|

Z Nymburka bez bodů, naděje umírá poslední...

Klíčové utkání Trutnov nezvládl. Na ledě Nymburka podlehl domácímu celku 3:2 a naděje na předkolo Play Off jsou mizivé. Ale stále je tu určitá šance a Draci bojují až do konce.

NYMTRU
Nymburk
32. Kolo
Nymburk
06.02.2016
17:00
3:2
(0:0, 2:1, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 22. Šimek (Kříž, Frodl), 24. Bičiště (Eis, Knesl), 51. Kříž (Král, Šimek) - 27. T. Půlpán (Shamolin), 54. A. Půlpán (Poul, Fedulov)

Vyloučení: 6:4 navíc Jindra (NYM) OT, Využití: 1:2

Nymburk: Frodl (Matoušek) - Kříž, Knesl, Novák, Loučka, Rittig, Pýcha - Bičiště, Šimek, Protivný, Eis, Jindra, Čapek, Král, Smejkal, Brzák, Michálek, Kuzďas, Barbora

Trutnov: Jeschke (Hlubuček) - Poul, Píša, Vácha, Kubica, Beneš, Suvorov - Fedulov, Chytráček, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Shamolin - Perutek, Janoušek, Malý - Uchin

Hokejisté Trutnova bohužel nezvládli sobotní, klíčový duel v Nymburce. Po velkém boji podlehli domácím 3:2 a naděje na předkolo Play Off je mizivá. Ale jak se říká, "naděje umírá poslední" ...

Začátek zápasu byl z obou stran opatrný. Domácí mužstvo čekalo na brejky a rychlé protiútoky, hosté se zase snažili o rychlý přechod středního pásma. První šanci si připravil domácí matador Král, ale jeho únik zlikvidoval výborným zákrokem Jeschke. Na druhé straně měl příležitost Chytráček, ale Frodlovy betony nepřekonal. To ani Šimek Jeschkeho, mířil pouze do lapačky hostujícího brankáře. Na konci první třetiny se k dorážce dostal Tomáš Půlpán, ale Frodl jeho šanci zneškodnil.

Druhá třetina už přinesla branky a více zajímavých situacích. Domácí hráli výborně a díky postupnému útoku byli více na kotouči. První šanci musel řešit hostující Jeschke, ale otočka Krále nebyla účinná a hostující gólman schoval kotouč do lapačky. Jenže rychlý útok Šimka už za zády Jeschkeho skončil, protože domácí střelec mířil klinicky přesně - 1:0. Hosté se dále snažili tlačit do útoku, ale domácí opravdu výborně hráli ve středním pásmu. Na rozdíl dvou branek zvyšoval Bičiště a ani ne v půlce zápasu to s Trutnovem vypadalo velmi zle - 2:0. Hosté však odpověděli dvě minuty po inkasované brance. Při přesilové hře našel Alexej Shamolin přesnou přihrávkou Tomáše Půlpána a ten překonal Frodla - 2:1. Snížit stav se hostům povedlo, ale vyrovnat ne. Dobrou příležitost k tomu měl Janoušek, ale Frodla nepřekonal. Po něm zkoušel zasunout kotouč Perutek, ale ani jeho pokus brankou neskončil. Před Jeschkem naopak vytvořila závar první pětka domácích, ale ani Kříž ani Šimek nedokázali kotouč dostat do branky.

Třetí třetina už byla z hostující strany lepší. Rychlé protiútoky dělali domácím problémy, ale nekončily gólem. To Nymburk potrestal. V 51. minutě si Trutnov špatně rozebral hráče po vhazování a nikým nehlídaný Ondřej Kříž prostřelil od modré se štěstím Jeschkeho - 3:1. Ale Trutnov to nezabalil. Skóre se znovu měnilo v 54. minutě. Napodruhé se dostal ke střele Poul, jeho pokus Frodl vyrazil a ze jeho záda dopravil kotouč Aleš Půlpán - 3:2. Hostující mužstvo bylo na koni. Na ledě byl pouze Trutnov, ale domácí skvěle bránili a šli za vítězstvím. Závěrečná power-play už změnu stavu nepřinesla a Trutnov tak v Nymburce o branku prohrál.

Předkolo Play Off je stále ve hře, ale... Na Písek a Nymburk ztrácí Trutnov čtyři body. V dalším kole nastoupí Písek proti Sokolovu a Nymburk na ledě Bíliny. Jak vše dopadne, to budeme vědět příští sobotu, kdy domácí hokejisté přivítají Kohouty z Tábora.

Děkujeme všem fanouškům za přízeň a podporu. Reportáž: Redakce