|

Draci porazili Buldoky!

První polovina soutěže je za námi. Poslední utkání první půlky dokázali hokejisté Trutnova vyhrát za tři body, když porazili hostující HC Řisuty. Ale bylo to zase drama až do konce.

TRURIS
Trutnov
22. Kolo
Trutnov
02.12.2017
18:00
4:3
(0:0, 2:2, 2:1)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 33. Martinec (Suvorov), 36. Poul (Vácha, A.Půlpán), 52. Kastner (Fedulov, Bezděk), 59. A.Půlpán (Vácha, Martinec) – 27. Zderadička (Vyskočil, Kos), 39. Kos (Bílek, Fortelka), 58. Hampl (Dostál)

Vyloučení: 7:9, navíc Krpata OK, Využití: 2:1

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk (od 41. Machač), Suvorov, Suk - Chytráček, Zahradník, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Svoboda - Smékal, Martinec, Janoušek

HC Řisuty: Švihálek (Ilašenko) – Babický, Kužel, Havelka, Dostál, Bílek, Zderadička, Petržílka – Krpata, Kos, Vyskočil, Fortelka, Hampl, Záleský, Choc

Hokejisty Trutnova hnala pětistovka diváků za cílem porazit Buldoky z Řisut Letos Draci na jejich ledě prohráli 1:0 a v loňské sezóně je na domácím ledě neporazili ani jednou.

První třetina byla v jasné režii domácích. Ti soupeře deklasovali ve střelbě v poměru 18:4. Jenže ne a ne dostat kotouč za záda perfektního Švihálka. Dvakrát neproměnil brejk Aleš Půlpán, slibnou šanci měl obránce Ondřej Poul a tyčku nastřelil dobře postavený Lukáš Vácha. Na Jeschkeho šla jedna pozoruhodná střela, tu však chytil svojí lapačkou. Dvakrát poté střílel Janoušek, ale hostující obrana jeho pokusy zblokovala. Na první přestávku se šlo tak za bezbrankového stavu.

Domácí však ve druhé třetině vypadli z tempa. Sudí Jechoutek naznačil, že z utkání udělá pěkný guláš. Trutnov ale inkasoval v první desetiminutovce. Hosté se dostali do přečíslení třem proti jednomu a tuto situaci využil řisutský Zderadnička - 0:1. Opařená Bauer Hockey Aréna sledovala, jak se domácí snaží vyrovnat. Další šance Kastnera skončila na Švihálkovi. Jenže přišla 33. minuta. V této minuta si vzal kotouč Jakub Martinec a od pravého mantinelu poslal kotouč přímo do víka Švihálkovi branky - 1:1. Domácí se dostali zpět do tempa a navíc dostali výhodu přesilové hry pěti proti třem. Zbývalo z ní přesně jedenáct sekund. Přesně po dvanácti vteřinách se domácí mohli radovat. Vácha předložil přesný pas na hůl Ondřeje Poula a ten vyslal takovou bombu, že se zastavila v levé šibenici Švihálkovy branky a vystřelila jeho flašku - 2:1. "Když jsem dal pět na tři domácím, dám jí i hostům", tak podle toho hesla se řídil zřejmě hlavní sudí. Ve 39. minutě hráli Draci dvojnásobné oslabení, které ukončil kapitán hostů Matěj Kos - 2:2.

Trutnov byl lepší, ale nedokázal proměňovat svoje šance. Další šanci měl na své hokejce David Smékal, ale minul branku. Stejně tak jako Lukáš Kastner i Aleš Půlpán. V 52. minutě hráli domácí opět přesilovku. Od modré vystřelil Lukáš Kastner a rozjásal domácí fanoušky po třetí - 3:2. Trutnov se poté marně snažil přidat další branku, která by zajistila jistotu, ale Švihálek byl výborný. Když už se zdálo, že půjdou hosté do power-play, přišla ukrytá střela Hampla, která skončia za zády Jeschkeho - 3:3. Nakonec to vypadalo na prodloužení. Hosté se však dostali do velkého tlaku, který musel řešit Jeschke a domácí obrana. Z protiútoku přišlo něco, co jsme už v letošní sezóně nesčetněkrát zažili. Aleš Půlpán protancoval až před branku Švihálka a dokázal ho překonat - 4:3. Pro hosty kruté, pro domácí zasloužené. Utkání pak už i tak skončilo a domácí se mohli radovat ze tří bodů.

Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na další domácí duel, který sehrajeme ve středu, když na svém ledě přivítáme hosty z Bíliny. Reportáž: Redakce