|

Sokolov i po druhé nad Dračí síly...

Hokejisté Trutnova ve středečním duelu nestačili na sokolovský Baník, kdy na jeho ledě prohráli 5:3. Dvě branky vstřelil Jan Kolář a gólově se prosadil znovu Daniel Svoboda.

SOKTRU
Baník Sokolov
14. Kolo
Sokolov
01.11.2017
18:00
5:3
(1:0, 2:0, 2:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 19. Hruška D. (Zadražil, Weinhold), 35. Zadražil (Šik, Weinhold), 38. Weinhold (Zadražil, Harkabus), 46. Osmík (Kuběna), 56. Harkabus (Zadražil, Šik) - 41. Kolář (A. Půlpán, Suvorov), 52. Kolář (Fedulov, A. Půlpán), 52. Svoboda (T. Půlpán, Kastner)

Vyloučení: 7:6, Využití: 1:0

Baník Sokolov: Fečo D. (Hruška P.) - Přindiš, Hohl, Šik, Weinhold, Šafář, Rulík, Michálek - Osmík, Kuběna, Rohan T. - Harkabus, Zadražil, Hruška D. - Šmejc, Trapl, Čejka - Říha, Kašpar "A", Rezek

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Poul, Vácha, Suvorov, Fedulov, Suk, Bezděk, Malík - Kolář, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Svoboda - Smékal, Zahradník, Chytráček

Hokejisté Trutnova, posilnění sobotní výhrou proti Dvoru, zajížděli až na daleký led Sokolova. Pětihodinová jízda nakonec skončila lépe pro domácí Baník, který byl posilněn celou pětkou z Karlových Varů, která nakonec i utkání rozhodla.

Utkání začalo dle předpokladů domácím náporem. Ašenbrenner se musel v brance otáčet a hned v úvodu likvidoval šance Rohana a Harkabuse. Domácí Hruška na hostujícího brankáře také nevyzrál. V první šanci hostí se ocitl Svoboda, ale Feča nepřekonal, stejně tak si počínal Aleš Půlpán. Hosté se osmělili k většímu tlaku v přesilové hře, ale Jan Kolář Feča také nepřekonal. Nakonec padl první gól do branky Trutnova. Hosté špatně vystřídali a střela Davida Hrušky skončila za Ašenbrennerem - 1:0.

Ani druhá třetina nebyla o poznání jiná, jako ta první. Sokolov měl dobrý pohyb a hosté nevyužívali šance. Tu první měl Kastner, ale Fečo vytáhl výborný zákrok. Trutnov chtěl kombinovat, ale až zbytečně moc. Ve vlastním oslabení ujel Harkabus a Ašenbrenner musel vytasit pohotové betony. Střela Přindiše naopak skončila v lapačce. Drakům se naskytla přesilová hra v polovině zápasu, ale střela Martince pouze lízla Fečovu výstroj. Ve 35. minutě, v přesilové hře, se prosadil v brankovišti domácí Zadražil - 2:0. Poté ujel Kastner, ale orazítkoval pouze tyčku. Ve 38. minutě stál na modré Weinhold a jeho střela skončila za zády Ašenbrennera - 3:0.

Když už to vypadalo, že je po zápase, hosté se nadechli k velkému obratu. Ihned po vhazování vstřelil svůj premiérový, oficiální a regulérní gól, Jan Kolář, který proměnil svůj samostatný únik - 3:1. Ve 46. minutě chybovala hostující obrana v rozehrávce a chybu potrestal Osmík - 4:1. Běžela 52. minuta a Sokolov dostal velmi ledovou sprchu. Nejprve snížil Jan Kolář - 4:2. Ihned po vhazování však snížil na rozdíl jediné branky Daniel Svoboda - 4:3. Domácí si vzali oddechový čas a přitvrdili. To poznal Vácha, který uspěl v bitce s domácím Šafářem. Když se hosté nadechovali k vyrovnání, přišel krutý trest. Střela Harkabuse byla totiž dvakrát tečovaná a skončila za bezmocným Ašenbrennerem - 5:3. Víc se už v utkání nestalo.

Hokejisté Trutnova nastoupí v sobotu na domácím ledě, kde od 18:00 přivítají hosty z Letňan, kteří ve středečním duelu porazili Vrchlabí. Reportáž: Redakce