|

Třetí výhra za sebou a pátá proti Děčínu!

Drama jako z učebnice! Tak to byl sobotní duel mezi HC BAK Trutnov a HC Děčín. Lídr tabulky v Trutnově nevyhrál a s domácím celkem prohrál po páté za sebou. Trutnov se díky třem bodům posunul zpět na páté místo.

TRUDEC
Trutnov
10. Kolo
Trutnov
14.10.2017
18:00
6:4
(0:1, 3:1, 3:2)
Děčín
Branky a nahrávky: 26. A. Půlpán (Kolář), 35. Smékal, 36. Polívka, 45. Janoušek (Smékal, Malík), 60. A. Půlpán (Kolář, Vácha), 60. T. Půlpán (Kastner) - 19. Faigl (Kopta), 25. Sladkovský (TS), 54. Kaltenböck (Oliverius), 57. Kaltenböck (Hašek)

Vyloučení: 5:5, Využití: 0:1, V oslabení: 0:1

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Polívka, Fedulov, Malík, Suk - Kolář, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Ukhin, Janoušek, Smékal

Děčín: Dlouhý (Šticha) – Hříbal, Havlík, Kaltenböck, Vaněk, Balcar, Loukota, Michajličenko – Hašek "A", Volráb, Zajan, Sladkovský, Oliverius "C", R.Vacek, Kopta, Faigl, Chovanec, Amirov

Hokejisty Trutnova čekal v sobotním duelu lídr tabulky, HC Děčín. V loňské sezóně Draci s Medvědy neprohráli a svého nejoblíbenějšího soupeře porazili i tentokrát. Drama rozsekl v závěru Aleš Půlpán.

Utkání začalo opatrně z obou stran. Již v úvodu bylo jasné, že utkání bude kvalitní a vyrovnané. Děčín se v úvodu opíral o nejzkušenější borce. První šanci měl Volráb, ale Jeschkeho lapačka byla rychlejší. Úvodní šanci domácích spálil Tomáš Půlpán, který byl sice v gólové pozici, ale kotouč mu sjel z hokejky. Když už se zdálo, že se půjde do kabin za nerozhodnutého stavu, udeřili hosté. Malinká chyba v rohu kluziště, kde si kotouč vzal Faigl, skončila brankou, když hostující útočník prostřelil Jeschkeho mezi nohama - 0:1.

Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu. Obě mužstva se snažila dobře bránit a moc šancí vidět nebylo. Hra se změnila ve 24. minutě kdy na obou stranách padaly velké šance. Tu první měl Aleš Půlpán v přesilové hře, ale pálil pouze do sítě nad brankou dlouhého. Na druhé straně ujel Sladkovský, kotouč mu utekl a za neuvěřitelné sekání byl vyloučen Polívka a navíc bylo nařízeno trestné střílení. To hostující Sladkovský proměnil střelou pod vyrážečku - 0:2. Domácí to nakoplo. O minutu později se totiž střelou z mezikruží prosadil Aleš Půlpán - 1:2. Vyrovnání se domácím dlouho nedařilo. Ale v 35. minutě sudí zřejmě přehlídli ofsajd a domácí David Smékal švihem propálil hostujícího brankáře - 2:2. Děčín se rozčiloval a nekoncentroval se na hru. O minutu později totiž vypálil Erik Polívka a Dlouhý lovil kotouč ze sítě znovu - 3:2.

Spokojená, necelá pětistovka diváků sledovala nejhezčí duel v této sezóně. Všichni se mohli radovat ve 45. minutě, kdy z rohu vyjel Roman Janoušek a švihem vymetl pavučinu v brance Dlouhého - 4:2. Jenže Děčín na to reagoval okamžitě. Jeho hra se změnila, téměř nepouštěl domácí do útoku a vsadil vše na jednu kartu. V 54. minutě hráli domácí přesilovou hru. V obranném pásmu prohráli vhazování, od modré vystřelil Kaltenböck a tečovaný kotouč skončil za zády Jeschkeho - 4:3. Děčínu to nestačilo a pokračoval. Vyhozený kotouč mimo hřiště, dvě minuty pro domácí a vyrovnávací branka. Opět u toho byl Kaltenböck, který trefil svým pokusem Honzu Koláře a kotouč opět skončil za zády Jeschkeho. Drakům v té době asi nikdo nevěřil. Ale domácí závěry umí a taky že předvedli, že se s nimi musí počítat až do konce. Padesát sekund před koncem se před branku dostal Aleš Půlpán a jeho dorážka skončila za zády Dlouhého - 5:4. Konečnou tečku za celým, fantastickým duelem, udělal Tomáš Půlpán, který trefil odkrytou branku - 6:4.

Domácí tak slaví třetí výhru v řadě a vrátili se zpět na pátou pozici v tabulce. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na další utkání, které sehrají Draci v sobotu na ledě Řisut (ve Slaném). Reportáž: Redakce