|

Trutnov dokázal porazit favorita! Jablonec odjíždí bez bodů!

Trutnov hostil v dalším kole Vlky z Jablonce. Utkání, klíčové utkání pro domácí, nakonec skončilo šťastně. Hokejisté HC BAK Trutnov zvítězili 6:3 a spravili si chuť před sobotním duelem, který se bude hrát v Klášterci n/O.

TRUJBL
Trutnov
22. Kolo
Trutnov
16.12.2015
18:00
6:3
(2:0, 2:1, 2:2)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 12. Smékal (Beneš, Janoušek), 20. Píša (Kubica, T. Půlpán), 36. A. Půlpán (Karlík, Chytráček), 37. Perutek (Beneš, Suvorov), 46. Malý (T. Půlpán, Kastner), 56. Kastner (T. Půlpán, Píša) – 22. Nevyhoštěný (Demel), 42. L. Tondr (Demel), 48. Nevyhoštěný (Pavlů, Bříška)

Vyloučení: 7:9, navíc Smékal 10 OT, Využití: 3:0

Diváci: 262

Trutnov: Jeschke (Čáp) – Píša, Karlík, Vácha, Kubica, Suvorov, Beneš – Fedulov, Chytráček, A. Půlpán – T. Půlpán, Kastner, Malý – Perutek, Janoušek, Smékal – Uchin, Tatar, Shamolin

Jablonec nad Nisou: Bouška (Homolka) – M. Tondr, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Abraham, Pulec – Hric, Žďárský, Šulc – Bříška, L. Tondr, Nevyhoštěný – Demel, Peřina, Mulač – Brokeš, Frk, Vodseďálek

Hokejisté Trutnova ve středečním duelu přivítali na svém ledě hosty z Jablonce. Ti si v minulém kole poradili s celkem Klatov, Trutnov naopak neuspěl s celkem Kolína.

Úvod zápasu byl extrémně opatrný z obou stran. Jablonečtí přijeli bez Martina Tondra a brankáře Stejskala, Trutnov byl kompletní. Již v první minutě měli domácí výhodu přesilové hry. Nejnebezpečnější akci předvedla dvojice Píša – Fedulov, když ruský útočník tečoval kotouč mimo branku. Poté přišly dvě naprosto nepochopitelná vyloučení ze strany domácích a Jablonec hrál přesilovou hru pěti proti třem. V té měli šanci Bříška a aktivní Nevyhoštěný, ale na Jeschkeho nevyzráli. A domácí to potrestali. Beneš od modré vystřelil, k dorážce se dostal Smékal a vstřelil úvodní branku utkání - 1:0. Dvě minuty před koncem první třetiny dostali výhodu přesilové hry pěti proti třem i domácí. Od modré vyslal dělovku Aleš Píša a připsal si první branku v dresu Trutnova - 2:0.

Druhá třetina byla už velmi ostrá a z obou stran se hrál hokej nahorů a dolů. V první šanci byl Demel, ale zkušený útočník na Jeschkeho nevyzrál. Ale povedlo se to o pár sekund jinému Vlkovi. Nevyhoštěný se dostal sám před Jeschkeho a překonal ho blafákem do forhendu - 2:1. Domácí se ale nezalekli a pokračovali v dobré hře. Z toho plynuly fauly hostí. Ve 27. minutě se ke kotouči dostal Janoušek, ale Boušku nepřekonal. Ve 29. minutě dostal Jablonec opět výhodu přesilové hry, ale domácí aktivním přístupem hosty k ničemu nepustili. Ve 33. minutě nedal tutovku Nevyhoštěný. Domácí sehráli výborně přesilovou hru. Psala se 35. minuta když Karlík našel Aleše Půlpána, který zboku prostřelil švihem Boušku - 3:1. A to nebylo z domácí strany vše. V 37. minutě se do úniku dostali Perutek se Smékalem a první jmenovaný trefil přesně prostor mezi nohama hostujícího brankáře - 4:1. V 38. minutě mohl snížit nejaktivnější Vlk Nevyhoštěný, ale Jeschke ho vychytal.

Třetí třetina byla vyrovnaná, ale čím víc se blížil konec utkání, tím více tekly hostům nervy. Nejprve ve 42. minutě, po nedorozumění domácí obrany, využil chyby Lukáš Tondr a snížil - 4:2. O dvě minuty později měl šanci Hric, ale domácí brankář byl opět bezchybný. A toho opět využili domácí. Tomáš Půlpán našel Pavla Malého a ten zblízkosti překonal Boušku střelou po ledě - 5:2. Hosté ale opět nesložili zbraně a dokázali snížit. Na pravém mantinelu nabral rychlost Nevyhoštěný a vymetl pavučinu v rohu domácí branky - 5:3. Jenže, hostům tekly nervy. V 55. minutě se domácím nabídla přesilová hra 4 na 3. Po střele Aleše Píši se ke kotouči dostal Lukáš Kastner a Bouška kapituloval už po šesté. Do konce utkání sehráli domácí ještě dvě přesilové hry, ale stav utkání se už nezměnil.

Domácí hokejisté tak získávají velmi cenné tři body. V sobotu putují na horký led Klášterce a poté sehrají domácí utkání až 30.12.2015, kdy přivítají Pelhřimov. Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další návštěvu! Reportáž: Redakce