|

Draci přejeli Buldoky a slaví postup na páté místo!

Trutnov uspěl ve Slaném, kde zdolal domácí Řisuty. Hattrickem se blýskl Tomáš Půlpán, tři body zapsal také Vojta Kubinčák (1+2). Premiéru ve druhé lize si na střídačce odbyl brankář Filip Kubeček, jenž nastupuje za "B" tým a žije svůj malý hokejový sen. Gratulujeme!

RISTRU
HC Řisuty
33. Kolo
Slaný
13.01.2018
17:00
3:6
(0:1, 1:3, 2:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 33. Rod, 45. Rod (Krpata, Kos), 55. Havelka (Kellerstein, Fortelka) – 4. Půlpán T. (Kastner), 21. Půlpán T. (Kastner), 23. Půlpán T. (Svoboda, Suk), 28. Kubinčák (Chytráček, Půlpán A.), 43. Smékal (Kubinčák, Fedulov), 60. Půlpán A. (Kubinčák, Vácha)

HC Řisuty: Švihálek (od 29. Ilašenko) – Babický (A), Kužel, Potěchin, Dostál, Havelka, Keller – Krpata (A), Kos (C), Rod – Vyskočil, Kalla, Náprstek – Kellerstein, Zderadička, Fortelka – Mařík

Trutnov: Ašenbrenner (Kubeček) – Píša, Fedulov, Bezděk, Vácha, Suvorov,Suk, Machač – Půlpán A. (C), Zahradník, Kubinčák – Půlpán T., Svoboda, Kastner – Smékal, Martinec, Chytráček (A) – Voženílek

Hokejisté Trutnova cestovali na led Řisut opět v nekompletní sestavě. Tentokrát chyběli nemocní Jeschke a Suvorov a opět zraněný Ondřej Poul, u kterého nelze vyloučit, že pro něj sezóna skončila. Jako dvojka s Trutnovem odcestoval Filip Kubeček, brankář "B" týmu.

Trutnov nastoupil do utkání dobře. Ale už ve 3. minutě mohl skórovat Krpata, ale těsně minul branku Ašenbrennera. Jenže to byli hosté, kteří šli do vedení. Svůj velký večer začal ve 4. minutě Tomáš Půlpán jenž překonal Švihálka - 0:1. V 6. minutě mohl srovnat domácí Kos, ale Ašenbrenner byl rychlejší a do prázdné klece stačil strčit svojí hokejku. Těsně před koncem ještě mohl skórovat domácí Fortelka, ale Ašenbrenner byl opět na svém místě.

O osudu zápasu rozhodla druhá třetina. Po 41 vteřinách se kotouč dostal na hůl Tomáše Půlpána a ten se znovu nemýlil - 0:2. Ve 23. minutě mohly na led lítat čepice. Tomáš Půlpán překonal Švihálka střelou na přední tyčku a dokonal hattrick - 0:3. Ve 25. minutě mohlo být v hostujícím táboru ještě veseleji, ale Aleš Půlpán nadvakrát neuspěl. Čtvrtou branku vstřelil Trutnov v 28. minutě. Chytráček přihrál Vojtěchu Kubinčákovi, který vyhnal Švihálka z branky - 0:4. Domácí ale zbraně nesložili, naopak. Ve 33. minutě, po šanci Svobody, se na druhé straně střelou mezi betony prosadil Tomáš Rod - 1:4.

Nástup do třetí třetiny ale opět patřil hostům. Šanci Vojty Kubinčáka doklepl za záda Ilašenka hostující David Smékal - 1:5. Ve 45. minutě ale přišlo snížení domácích. Krpatovu nahrávku dopravil za záda Ašenbrennera domácí Tomáš Rod - 2:5. Veseleji bylo domácím v 55. minutě. To se trefil Havelka, který vymetl šibenici Ašenbrennera - 3:5. Jenže domácí sáhli k power-play a jak to občas bývá, ta se jim vymstila. Prázdnu branku trefil Aleš Půlpán - 3:6.

Trutnov díky sobotní výhře postoupil na páté místo v tabulce. Další utkání sehrají Draci za týden v sobotu, na ledě Bíliny, která patří mezi ty nejvíce neoblíbené soupeře. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na 24.1.2018, kdy na domácím ledě přivítáme královédvorský Rodos! Reportáž: Redakce