|

Nehoda, zranění, čtyři beci a dva body! = DERBY č.1

Opravdu hodně věcí se událo před letošním prvním podkrkonošským derby. Trutnov byl nakonec šťastnější a po zásluze si odvezl dva body za výhru v prodloužení. Více podrobností v článku.

VCHTRU
Vrchlabí
8. Kolo
Vrchlabí
07.10.2017
18:00
3:4 pr.
(1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 19. Abraham (Oppelt, Filip), 47. Oppelt (Jirků, Šimoníček), 51. Matějček (Bláha) – 27. Vácha (Kolář, A. Půlpán), 38. Smékal (Ukhin, Janoušek), 52. T. Půlpán (Kastner), 62. Kastner (T. Půlpán)

Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Abraham, Hejda, Jirků, Matějček, Pojkar, Tržický, Chleborád – Maďar, Filip ,Šťastný - Oppelt, Šimoníček, Bláha - Miškovský, Urban, Pšurný - Mach, Kerekanič

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Polívka, Fedulov (od 3. Vacek), Suk - Kolář, Martinec (od 3. Fedulov), A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Ukhin, Janoušek, Smékal

Celé derby doprovázela jedna smutná událost se šťastným koncem. Po pátečním tréninku havarovalo vozidlo s trutnovskými hráči - Tomášem Zahradníkem a Davidem Malíkem. Ti byli převezeni do nemocnice a následně propuštěni do domácí péče. Oba dva hráči jsou v pořádku, ale do sobotního utkání zasáhnout nemohli.

A to přidělalo Drakům značné trable se sestavou. Píša, Bezděk, Suvorov jsou stále neschopni nastoupit do utkání. Kouč Půlpán měl tedy k dispozici pět beků. Jenže přišla třetí minuta zápasu a krvácení z ruky Jakuba Martince. Ten dostal kotoučem do tepny, která praskla a už ani on do utkání nezasáhl.

Trutnov točil dvě obrany a střídal se ještě Vacek, který zažil velmi ostrou premiéru v letošní sezóně. Domácí na Trutnov vlétli a od začátku diktovali tempo. Trutnov přijel bránit a celou první třetinu se tímto herním stylem prezentoval a čekal pouze na brejky. Jeschke musel likvidovat střely Oppelta, Jirků a Pšurného, které přišly z bezprostřední blízkosti. Trutnov se osmělil ve 12. minutě, když nepřesně pálil Kolář a dorážka Fedulova skončila v Jelínkovi. Domácí nakonec šli do vedení a to dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky. Střelu Oppelta vyrazil Jeschke před sebe a ex-trutnovský Abraham kotouč dorazil do odkryté klece Trutnova - 1:0.

V kabině Trutnova to žilo a to se odrazilo i na ledě. Tým, který přijel pouze bránit se najednou hrnul do útoku. Vrchlabí se nemohlo dostat do svého pověstného tempa. Ve 27. minutě navíc přišel pro domácí šok. Lukáš Vácha napřáhl a Jelínek si střelu srazil lapačkou za svoje záda - 1:1. Jenže to nebylo vše. O dvě minuty později vybídl Poul v přesilové hře ke skórování Aleše Půlpána, ale ten trefil pouze Jelínka. Další spolupráce první pětky Trutnova po ose Poul - Fedulov - Kolář skončila u střílejícího kapitána hostů, ale ten opět nebyl úspěšný. A to ani Honza Kolář o dalších pět minut později. Schylovalo se k přestávce, ale hosté znovu udeřili. Ukhin v rohu vymotal prvoligového Tržického, poslal kotouč na Davida Smékala, který neměl moc práce, jelikož kotouč zasouval do prázdné branky, protože ani brankář Jelínek nestihl na bleskovou akci reagovat - 1:2.

S domácími to vypadalo zle, ale známe Vrchlabí...to tahá až do konce. Domácí trochu změnili svojí hru a začali se čím dál víc tlačit do branky. Hostujícím bekům docházely síly, ale srdnatě bojovali společně s ostatními - jako jeden tým. Hosty držel nad vodou opět bezchybný Jeschke. Ten musel čelit Bláhovi, který ztroskotal na domácím brankáři a i na brankové konstrukci. Tu orazítkoval i Oppelt. Přišla 47. minuta, výpad domácího Oppelta a přesná střela pod vyrážečku Jeschkeho, nechytatelná bomba - 2:2. K radosti domácích fanoušků pálil v 51. minutě Matějíček, který kotouč schoval za shluk těl a překvapil Jeschkeho - 3:2. Že se Trutnov nevzdává, to také všichni víme a už vůbec ne v derby. V 52. minutě sehrála druhá formace Draků opět bezchybné vhazování. Kastner posunul kotouč na Tomáše Půlpána a ten bleskovým švihem překonal Jelínka - 3:3. Utkání nabralo dramatický rozměr a šance střídala šanci. Na Jeschkem vyhořel Bláha i Šťastný. Minutu před koncem přišel krutý trest pro hosty. Špatné střídání, hra v šesti a dvouminutový trest. jenže to mohli být právě hosté, kdo mohl jít do vedení. Nejprve únik neproměnil Aleš Půlpán, po něm ani Lukáš Kastner.

Utkání dospělo do prodloužení, ale to netrvalo dlouho. Půl minuty se Draci bránili v oslabení. Když se počet mužů na ledě vyrovnal, do úniku se dostal Lukáš Kastner a nejen že vystřelil, ale svůj pokus i dorazil a kotouč skončil za zády Jelínka i po čtvrté - 3:4. Euforie, emoce, to vše jsme mohli vidět v trutnovském kotli a na ledě, kde se hosté radovali.

Trutnov tak bere důležité dva body a upevňuje svou pátou pozici v tabulce. Děkujeme všem fanouškům za podporu, byli jste neskuteční. Další utkání sehrají Draci na svém ledě v sobotu 14.10.2017, kdy od 18:00 přivítají své oblíbené Medvědy z Děčína! Reportáž: Redakce