hostující barvy. Opět u toho byla nejproduktivnější pětka posledních zápasů Trutnova. Další chybu v rozehrávce potrestal nejproduktivnější hráč hostí Kamil Bříška, který poslal hosty do dvoubrankového vedení - 0:2. Domácím se prvních dvacet minut vůbec nepovedlo.

Druhou třetinu už Draci začali výrazně lépe. Měli navíc výhodu přesilové hry. Od modré pálil dvakrát Tomáš Půlpán, ale našel jen náruč Hosnedla. Bezděk s Kastnerem také. Slibnou šanci měl i Baránek s Alešem Půlpánem, ale oba dva ztroskotali na Hosnedlovi. Největší šanci měl Lukáš Kastner, který však svoje zakončení uspěchal a Hosnedl podržel kotouč pod betonem. Hosté hrozili z brejků. Ten jeden málem skončil brankou. Lukáš Tondr však nastřelil pouze Jeschkeho vyrážečku. V přesilové hře měl šanci Babec, ale jeho střelu vyrazil Jeschke betonem. Po dvou třetinách to bylo stále o dvě branky.

Jablonec výborně bránil a do útoku se hnal jen za jistým kotoučem. Domácí se snažili o vstřelení branky, ale hostující brankář byl zkrátka a dobře bezchybný. První polovina třetí třetiny přinesla tyčku, kterou nastřelil výbornou střelou Lukáš Kastner. Domácí se radovali v 52. minutě. Tomáš Zahradník zametl odražený kotouč za záda Hosnedla a snížil - 1:2. Domácí ožili a vsadili vše na útok. Velkou šanci měl Poul, ale jeho střelu švihem vytěsnil ramenem Hosnedl. Po něm byl v úniku Baránek a Půlpán, ale druhý jmenovaný minul branku. Ve výborné příležitosti byl tři minuty před koncem Vojta Kubinčák, který trefil pouze Hosnedla do vyrážečky. Domácí odvolali brankáře a zkusili to v šesti. Největší šanci spálil Bezděk, který stál před Hosnedlem, ale svým pokusem trefil pouze ležícího Gecka. Jablonec se ubránil a stal se tak třetím mužstvem, které vyhrálo na ledě Trutnova v letošní sezóně.

Další utkání sehraje Trutnov ve středu, kdy zajíždí na led pražské Kobry. Děkujeme všem fanouškům za podporu! Reportáž: Redakce