|

Výhru nad Bílinou režírovala třetí lajna!

Vytoužená dohrávka první kola - to bylo středeční utkání, kdy Trutnov na svém ledě přivítal hostující Bílinu. Výhra domácích se nerodila lehce, ale díky třetí pětce, která dala čtyři góly, nakonec domácí zvítězili. V dresu Trutnova nastoupil Martin Baránek, který si připsal dva body (1+1).

TRUBLN
Trutnov
1. Kolo
Trutnov
31.01.2018
18:00
6:3
(1:1, 2:1, 3:1)
Bílina
Branky a nahrávky: 17. Smékal (Vácha), 22. Chytráček (Smékal, Suk), 28. Fedulov (Baránek), 52. Vácha (Ašenbrenner), 56. Baránek (Kubinčák, Poul), 57. Smékal (Vácha, Chytráček) - 13. Kýhos (Mála), 22. Hrdlička (Kýhos), 46. Gevorkian (Procházka, Fučík)

Vyloučení: 1:4, Využití: 1:0

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Poul, Machač, Fedulov, Bezděk, Vácha, Suk (od 41. Suvorov) - Kubinčák, Martinec, A. Půlpán (od 41. Baránek) - T. Půlpán, Kastner, Baránek (od 41. A. Půlpán) - Smékal, Zahradník, Chytráček

Bílina: Kurakov - Běhula, Polák, Jungvirt, Fučík, Vošta - Hrdlička, Procházka, Gevorkian - Mála, Kýhos, Kobes

Hokejisté Trutnova hostili Bílinu v rámci dohrávky prvního kola. Bílina přijela v deseti lidech (těch nejsilnějších), jelikož ostatní hráči nepustili jejich zaměstnavatelé. Do Trutnova přijelo hostující mužstvo zase auty.

V sestavě domácích chyběli Aleš Píša, Daniel Svoboda a David Vacek. Příležitost naopak dostala nová posila Martin Baránek a po šesti týdnech se do sestavy vrátil obránce Ondřej Poul.

Utkání začalo dle předpokladů. Bílina výborně kombinovala a do útoku se hrnula pouze když byla na kotouči. Jinak hosté stáli ve středním pásmu a svědomitě bránili. První šanci měl Mála, ale Ašenbrenner byl na svém místě. V další šanci se objevil Kýhos, ale lapačka domácího brankáře byla rychlejší. První střelu na branku měli domácí až v šesté minutě. A jednalo se o takový standardní pokus. Proto šli do vedení aktivnější hosté. Kýhos dostal přihrávku od Mály a ostrou střelou z mezikruží propálil Ašenbrennera - 0:1. V 17. minutě přišlo spásné vyrovnání domácích. Vácha poslal kotouč po mantinelu, ten podcenil hostující obránce a spěchající David Smékal překonal Kurakova blafákem do forhendu - 1:1.

Domácí se nemohli dostat do většího tlaku a ani tempa. Bílina hrála přesně to, co chtěla a často domácí přečíslovala. Ihned v úvodu druhé třetiny se prosadil hostující Hrdlička, který prostřelil Ašenbrenera mezi nohama - 1:2. Domácí však znovu vyrovnali a to hned za 17 sekund. Petr Chytráček dostal přihrávku od Smékala a z první se prosadil do horní části branky - 2:2. Hosté mohli znovu vést, ale nájezd Procházky a následnou dorážku pokryl Ašenbrenner. Když dal další gól Chytráček, sudí rozpažil, jelikož byla posunutá branka. Ve 28. minutě ale musel sudí branku uznat. Baránek našel Pavla Fedulova a ten bekhendem překonal Kurakova - 3:2. Bílina se nevzdávala, ale už jí docházeli síly. Dobře pálil Kubinčák, ale Kurakov byl na svém místě.

Do třetí třetiny přehodil první dvě pravé křídla domácí trenér Aleš Půlpán. Jeho syn Aleš putoval do druhé formace, Martin Baránek do té první. Ve 46. minutě se nedohodla druhá pětka domácích, do protiútoku se dostal Gevorkian a překonal Ašenbrennera střelu kolem vyrážečky - 3:3. Domácí diváci se dožadovali lepší hry, ale hosté svým kompaktním výkonem tomu zabránili. V 52. minutě si vzal kotouč za vlastní brankou Lukáš Vácha, projel celé hřiště, natáhnul a vymetl pavučinu v hostující brance - 4:3. O čtyři minuty později se domácí uklidnili. Poul přihrál Kubinčákovi, ten kotouč zavezl a naservíroval ho Martinu Baránkovi a ten překonal Kurakova - 5:3. Definitivní tečku za zápasem přidal z přesilovky David Smékal, který doklepl odražený kotouč do hostující branky - 6:3.

Hokejisté Trutnova tak na domácím ledě opět zvítězili a v tabulce se posunuli na páté místo. Teď je čeká další důležitý duel na domácím ledě v sobotu, kdy od 18:00 přivítají hostující Letce z Letňan. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na sobotu! Reportáž: Redakce