|

Z Klášterce vezeme bod ...

V dohrávce prosincového kola zajížděli hokejisté Trutnova na led Klášterce nad Ohří. Po defenzivní bitvě nakonec vezou zpět do Trutnova jeden bod, za prohru v prodloužení.

KNOTRU
Klášterec nad Ohří
20. Kolo
Klášterec n/O
11.01.2017
17:00
2:1
(0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 35. Mála (Hrdlička, Vrtek), 62. Vrtek (Hrdlička) – 15. Kastner (T. Půlpán)

Klášterec nad Ohří: Kaššák (Tichý) – Páleník, Gröger, Kuncl, Pokorný, Zicho, Sklenička, Žižka, Macháček, Charousek, Deveri, Hrdlička, Vrtek, Mála, Toušek, Zdeněk, Strunz, Drazdík

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Píša, Junek, Beneš, Sakaev - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Hlaváček, Janoušek, Smékal

Hokejisty Trutnova čekal ve středu zájezd do dalekého Klášterce nad Ohří. Dohrávka prosincového kola nakonec skončila šťastněji pro domácí, kteří se radovali z výhry v prodloužení.

Trutnov cestoval v okleštěné sestavě. S týmem necestovali Vácha, Bezděk, Abraham (lyžařský výcvik) a Bažant (neuvolněn z Litoměřic). Hosté začali výborně, napadali a tlačili domácí v jejich třetině. První šanci měl Ukhin, ale jeho střelu chytil domácí Kaššák. Na druhé straně, v přesilové hře, pálil Vrtek, ale fantastickým semaforem se zaskvěl Jeschke. V 15. minutě si v oslabení vyšlápl na domácí obranu Lukáš Kastner a svůj únik zakončil přesně za záda Kaššáka - 0:1. Domácí se dostali do hry na konci třetiny, když nebezpečně Pálil Charousek, ale kotouč v brance neskončil ani po zaznění sirény.

Druhá třetina vyšla lépe domácím. Hosté sice párkrát zahrozili, ale jen sporadicky. Domácí se více tlačili do branky a byli houževnatější. To předvedl ve 24. minutě Mála, který poslal kotouč jen těsně nad branku. Po něm tečoval střelu Charousek a Vrtek na brankové čáře minul úplně prázdnou branku. Od modré pálil ve 32. minutě Poul, střela mu nesedla, ale jen tak tak ji Kaššák udržel mezi betony. Ani střela Hlaváčka neskončila za zády Kaššáka. Domácí trestali. Nahozený kotouč od modré zasáhl kontroverzně vysokou hokejkou Hrdlička, kotouč se pak odrazil na hůl Mály a ten ho poslal do branky - 1:1. Ve druhé třetině se už toho více nestalo.

Třetí třetina byla v režii tahanic po celém kluzišti. Domácí chtěli vystřelit rozdílovou branku, ale to se jim díky perfektním Jeschkem v brance hostí nedařilo. Hosté měli dobrou příležitost v 53. minutě, když dorážel Ukhin, ale místo uznání branky přišel dvouminutový trest pro hostujícího útočníka. Domácí se díky přesilové hře dostali do trháku a téměř pět minut tlačili hosty v jejich třetině. Branka už nepadla.

Prodloužení netrvalo dlouho. Tomáš Půlpán zavezl kotouč do útočné třetiny, tam ho vybojovali domácí a pelášili do útoku. Kotouč dostal k modré čáře Vrtek, potáhl si ho a střelou švihem nad lapačku překonal bezmocného Jeschkeho - 2:1.

Hokejisté Trutnova mají nabitý leden. Další utkání sehrají na domácím ledě v sobotu 14.1.2017 od 18:00, když přivítají Bílinu. Reportáž: Redakce