|

Nové dresy a těsná porážka - Draci na Horaly nestačili!

První letošní derby domácím hokejistům nevyšlo. Hostujícímu Vrchlabí podlehli těsně 1:2. Zápas ukázal kvalitu obou mužstev a domácí hokejisté představili zbrusu nové dresy.

TRUVCH
Trutnov
Příprava
Trutnov
01.09.2016
18:00
1:2
(1:1, 0:1, 0:0)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 2. Malý (Chytráček) - 10. Procházka (Klement, Filip), 40. Urban (Čurda, Novák)

Vyloučení: 5:8 navíc Svoboda (VCH) OT, Využití: 0:1

Trutnov: Jeschke - Píša, Poul, Abrahám, Junek, Vácha, Bezděk, Beneš, Suvorov - A. Půlpán, Fedulov, Hlaváček - Chytráček, Kastner, Malý - Kysela, Janoušek, Smékal - Vacek, Tatar, Ukhin

Vrchlabí: elínek (M. Abrahám) - Klement, Matějček, Jirků, Tržický, Kadavý, Chleborád, Erban, Krsek - Maďar, Filip, Šťastný, Čurda, Urban, Novák, Bláha, Šimoníček, Oppelt, Svoboda, Miškovský, Procházka

Čtvrteční derby nabídlo velmi pohledný hokej. Necelá pětistovka diváků mohla vidět útočné choutky obou týmů a výborné výkony obou brankářů. Po šedesáti minutách se však radoval hostující Stadion Vrchlabí.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Toho využili domácí, kteří se v prvním protiútoku okamžitě prosadili. Chytráček našel Pavla Malého a ten prostřelil Jelínka - 1:0. Vrchlabí se ale dostalo okamžitě zpět do hry a hrozilo zejména ze svých rychlých protiútoků. Ten jeden měl na své hokejce Martin Filip, ale byl faulovaný. Právě v nadcházející přesilové hře Horalové udeřili. Klement naznačil střelu, kotouč poslal na levou stranu, kde stál Procházka, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. V první třetině mohli domácí, ale i hosté, jít do vedení. Nejprve spálil obrovskou šanci Hlaváček, který pálil pouze do výstroje Jelínka. Na druhé straně ztroskotal Šťastný na vyrážečce Jeschkeho.

Druhé dějství bylo poznamenáno hodně vyloučenými. Vrchlabí se dostalo do početní výhody, ale tutovka Čurdy skončila pouze v lapačce Jeschkeho. Po Čurdovi měl velkou šanci ještě Novák, ale ani jeho pokus v brance neskončil. Na druhé straně, při přesilové hře pěti proti třem, postupně a tvrdě pálili Poul s Píšou, ale ani jeden pokus a následně odražené kotouče za Jelínkem neskončili. KDyž už omácí zvedali ruce po střele Poula, kotouč z branky nešťastně vyrazil domácí útočník. Zdálo se, že druhé dějství skončí remízou, ale domácí udělali hrubku v obraně, kterou Vrchlabí využilo. Necelou minutu před koncem se kotouč dostal na )plně volného Urbana a ten ho zasunul za záda Jeschkeho - 1:2.

Gól do šatny Draky poznamenal v prvních deseti minutách třetí třetiny. Vrchlabí měli do 50. minuty evidentně více ze hry. Jen díky domácímu brankáři svítilo na časomíře stále stejné skóre. Jenže Trutnov se do hry dostal. Nejprve měl šanci Aleš Půlpán, ale ve svém úniku byl faulován. Po něm měl tutovku Hlaváček, ale ani jeho další šance za Jelínkem neskončila. Největší šanci na vyrovnání měl Kastner. Ten byl exekutorem trestného střílení, které však neprovedl tak, jak chtěl. Závěrečný tlak Trutnova přišel, ale ani v power-play, které domácí sehráli výborně, vyrovnávací branka nepadla.

Hokejisté Trutnova tak v prvním derby Horalům podlehli 1:2. Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na svém ledě 8.9.2016 od 18:00, kdy přivítají Nymburk. Děkujeme všem fanouškům za podporu! Reportáž: Redakce