|

Ani druhý zápas Drakům nevyšel. Sokolov odjel se třemi body...

Ani ve třetím kole (ve druhém zápase) se Trutnovu nepodařilo zvítězit. Opět dal jen jednu branku a musel se sklonit před hosty ze Sokolova, kteří byli ještě navíc posílení o čtveřici hráčů z karlovarské Energie.

TRUSOK
Trutnov
3. Kolo
Trutnov
20.09.2017
18:00
1:3
(1:1, 0:1, 0:1)
Baník Sokolov
Branky a nahrávky: 13. Zahradník (Chytráček, Smékal) - 16. Osmík, 28. Přindiš (Kuběna, Kuncl), 49. Kuběna (Přindiš, Rubeš)

Vyloučení: 4:7 navíc Hohl (SOK) OT, Využití: 0:1

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Poul, Vácha, Polívka, Fedulov, Malík, Suk - Kolář, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Smékal, Zahradník, Ukhin - Hlaváček

Baník Sokolov: Fečo (Šmídl) - Přindiš, Kuncl, Šik, Michálek, Hohl, Rulík, Kvapil, Šafář - Kuběna, Rubeš, Rohan - Kašpar, Račanský, Rezek - Čejka, Strunz, Trapl - Šmejc, Harkabus

Hokejisté Trutnova nastoupili v premiéře na domácím ledě v nové sadě dresů. Pokřtít je měla výhra nad Sokolovem, ale k tomu bohužel nedošlo. Hosté posílení o čtyři hráče karlovarské Energie nakonec dokázali zvítězit.

Úvodních dvacet minut napovědělo, jakým směrem se bude hra vyvíjet. Domácí se dostali prvním střídáním do útočné třetiny, ale to bylo na delší dobu naposledy. Branka Feča nebyla moc v ohrožení. Za to na druhé straně musel Ašenbrenner tahat jeden zákrok za druhým. První šanci měl hostující Rohan, ale lapačka domácího brankáře byla na svém místě. Střelu Přindiše Ašenbrenner vyrazil před sebe a dorážka Kuběny skončila pouze na připravených betonech. V přesilové hře pak znovu pálil Přindiš a kotouč skončil jen tak tak před brankovou čárou a pod betony Ašenbrennera. Trutnov šel však jako první do vedení. Mezi kruhama se ocitl Tomáš Zahradník a jeho premiérová trefa v dresu Trutnova skončila za zády Feča - 1:0. Sokolov však svůj tlak stupňoval a mohl se radovat z vyrovnání. To přišlo v 16. minutě když se kotouč vykulil přímo k Osmíkovi a ten vyslal takovou dělovku, že domácí brankář neměl ani sebemenší šanci - 1:1.

Po přestávce se hra trochu vyrovnala, ale Trutnov se nemohl pořádně dostat do zakončení. Ojedinělá šance Chytráčka skončila v lapačce Feča. To samé se stalo i Aleši Půlpánovi, který recept na Feča také nenašel. Na druhé straně musel zasahovat Ašenbrenner při pokusech Šmejce a následně Harkabuse. Ve 28. minutě dostal na modré kotouč Přindiš a propálil chumel hráčů včetně domácího strážce svatyně - 1:2. Sokolov se mírně stáhl do obrany a hrozil jen z velmi rychlých protiútoků. Domácí se dostali do hry. Po levém mantinelu ujížděl Smékal, ale svoji šanci zmařil zakopnutím a následná nahrávka na Hlaváčka byla velmi nepřesná. Sokolov po 40 minutách vedl.

Do třetí třetiny nastoupili domácí velmi dobře. Začali hrát aktivněji a jako by hostům docházela šťáva. Jenže to nebylo nic platné, jelikož v brance chytal výborný Fečo. Střelu Kastnera vytěsnil těsně mimo. Zakončení Tomáš Půlpána naopak skončilo v lapačce. Když ani Kolář nenašel na hostujícího brankáře recept, tak to hosté potrestali. Opět byl u toho Přindiš, který vyslal na branku projektil, který tečoval Kuběna - 1:3. Hosté vedli o dvě branky a do útoku se už nehrnuli. Domácím se nabídla dlouhá přesilová hra pěti proti třem. Jenže střely Poula, Váchy, Půlpána a ni Koláře v brance Feča neskončili. Domácí už nestihli sáhnout ani ke hře bez brankáře a odešli opět z utkání jako ti poražení.

Další utkání sehrají Draci na ledě Letňan a to již tuto sobotu. Děkujeme všem fanouškům za návštěvu a za podporu. Reportáž: Redakce