|

Trutnov šňůru smůly protrhl - doma rozstřílel Sokolov!

Po dlouhé pauze se představili hokejisté Trutnova v zápasovém tempu na domácím ledě. V 21. utkání přivítali Sokolov, který v sezóně porazili teprve poprvé a to jasným rozdílem - 7:2.

TRUSOK
Trutnov
21. Kolo
Trutnov
14.12.2016
18:00
7:2
(1:0, 2:0, 4:2)
Baník Sokolov
Branky a nahrávky: 19. Ukhin (Chytráček, Fedulov), 24. A. Půlpán (Kastner, T.Půlpán), 32. Janoušek (T.Půlpán, Beneš), 42. Fedulov (Abrahám, Chytráček), 48. Vácha (Chytráček), 51. Kastner (T.Půlpán, A.Půlpán), 54. Fedulov (Chytráček, Abraham) – 41. Davídek, 43. Davídek (Vodička)

Vyloučení: 9:7, navíc A. Půlpán (TRU) OK, Kukla 5+TH a Gombár OK (oba SOK), Využití: 3:1, V oslabení: 1:1

Trutnov: Jeschke (Veselý) – Poul, Bažant, Abraham, Vácha, Beneš, Bezděk, Sakaev – A.Půlpán, Kastner, T.Půlpán - Chytráček "A", Fedulov, Ukhin - Kysela, Janoušek, Smékal

Baník Sokolov: Hruška (Kuchař) – Říha, Rulík, Vodička, Gombár, Binias, Pajk, Váňa – Račanský, Kašpar, Kukla, Řezníček, Pfister, Čejka, Davídek, Procházka, Musil

Hokejisty Trutnova čekal další z klíčových soubojů o post a zároveň i postup v tabulce. Na domácím ledě přivítali poslední Sokolov a po šesti zápasech bez výhry brali domácí hokejisté konečně tři body.

První třetina nezačala podle domácích představ. Domácí sice začali velmi aktivně, ale hosté měli tři tutovky. Tu první spálil Kukla, když ho fantastickým zákrokem v leže vychytal Jeschke. Po něm musel domácí brankář řešit dvě dorážky Kukly a následně střelu do prázdné branky od Račanského. Skóre se nezměnilo. Domácí měli šanci z hole Fedulova, který bohužel trefil jen brankáře Hrušku. Minutu před koncem první třetiny šli domácí do vedení. Jaroslav Ukhin se dostal k dorážce a bekhendem otevřel skóre utkání - 1:0.

Druhá třetina už byla jasně v roli domácího celku. Sokolov hrozil sporadicky a domácí hráli velmi nátlakový hokej, který hostům dělal velké potíže. Ve 24. minutě se k dorážce dostal Kastner a jeho střela trefila Aleše Půlpána a skončila za zády Hrušky - 2:0. Další závar, tentokrát v 32. minutě vyřešil pohotovou dorážkou domácí Roman Janoušek a Trutnov vedl už o tři branky - 3:0. Hostům začali téct nervy a odnesl to Gombár, který inkasoval osobní trest do konce hry.

Třetí třetina začala domácí přesilovkou. TU nejprve zastavila chyba domácího kapitána, kterou potrestal Davídek - 3:1. Jenže o pár sekund později ujel Pavel Fedulov a svůj nájezd provedl bravůrně - 4:1. Krátce po něm ale Sokolov využil vyloučení Bažanta. Střelu zpoza obránce vyslal Davídek, Jeschke ji neviděl a našel ji až za svými zády - 4:2. Drama se ale nekonalo. Ve 48. minutě vystřelil Lukáš Vácha a střela skončila za zády Hrušky - 5:2. O tři minuty později sehrál první domácí útok kombinaci v útočném pásmu a střelou z první se prosadil navrátilec do sestavy Lukáš Kastner - 6:2. Skóre celého utkání uzavřel Pavel Fedulov, který využil chyby v hostující obraně a dovezl kotouč do prázdné branky - 7:2.

Další utkání sehraje Trutnov tuto sobotu, když zajíždí na led Medvědů z Děčína. Děkujeme všem divákům za podporu. Reportáž: Redakce