|

Draci sestřelili Letce a mají další tři body z domácího ledu!

V Trutnově se zkrátka a dobře nevyhrává. To se potvrdilo i tentokrát. Aktivní Letci z Letňan si navíc odvezli šest branek. Dvě vstřelil David Smékal a ten samý počet přidal s chutí hrající Martin Baránek.

TRULET
Trutnov
37. Kolo
Trutnov
03.02.2018
18:00
6:2
(2:0, 1:2, 3:0)
Letňany
Branky a nahrávky: 13. Smékal (Chytráček, Zahradník), 15. Chytráček (Machač), 32. Smékal (Zahradník), 52. Baránek (A. Půlpán), 58. Baránek, 59. T. Půlpán (Kastner, Martinec) - 29. Volek, 32. Volek (Lytvynov, Havlůj)

Vyloučení: 4:4, V oslabení: 0:1

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Machač, Suk, Suvorov - Kubinčák, Baránek, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Martinec - Smékal, Zahradník, Chytráček

Letňany: Hamalčik (Pírs) – Gebell, Kučera, Uhlíř, Lytvynov, Beran, Chvála, Saňa – Švarc, Vo.Prchal, Dyrynk, Kadaně, Volek, Slavik, Kotyra, Nárovec, Soukup, Horák, Havlůj, Vá.Prchal

Sobotní klání mezi Trutnovem a Letci z Letňan nabídlo krásnou hokejovou podívanou, okořeněnou osmi brankami. Šest z nich skončilo v hostující brance.

Domácí trenéři zamíchali po nepovedeném utkání s Bílinou se sestavou. Pohromadě zůstala pouze třetí pětka, která sehrála výborné utkání proti Bílině. Hosté začali velmi z ostra. Hned v prvním střídáním měl šanci Havlůj, ale Ašenbrennera nepřekvapil. Následně se do branky tlačil Kotyra a po něm Kadaně. Bez úspěchu. Hosté měli navrch, ale domácí svědomitě bránili a čekali na svou šanci. V přesilovce měl gól na hokejce Vojta Kubinčák, ale Hamalčik kotouč zázračně chytil. Ve 13. minutě však dostal přihrávku David Smékal a švihěm rozvlnil síť po prvé - 1:0. Domácí výrazně zrychlili a ožili. V 15. minutě se po Machačově přihrávce dostal do brejku Petr Chytráček a svým klasickým blafákem nedal Hamalčikovi šanci - 2:0. Za hosty se snažil Volek, ale jeho blafák skončil v lapačce Ašenbrennera.

Druhá třetina začala přesilovkou domácích. Ta však využita nebyla. Hosté se osmělili ve vlastní přesilovce. Střela Lytvynova jen kousek minula tři tyče. Také Kotyra byl v dobré pozici, ale Ašenbrenner byl bezchybný. Při další přesilovce domácích chyboval domácí útočník na modré čáře a toho využil Volek, který snížil na rozdíl jediné branky - 2:1. Po velkém úsilí před brankou se prosadili domácí. Odražený kotouč dostal za záda Hamalčika svým druhým gólem v zápase David Smékal - 3:1. Jenže v téže minutě opět chyboval domácí útok a opět to byl Volek, který snížil na rozdíl jediné branky - 3:2. Poslat Draky do trháku mohl Kubinčák, ale jeho bomba orazítkovala tyčku. Také pokus Kadaněho skončil na tyčce. Hrálo se nahoru a dolů. Bojovalo se o každý kousek ledu.

Ve třetí třetina však přišla řada už jen na domácí. Ti zamkli svoje obranné pásmo a Ašenbrenner svou svatyni. Dlouho se čekalo na gól a ten přišel v 52. minutě. Martin Baránek dostal přihrávku od Aleše Půlpána, kotouč poskakoval na čáře a do vlastní klece si ho srazil hostující bek - 4:2. Domácí byli klidnější. Hosté to zkoušeli, ale marně. Tři a půl minuty před koncem nakonec odvolali brankáře a zkusili to v šesti. Toho využil Martin Baránek, který zužitkoval nahrávku od Vojty Kubinčáka a na třikrát trefil prázdnou branku - 5:2. Finální slovo měl Tomáš Půlpán, který minutu před koncem překonal Hamalčika z bezprostřední blízkosti - 6:2.

Hokejisté Trutnova tak opět doma zvítězili a tentokrát to odnesli Letňany. Další domácí utkání sehrají Draci v sobotu 10.2.2018, kdy od 18:00 přivítají Jablonec nad Nisou. Děkujeme všem fanouškům za podporu! Reportáž: Ondřej Poul