|

Čtvrtá prohra za sebou - Trutnov prohrál s Jabloncem...

V dalším utkání chtěli odčinit hokejisté Trutnova poslední tři porážky. Bohužel ani tentokrát se jim zvítězit nepovedlo. Na domácím ledě padli 1:5 s Jabloncem a o všem rozhodla třetí třetina.

TRUJBL
Trutnov
17. Kolo
Trutnov
26.11.2016
18:00
1:5
(0:1, 0:0, 1:4)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 58. Poul (Bažant, T. Půlpán) – 4. Havlas, 45. Bříška (Žalud), 54. Frk, 58. Bříška (Havlas, Zeman), 60. Havlas (Pilař)

Vyloučení: 5:7, navíc Píša OK, Jeschke OT (oba Tru) - Zeman OT (Jablonec), Využití: 1:1

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Píša, Bažant, Abraham, Vácha, Sakaev, Junek - T. Půlpán, Fedulov, A. Půlpán - Chytráček, Kastner, Ukhin - Smékal, Beneš, Kysela - Janoušek, Hlaváček

Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) – Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů "A", Zeman, Žalud, Bílek – Šulc, Bříška "C", Peřina, Nevyhoštěný, Havlas, Gecko, Mulač, Brokeš, Frk, Pulec

Hokejisté Trutnova nevyhráli třikrát za sebou. Svůj neúspěch chtěli odčinit na domácím ledě proti Jablonci. Necelá pětistovka diváků však sledovala destrukci Draků ve třetí třetině.

Utkání začalo dle domácích představ. Hostující mužstvo se nikam nehnalo a spíše hrálo ze zabezpečené obrany. Domácí se dostávali do šancí ale velmi sporadicky. To, že soupeř trestá chyby Trutnova, to platilo proti Jablonci opravdu pětkrát. První chybu hosté potrestali ve 4. minutě. Havlas dostal kotouč přímo na hokejku od domácího útočníka a blafákem do bekhendu otevřel skóre zápasu - 0:1. Domácí se snažili hrát nátlakovou hru, ale bez vážnější šance. Tu měli na konci první třetiny. Slibně pálil Bažant, dorážel Chytráček, ale pouze do lapačky Stejskala.

Ve druhé třetině jsme mohli vidět pěkný hokej. Domácí Jablonec přehrávali, ale nevytvářeli si zajímavější šance. Jedna z nich přišla těsně před polovinou druhé třetiny. První útok však v přečíslení tří proti dvěma neuspěl. TO samé platilo i o přesilové hře vzápětí. Střely Píši a Poula v brance neskončily. Na druhé straně musel Jeschke vytáhnout lapačku proti Bříškovi. Ve druhé třetině branka nepadla.

Třetí třetina byla pro domácí jako horor. Trutnov diktoval tempo, branky střílel Jablonec. Nejprve se hosté trefili v přesilové hře. Kamil Bříška dostal kotouč na kruhy a střelou bez přípravy rozezvučel konstrukci v brance domácích - 0:2. Domácí přidali, ale Jablonec hrál naprosto jednoduše a hlavně bezchybně. Šanci domácího Beneše zlikvidovala obrana hostů, to samé platilo o šanci Aleše Půlpána. Trutnovu se situace zkomplikovala i poté, co byl poslán do sprch Aleš Píša. V 54. minutě navíc projel domácím obranným pásmem Frk a procedil kotouč za záda Jeschkeho - 0:3. Vzápětí se domácím nabídla přesilová hra čtyř proti třem. Domácí kouč odvolal brankáře. Tento tah byl úspěšný a Draci se trefili. Bažant ještě branku minul, ale odražený kotouč si našel Ondřej Poul a uklidil ho za záda Stejskala - 1:3. Domácí ožili a vypadalo to na dramatickou zápletku. Jenže hned po vhazování přišla další hrubka a další branka. Bříška si svůj nájezd vychutnal a to platilo i o domácím brankářovi, který byl naprosto bezmocný - 1:4. Aby toho nebylo málo, tak celou domácí zkázu dokonal dalším nájezdem Havlas - 1:5.

Hokejisté Trutnova tak po čtvrté v řadě prohráli a v tabulce jim patří osmá příčka. Už ve středu o ni budou bojovat v Bílině. Děkujeme všem divákům a fanouškům za podporu! Reportáž: Redakce