|

Kobra v Trutnově padla! Trutnov slaví čtvrtou výhru za sebou!

Hokejisté Trutnova načali nový rok fantasticky. Na domácím ledě porazili lídra skupiny Západ - celek HC Kobra Praha. Přestřelku 6:5 režíroval svými dvěma brankami Martin Hlaváček.

TRUKOB
Trutnov
25. Kolo
Trutnov
04.01.2017
18:00
6:5
(3:3, 1:0, 2:2)
Kobra Praha
Branky a nahrávky: 3. Ukhin (Bažant, Chytráček.), 10. Hlaváček (Vácha), 16. Fedulov (Chytráček), 30. Hlaváček (Janoušek, Beneš), 41. Smékal (Půlpán T., Píša), 55. Bažant (Abrahám, Fedulov) – 1. Bílek (Švaříček, Jakeš), 4. Tuma (Hlinka), 13. Šteiner (Semrád, Matějíček), 56. Hlinka (Vacek, Šteiner), 59. Jakeš (Cafourek, Antončík)

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Píša, Bažant, Abraham, Vácha, Beneš - T. Půlpán, Kastner (od 16. Smékal), A. Půlpán - Chytráček, Fedulov, Ukhin - Hlaváček, Konečný (od 21. Jakub Tatar), Janoušek

Kobra Praha: Langer (Zapletal) – Semrád, Vacek, Šteiner, Švaříček, Verbík, Cafourek, Bílek – Matějček, Kysela, Tuma, Jedlička, Antončík, Jakeš, Vlach, Hlinka, Matějek, Pulkrab

Hokejisté Trutnova zvítězili i po čtvrté za sebou. Na domácím ledě tentokrát hostili pražskou Kobru, lídra skupiny Západ. Trutnov dokázal porazit Kobru již po druhé ze tří duelů.

Utkání začalo velmi rychlou brankou hostujícího celku. Hned po dvaceti sekundách hry se prosadil Bílek - 0:1. Trutnov však neusnul na vavřínech a okamžitě srovnal. Před brankou se prosadil Jaroslav Ukhin - 1:1. Jenže hosté šli znovu do vedení. Domácí nepořádek v obraně vyřešil přesnou střelou Tuma - 1:2. Tahanice pokračovala dál. V 10. minutě dostal přesný pas od Váchy Martin Hlaváček a vyrovnal po druhé - 2:2. Jenže hosté si vzali své vedení opět zpátky. Ve 13. minutě se prosadil blafákem do forhendu Šteiner - 2:3. Přestřelku úvodní třetiny však zakončili domácí. V 16. minutě se prosadil na brankovišti Pavel Fedulov - 3:3.

Velmi vyrovnané utkání začali ovládat a držet ve svých rukou domácí. Ačkoliv měl více práce Jeschke, jelikož pokusy hostujícího celku byly velmi nebezpečné, inkasoval hostující Langer. Ve 30. minutě dostal nabídku od Janouška hrdina večera Martin Hlaváček a poslal domácí do vedení - 4:3. Pět minut pře koncem druhé třetiny se strhl obrovský závar před Jeschkem, který nakonec skončil potyčkou Poula s Jakešem a oba vyfasovali 2+2 minuty za hrubost. Domácí měli ještě výhodu přesilové hry, ve které pálil ostře Aleš Píša, navrátilec do sestavy po nemoci, ale jeho střela o kousíček minula branku Langera.

Třetí třetina měla opět úplně všechno, co by si každý fanoušek měl přát. Hned po patnácti sekundách odskočili domácí na rozdíl dvou branek. Tomáš Půlpán vybídl ke skórování Davida Smékala a ten švihem překonal Langera - 5:3. Domácí dřeli a hosté si nevěděli rady s aktivní hrou Trutnova. V přesilové hře pěti proti třem se od modré čáry prosadil Matěj Bažant a už to vypadalo, že je po zápase - 6:3. Jenže hosté nejsou na prvním místě omylem. Naopak. Kobra přidala pod kotlem a domácí se zatáhli do obrany. V 56. minutě ujel ve vlastním oslabení Vacek, nahrávku předložil Hlinkovi a ten snížil - 6:4. Nepochopitelně poté hlavní sudí poslal domácí do oslabení a Kobra to zkusila bez brankáře. Tvrdá rána Jakeše propálila úplně všechno a zastavila se až v brance Trutnova - 6:5. Drama vrcholilo, ale domácí si výsledek už pohlídali a po zásluze zvítězili.

Čtyři utkání v řadě neporazitelní - to je bilance hokejistů Trutnova, na kterou budou chtít navázat již tuto sobotu na ledě dalšího ze suveréních týmu - Vlků z Jablonce nad Nisou. Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další utkání! Reportáž: Redakce