|

Plyšáci, tři body, sedm stovek diváků! Trutnov zdolal Pelhřimov!

V posledním utkání roku 2015 přivítali domácí Draci hostující Pelhřimov. Utkání zvládli na jedničku hokejisté Trutnova. Domácí fanoušci zasypali ledovou plochu plyšovými hračkami v rámci charitativní akce "Let Plyšáka". Všem zúčastněným děkujeme!

TRUPEL
Trutnov
24. Kolo
Trutnov
30.12.2015
18:00
5:2
(1:1, 3:1, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 19. T. Půlpán (Shamolin, Kastner), 25. Chytráček (A. Půlpán, Karlík), 29. Chytráček (A. Půlpán), 31. Chytráček (Karlík, Fedulov), 58. T. Půlpán (Shamolin, Kastner) - 10. Vylíčil (F. Kasalý), 28. D. Kasalý (Hájek)

Vyloučení: 8:6, Využití: 2:1

Diváci: 705

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Píša, Karlík, Vácha, Kubica, Suvorov, Beneš - A. Půlpán, Chytráček, Fedulov - Malý, Kastner, T. Půlpán - Perutek, Janoušek, Smékal - Uchin, Shamolin

Pelhřimov: Svoboda (Černý) – Kůrka, D.Kasalý, Kalenda, Jelínek, Wasserbauer, Adam, Hájek – Kopic, Hadrava Martin, Bezděk, Vylíčil, Votápe, Hadrava Marek, Siřiště, Šulák, Tolkner, F.Kasalý,

Hokejisté Trutnova nastupovali do posledního utkání v roce 2015 s jasný cílem. Porazit Pelhřimov, vzít tři body a postoupit v tabulce. Dalším cílem zápasu bylo nasbírat co nejvíce plyšáků v rámci charitativní akce "Let Plyšáka".

Od začátku zápasu byl Trutnov aktivnější. Rychlý pohyb, nepříjemné napadání, to vše dělalo hostujícímu celku problémy. První šanci si připravili domácí, ale Kastner nedokázal usměrnit nahozený kotouč. Po velmi dobrém úvodu zápasu však přišly dvě rychlá vyloučení a domácí hráli ve třech. Pelhřimov je celek, který má výborné přesilovky a to taky potvrdil ve středečním utkání. V 10. minutě se před brankou nejlépe zorientoval Vylíčil a vstřelil vedoucí branku zápasu - 0:1. Domácí trošku přestali hrát, co po nich chtěli trenéři. Ovšem přesně 60 sekund přišlo vyrovnání. Alexej Shamolin našel Tomáše Půlpána, který vyrovnal a spustil tsunami plyšáků na ledě - 1:1.

Ledovou plochu trutnovské Pro Hockey Arény zasypali plyšáci. Celkem 40 pytlů o objemu 120 litrů odnesli trutnovští do kabin a vysypaly je do výřivky v šatně "A" mužstva - ta byla po okraj plná.

Druhá třetina nejprve začala dohráním jedné minuty z třetiny první. Po změně stran přišel Trutnov s výborným výkonem. Fanoušci hnali domácí za vítězstvím. Ve 25. minutě vystřelil od modré Karlík, kotouč tečoval Aleš Půlpán a prázdnou branku trefil Petr Chytráček, který načal svojí šestiminutovou "one man show". Tu mu trošku pokazil v 28. minutě Kasalý, který tečoval střelu Hájka od modré čáry za záda Čápa - 2:2. O minutu později ujel Aleš Půlpán, vystřelil a k odraženému kotouči se dostal znovu Chytráček a opět se nemýlil - 3:2. V 31. minutě si trutnovský útočník našel místo mezi kruhama, natáhl, zamířil a vypálil přesně nad ramena Svobody - 4:2. Domácí hlediště i střídačka propukly v euforii.

Třetí třetina nabídla velmi strhující podívanou. Šance hostí likvidoval s přehledem Čáp a šance domácích končily na hostujícím Svobodovi. Tutovku měl domácí Janoušek, ale dvakrát na Svobodu nevyzrál. A to se nepovedlo ani Aleši Půlpánovi, který trefil skákající kotouč. Dvě minuty před koncem si hosté vzali oddechový čas a šli do hry bez brankáře. Ta však rychle skončila. Alexej Shamolin vystartoval jako tank, dokázal projít až do rohu kluziště, kde naservíroval kotouč Tomáši Půlpánovi a ten prostřelil bránícího obránce - 5:2. Domácí se mohli radovat ze tří bodů.

Děkujeme všem fanouškům, kteří na utkání přišli a pomohli tak domácím ke třem bodům. Děkujeme také za plyšáky, kteří teď spí v trutnovské výřivce a po novém roce poputují do dětských domovů. Děkujeme a přejeme jen to nejlepší v roce 2016! Reportáž: Redakce