|

Nula gólů = Nula bodů. Trutnov po třech zápasech padl...

V posledním utkání první čtvrtiny nedokázali hokejisté Trutnova vstřelit branku a po fotbalovém výsledku 1:0 s Řisuty si neodvezli ani jeden bod. V sestavě už naskočil Aleš Píša a Aleksander Suvorov.

RISTRU
HC Řisuty
11. Kolo
Slaný
21.10.2017
17:00
1:0
(0:0, 0:0, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 48. Fortelka (Náprstek, Janeček)

Vyloučení: 5:3

HC Řisuty: Švihálek (Chabr) – Keller, Dostál – Havelka, Bílek – Babický (A), Kužel – Petržílka, Zderadička – Krpata, Kos, Kružík – Náprstek, Fortelka, Janeček – Hampl, Kalla, Kail – Záleský, Choc

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Fedulov, Píša, Suvorov, Suk - Kolář, Martinec (od 21. Zahradník), A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Ukhin (od 21. Malík), Janoušek, Smékal

Hokejisté Trutnova zajížděli na led Řisut (ve Slaném) po třech výhrách v řadě. Domácí se naopak krčili na dně tabulky. Zdál se to býti lehký úkol. Ale už v přípravě jsme viděli vyrovnané utkání a tentokrát tomu nebylo jinak.

Mužstvo Buldoků, posilněno o pár hráčů kladenských Rytířů plnilo perfektně svoje taktické úkoly, které naordinoval hlavní trenér Martin Procházka. Trutnov s podporou uzdravených Píši a Suvorova zase statečně bránil a čekal na svojí příležitost. První velkou šanci musel likvidovat brankář Ota Jeschke, když pokus Kružíka vytěsnil do ochranné sítě. Na druhé straně se neujala střela Aleše Píši a ani šance Jana Koláře z prostředku první třetiny. Domácí mohli jít do vedení v přesilové hře, ale šance Krpaty a dorážka Kose v brance neskončila.

Neslané a nemastné utkání pokračovalo i ve druhé třetině. Ostré protiútoky domácích řešila výborně obrana Trutnova. Naopak hostující útočníci se marně tlačili do zakončení a ohrožení branky domácího Švihálka. Velkou šanci měl hostující Chytráček, ale betony Švihálka byly rychlejší. Na druhé straně se k zakončení dostal Kužel a orazítkoval tyčku. Ani přesilové hry na obou stranách nerozbily bezbrankový stav. Do kabin se šlo opět bez branek.

Ve třetí třetině to byl stejný vývoj. Tahanice o střední pásmo a ojedinělé šance. Avšak jednu tutovku měli domácí a dokázali ji proměnit. Na modré čáře propadl útok Trutnova a přečíslení vyřešil střelou k tyčce domácí Fortelka - 1:0. Zbývalo ještě dvanáct minut do konce hry. Jenže domácí se zatáhli a už ze svého pásma skoro ani nevylezli. Výborná taktická defenzivní hra dělala hostům velké problémy. Přeci jenom se skóre měnit mohlo. Janoušek dostal perfektní pas mezi kruhy, ale trestuhodně minul branku. Snad ještě větší šanci měl sedm minut před koncem hostující Kastner, ale v přečíslení s Chytráčkem zvolil střelu, která úplně minula Švihálkovu klec. Když už se hosté nadechli k náporu, tak bylo pozdě. Závěrečná power-play, ačkoliv hosté domácí nepustili z pásma, branku nepřinesla a Trutnov tak po mizerném výkonu, kdy nedokázal vstřelit branku, na ledě Řisut prohrál.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v Bílině již tuto středu. Další domácí utkání se plánuje na sobotu, kdy přivítáme v okresním derby celek ze Dvora Králové. Reportáž: Redakce