|

Trutnov znovu vyhrál a Děčín odjel s prázdnou!

Čtyři výhry za sebou - čtvrtá výhra proti Děčínu - lepší sérii před sobotním derby si Trutnov nemohl přát. Tři branky si domácí rozdělili do každé třetiny a po zásluze znovu vyhráli.

TRUDEC
Trutnov
31. Kolo
Trutnov
01.02.2017
18:00
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)
Děčín
Branky a nahrávky: 3. Abraham (Chytráček, Kastner), 26. Smékal (Janoušek, Chytráček), 59. A. Půlpán (Fedulov, Ukhin) - 47. Kaltenböck (Zika)

Vyloučení: 4:5, Využití: 0:1

Trutnov: Jeschke (Bechný) - Poul, Píša, Bažant, Abraham, Vácha, Beneš - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Smékal, Janoušek, Hlaváček

Děčín: Michajlov (Lavinger) – Molnár, Hříbal, Chmel, Kaltenböck, Vaněk, Procházka, Hucek, Michajličenko – Hašek, Volráb, Zajan - Faigl, Oliverius, Zika - Fojt, Kopta, Sýkora - Chovanec

Hokejisté Trutnova přivítali ve středečním duelu na domácím ledě hostující Medvědy z Děčína. Hosté přijeli v totálně nabité sestavě, včetně Ziky s Kaltenböckem, kteří patří každoročně k oporám mužstva. V brance byl litoměřický Michajlov. Do trutnovské branky se vrátil čerstvý bakalář Ota Jeschke.

Úvodní třetina patřila domácím. Ti opět využili úvodního tlaku a hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. V první šanci selhal Aleš Půlpán, kterého vychytal Michajlov. Po něm to zkoušel z mezikruží Aleš Píša, ale ani jeho pokus v brance neskončil. Povedlo se to ve 3. minutě. Lukáš Abraham si sjel mezi kruhy a kotouč dopravil za záda Michajlova - 1:0. Hosté zahrozili v oslabení, ale Zikova střela skončila pouze na mantinelu. Dvě dorážky Zajana zase pochytal Jeschke. Domácí nevyužili na konci prvního dějství přesilovou hru pěti proti třem a do kabin šli s těsným vedením.

Druhá třetina pokračovala ve stejném rytmu, jako ta první. Domácí dobývali branku Michajlova marně, až do 26. minuty. To dostal kotouč mezi kruhy domácí David Smékal a hostujícímu brankáři nedal ani špetku naděje - 2:0. Děčín se dostal do hry přesilovou hrou, ve které pálil velmi ostře Zika, ale Jeschkeho lapačka byla rychlejší. Když ujel Kastner, hosté udělali faul a sudí Veselý nařídil trestné střílení. Lukáš Kastner neproměnil. Poté zahrozil druhý útok Děčína, ale po nahrávce Oliveriuse se neprosadil Faigl. Trutnov měl před poslední dvacetiminutovkou dvoubrankový náskok.

Ve třetí třetině hosté změnili hru a to domácím moc nevyhovovalo. Velkou šanci měl Ukhin, ale minul branku. Po něm i Kastner, ale znovu byl Michajlov lepší. Následná střela Abrahama byla tečovaná do sítě nad brankou hostí. Hosté se dostali do tlaku a z toho vyplynula i jejich přesilová hra. Na modré čáře napřáhl Kaltenböck a kotouč skončil za zády Jeschkeho - 2:1. Drama bylo na světě. Domácí ale zabrali a bylo vidět, že už žádnou plichtu nechtějí připustit. Když se hosté odhodlali k power-play, domácí udeřili. Vyhozený kotouč si dojel domácí kapitán Aleš Půlpán a poslal ho do odkryté branky - 3:1.

Domácí hokejisté dokráčeli pro čtvrtou výhru v řadě a Děčín letos nenašel na Trutnov recept.

V sobotu se schyluje k další bitvě o Krkonoše, když od 18:00 se představí rozjetý Trutnov na ledě Vrchlabí. Potřebujeme každičkou podporu od vás fanoušků, prosíme, přijeďte nás podpořit! Děkujeme za podporu a těšíme se na sobotu! Reportáž: Redakce