|

Pátá výhra v řadě! Jeschke zneškodnil Sokolov!

Hokejisté Trutnov hrají ve velké pohodě. Ve středečním zápase si počíhali na lídra soutěže ze Sokolova a na domácím ledě vstřelili čtyři branky a neinkasovali. Premiérové dva body zapsal Vojta Kubinčák, za dvě nahrávky a čisté konto vychytal bezchybný Ota Jeschke.

TRUSOK
Trutnov
25. Kolo
Trutnov
13.12.2017
18:00
4:0
(1:0, 0:0, 3:0)
Baník Sokolov
Branky a nahrávky: 16. Fedulov (Smékal), 43. Zahradník (Kubinčák), 52. Kastner (T. Půlpán, Svoboda), 60. A. Půlpán (Kubinčák)

Vyloučení: 3:6, Využití: 1:0

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk - Kubinčák, Zahradník, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Svoboda - Smékal, Martinec, Chytráček

Baník Sokolov: Fečo (P. Hruška) - Přindiš, Kvapil, Šik, Michálek, Hohl, Rulík, Šafář - Zadražil, Čejka, Rohan, Davídek, D. Hruška, Trapl, Šmejc, Kašpar, Rezek, Račanský

Hokejisté Trutnova jedou na vítězné vlně. Ve středu přivítali lídra tabulky ze Sokolova, se kterým v letošní sezóně dvakrát prohráli o dvě branky.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Do první šance se tlačil Hruška, ale jeho bekhendovou nahrávku nenašel Zadražil. Hned z protiútoku vybídl ke skórování Poul Kubinčáka, ale domácí matador napálil jen Fečovu vyrážečku. Další šance přišla vzápětí, když hostující Šmejc stál před Jeschkem sám, ale domácí brankář vytáhl famózní zákrok betonem. Po něm to zkoušel od modré Rulík, ale také neúspěšně. Trutnov měl v polovině první části výhodu přesilové hry. Vácha střílel od modré, Fečovi vypadl kotouč a Aleš Půlpán minul úplně odkrytou branku. Na druhé straně byl nebezpečný Rohan, ale Jeschkeho vyrážečka byla na svém místě. V 16. minutě rozehrál hostující brankář kotouč přímo na hůl Pavla Fedulova, který trefil od mantinelu prázdnou hostující branku - 1:0. Vyrovnat mohl Hruška, ale proti němu čaroval Jeschke.

Ve Druhé třetině byl mírně lepší hostující celek. Ten se do hry dostal již v úvodu, když nebezpečně pálil Přindiš a tečovaný kotouč trefil Jeschkeho výstroj. V přesilové hře si paradoxně hosté žádnou šanci nepřipravili. Tu největší měl ale v polovině druhé třetiny hostující Davídek, který jel sám na branku a Jeschke předvedl výborný semafor. O chvilku později se dostal do brejku Daniel Svoboda, ale na poslední chvíli ho zahákoval Přindiš a skóre se neměnilo. Domácí v posledních třech minutách druhé třetiny přidali, ale ke změně skóre už nedošlo.

Úvod třetí třetiny patřil domácím. Ve 43. minutě sehrála přesilovou hru první lajna. Vojtěch Kubinčák našel přesným pasem Tomáše Zahradníka a ten vymetl šibenici Fečovy branky - 2:0. Úleva z domácí strany ale nepřišla. Začali makat ještě víc. Hosté se do šancí už dostávali minimálně a domácí dupali na 110%. Odměnou jim byla třetí branka. Daniel Svoboda přihrál Lukáši Kastnerovi a ten propálil Feča po třetí. Zdecimovaní hosté chtěli sáhnout k power-play, ale to rezolutně Trutnov odmítl. Kubinčák totiž poslal do brejku Aleše Půlpána a ten blafákem do bekhendu uzavřel střelecký večer domácích a i celého zápasu - 4:0.

Hokejisté Trutnova tak zvítězili po páté v řadě. Z posledních deseti zápasů má Trutnov bilanci osmi výher a pouhé dvě porážky. Další utkání sehrají Draci v sobotu, když se v 18:40 představí na ledě pražských Letňan. Děkujeme všem fanouškům za podporu a uvidíme se v Letňanech! Reportáž: Redakce