|

Mise neúspěšná - Trutnov v Bílině prohrál po nájezdech...

Středeční útok na postupovou desítku nevyšel. Ačkoliv vedli hokejisté Trutnova o tři branky (1.4), které vstřelili během 25 sekund, domácí Bílina náskok vyrovnala. V nájezdech byli úspěšnější opět domácí. Trutnov tak odjíždí s bodem a zůstává na jedenáctém místě. (o skóre za Nymburkem)

BLNTRU
Bílina
30. Kolo
Bílina
27.01.2016
18:00
6:5 sn
(0:1, 3:3, 2:1 - 0:0 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 23. Petráš (Štěpánek), 27. Kýhos (Bohm), 37. Bittner, 45. Bohm (Bittner, Kýhos), 60. Petráš (Machač), rozh. náj. Kýhos – 14. Chytráček (Píša, Beneš), 23. A. Půlpán (Píša, Malý), 24. Kastner (Kubica, Vácha), 24. Uchin (Suvorov), 59. Kastner (Shamolin, Fedulov)

Vyloučení: 6:6 navíc Fedulov (TRU) OT, Využití: 1:2

Bílina: Slysarčuk (Lisý) – Polák, Machač, Bittner, Fučík, Pokorný, Kolíček, Brettschneider – Čmolík, Sekerka, Petráš – Štěpánek, Štěpka, Trubenekr – Řezníček, Jirkovský, Kýhos – Bohm

Trutnov: Jeschke (Červený) - Beneš, Píša, Kubica, Vácha, Suvorov, Fedulov - A. Půlpán, Chytráček, Malý - Shamolin, Kastner, T. Půlpán - Uchin, Janoušek, Perutek

Hokejisté Trutnova zajížděli ve středečním duelu na led Bíliny. Úkol byl jasný a to vyhrát za tři body. S Trutnovem cestoval jako druhý brankář Patrik Červený, který přišel z pardubické juniorky.

Úvod zápasu patřil Trutnovu. Do první velké šance se dostal Pavel Malý, ale z předbrankového prostoru minu domácí klec. Hostující střelci zasypali domácího brankáře mnoha střelami, avšak bez účinku. V 6. minutě si šanci připravila i Bílina, ale Štěpka na Jeschkeho nevyzrál. V 11. minutě putoval na trestnou lavici domácí obránce a o minutu a půl později ho následoval jeho spoluhráč. Trutnov toho využil. Střelu Píši ještě Slysarčuk vyrazil, ale na Chytráčkovu dorážku byl krátký - 0:1. Vzápětí mohlo být srovnáno, ale hostující Jeschke vytasil svojí lapačku a kotouč chytil. Aktivní byl znovu Aleš Půlpán, ale ve dvou situacích na domácího brankáře nevyzrál, oba jeho bekhendové pokusy Slysarčuk chytil. Do kabin šel s jednobrankovým vedením hostující Trutnov.

Druhé dějství bylo velmi divoké. Viděli jsme celkem šest branek. Nejprve se trefili domácí. Individuální akci předvedl Petráš a když projel celé hřiště, stihl i překonat Jeschkeho - 1:1. Jenže Trutnov přišel hned s trojnásobnou odpovědí. Asi můžeme hovořit i rekordu. Během 25 sekund se hosté trefili třikrát. Nejprve využil zmatku před Slysarčukem Aleš Půlpán a dopravil kotouč za záda domácího brankáře - 1:2. O jedenáct sekund později byli domácí opět nepozorní a střelu Lukáše Kastnera si srazil do vlastní branky obránce Bíliny - 1:3. O dalších 14 sekund později se prosadil Jaroslav Uchin, který bekhendem překvapil Slysarčuka -1:4. Pohodlný náskok však hostům nestačil. Ve 27. minutě se k odraženému kotouči dostal domácí Kýhos a snížil - 2:4. Aby toho nebylo málo, tak v 37. minutě nařídil hlavní sudí trestné střílení a Bittner ho proměnil - 3:4. Hosté nevyužili šanci znovu odskočit a do kabin šli znovu s jednobrankovým vedením.

Třetí třetina nabídla napínavý hokej až do posledních sekund. Stejně tak jako v Trutnově, tak i v Bílině zaúřadoval hlavní rozhodčí. Ihned v 41. minutě mohl srovnat Štěpánek, ale svoje zakončení neprovedl přesně. Z protiútoku se mohl radovat Aleš Půlpán, ale Slysarčuk ho opět vychytal. NO a přišel trest v podobě vyrovnání. Z kruhů vypálil Bittner a od brusle Bohma se kotouč odrazil za záda Jeschkeho - 4:4. Utkání začalo od nuly. V 50. minutě nejprve zakončoval Shamolin, neúspěšně a poté ho napodobil i Pavel Malý - také neúspěšně. Trutnov se snažil o rozdílovou branku a ta přišla v 59. minutě. Ještě předtím nastřelil Aleš Půlpán tyčku. Zpět ke gólu... Po vhazování v útočném pásmu se dostal ke kotouči Lukáš Kastner a dělovkou propálil Slysarčuka - 4:5. Klíčový moment přišel vzápětí. Po vhazování ve středu hřiště vyloučil hlavní sudí nepochopitelně dva hráče Trutnova (Beneše s Chytráčkem). Stejná písnička jako v Trutnově, i tentokrát jí Bílina využila. V dvojnásobné početní výhodě se trefil Petráš a půl minuty před koncem vyrovnal - 5:5.

Do prodloužení nastoupili hosté stále v oslabení. Pokračující přesilovou hru pěti proti čtyřem však domácí nevyužili. Největší šanci prodloužení spálil Bohm, který tváří v tvář hostujícímu gólmanovi neuspěl.

Utkání tak dospělo do samostatných nájezdů. Za hosty své pokusy neproměnili T. Půlpán, Shamolin, Kastner. Za domácí se trefil ve čtvrté sérii Kýhos. Chytráček musel dát, ale jeho blafák Slysarčuk vystihl a domácí se radovali ze zisku dvou bodů.

Útok na desítku tak opět nevyšel. Písek i Nymburk prohráli a zisk jednoho bodu z Bíliny pouze dotáhl náskok Nymburka. Situace se tak opět zkomplikovala. V sobotu přivítáme na svém ledě Děčín a utkání začíná v 18:00.

Děkujeme všem za přízeň a podporu!

Ohlasy po utkání

Petr Chytráček (kapitán HC BAK Trutnov)

" Dnes to byl soupeř, se kterým jsme věděli, že musíme vyhrát. Ale Bílina je velmi kvalitní soupeř a to platí zvlášť, když hrajete na jejím ledě. Dnes jsme neodehráli dobrý zápas. Byly tam světlé chvilky, vedli jsme 1:4, ale i tak jsme to nedokázali zvládnout. Soupeři jsme po svých chybách darovali vyrovnání. Strhli jsme to zpět na svou stranu, dokázali jsme to. Ale poté se stalo něco, čemu jsme nevěřili. Soupeř uklouzl po kotouči, na mě naskočil další hráč a šli jsme do tří. Nepochopitelné! A nájezdy to už je loterie, bohužel jsme neuspěli. Každopádně jsme dnes neodehráli dobrý zápas..."

Reportáž: Redakce