|

Proti Kobře tři body a páté místo!

Hokejisté Trutnova to znovu dokázali. Na domácím ledě po třetí v řadě porazili pražskou Kobru (4:2) a dokázali se posunout na páté místo v tabulce. Fantastický výkon podal Ota Jeschke.

TRUKOB
Trutnov
7. Kolo
Trutnov
04.10.2017
18:00
4:2
(1:1, 1:1, 2:0)
Kobra Praha
Branky a nahrávky: 13. Janoušek (Ukhin, Zahradník), 26. T.Půlpán (Fedulov, Chytráček), 49. Martinec (Kolář, A.Půlpán), 60. A.Půlpán (Vácha) – 16. Vacek (Čurda, Antončík), 23. Hlinka (Skočovský)

Vyloučení: ?:?

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) – Poul, Polívka, Vácha, Fedulov, Malík, Suk – A. Půlpán, Martinec, Kolář - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Zahradník, Smékal, Janoušek - Ukhin

Kobra Praha: Bílek (Mouček) – Semrád, Skočovský, Vokurka, Steiner, J. Verbík, R. Verbík, Antončík, Jedlička, Čurda, Novák, Slanina, Kellner, Matějček, Hlinka, Tůma, Jindra

Hokejisté Trutnova sehráli velmi těžký a zároveň velmi důležitý duel s pražskou Kobrou. O všem rozhodla třetí třetina a navíc výkon fantastického Jeschkeho v brance domácích.

Úvodních dvacet minut nepřineslo moc koukatelný hokej. Nicméně hosté se prezentovali velmi ofenzivně. Již v úvodních minutách tasil Jeschke jeden zákrok za druhým, aby udržel bezbrankovou remízu. Největší šanci měl Čurda, ale Jeschke mu do střely položil beton. Ve 13. minutě se navíc ke kotouči dostal Roman Janoušek a prostřelil hostujícího Bílka 1:0. Domácí vedli a hosté nenacházeli stále recept na domácího brankáře. Ten našel v 16. minutě Vacek, který skočil do nahrávky Čurdy a poslal kotouč za bezmocného Jeschkeho - 1:1. Do přestávky mohli jít hosté ještě dvakrát do vedení, ale šance Slaniny a Nováka vychytal znovu připravený Jeschke.

Druhá třetina nezačala pro domácí vůbec dobře. V úvodním střídání dostal bruslí do obličeje Tomáš Půlpán a hlavní sudí Pilný hru nepřerušil. To však ani o minutu později. Hostující Tuma atakoval krosčekem do obličeje Poula, ten zůstal bezvládně ležet na ledě, hlavní sudí hru opět nepřerušil a hosté toho využili ke skórování vedoucí branky - 1:2. Domácí obránce poté zamířil rovnou do kabin. Už otři minuty později však bylo vyrovnáno. Nahrávku Fedulova zužitkoval Tomáš Půlpán a srovnal stav utkání - 2:2. Domácí převzali otěže utkání a hosté začínali mít velké problémy. Do konce třetiny se však skóre neměnilo.

Že třetí třetiny Draci umí, to ukázali už v předešlých střetnutích. Proti Kobře tomu nebylo jinak. Ve 49. minutě rozjela akci první lajna, Kolář našel rozjetého Jakuba Martince a ten pohotovou kličkou do bekhendu překonal hostujícího Bílka - 3:2. hosté najednou vypadli ze hry. sám na branku jel také Aleš Půlpán, ale nedal. Následoval ho Smékal a v trestném střílení neuspěl ani Chytráček. Schylovalo se ke konci a hosté odvolali brankáře. Obrovskou skrumáž minutu před koncem hrací doby musel řešit domácí hrdina Jeschke. Vácha poté vyhodil kotouč, ten si sebral Aleš Půlpán a dopravil ho do prázdné branky a uzavřel skóre utkání - 4:2.

Trutnov se tak posunul na páté místo v tabulce a to bude obhajovat již v sobotu na ledě rivala z Vrchlabí. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na sobotu! Reportáž: Redakce