|

Trutnov bojoval až do konce, ale na Kohouty nestačil. Z Tábora odjeli Draci bez bodů...

V 16. kole II. Ligy ČR jeli hokejisté Trutnova na led velmi silného Tábora. Třetí tým tabulky byl produktivnější a svoje šance dokázal lépe zužitkovat. Tři body zůstávají v Táboře.

TABTRU
Tábor
16. Kolo
Tábor
17.11.2015
18:00
4:1
(2:1, 1:0, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 9. Kanov (Vaniš, Seidl), 11. Březina (Vaniš), 40. Kellner (Kanov, Vaniš), 58. Seidl (Krätzer) - 20. Fedulov (Poul, Karlík)

Vyloučení: 5:8, Využití: 2:1, Střely na branku: 44:36

Tábor: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička (41. Zayml), Polodna - Krätzer, Matušík, Seidl - Březina, Vaniš, Severa

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Poul, Karlík, Kubica, Vácha, Chaloupka, Beneš - A. Půlpán, Fedulov, Cetkovský - Malý, Kastner, T. Půlpán - Perutek, Chytráček, Luštinec - Uchin, Janoušek, Shamolin

Hokejisté Trutnova zajížděli ve státní svátek na led Kohoutů do Tábora. Souboj Davida s Goliášem, jak tento zápas mnozí nazývali, se však stal bitvou, kterou nikdo neočekával. Hosté podali velmi dobrý výkon, ovšem zkušenější a šťastnější byli domácí.

Hned v úvodu první třetiny přišly chyby Trutnova. Trenér Jiří Malinský už několikrát apeloval na to, aby jeho svěřenci nechodili na trestnou lavici. A úvod v Táboře? Pravý opak. Domácí jsou natolik zkušený tým, že to hnedka potrestali. V 9. minutě si sjel na přihrávku Vaniše domácí obránce Kanov a nechytatelnou střelou překonal Čápa - 1:0. O dvě minuty později předvedl sólo přes celé hřiště domácí Březina a domácí se radovali z druhé branky - 2:0. O chvilku později mohli hosté snížit, jenže nájezd Luštince skončil na plexisklu za zády Klestila. Hra se vyrovnala a domácí hrozili z rychlých protiútoků. Ten jeden měl na svědomí domácí kapitán Jakub Matušík, ale jeho střelu stačil zblokovat hostující obránce. Domácí obrana byla v jednu chvíli na holičkách a vše vyřešila faulem. Hosté dostali výhodu přesilové hry pěti proti třem a tu také využili. Přihrávku od Karlíka vypálil z první Poul a odražený kotouč doklepl za záda Klestila hostující Pavel Fedulov - 2:1.

Druhá třetina byla vyrovnaná. V první polovině měl více ze hry Trutnov a v té druhé naopak domácí Tábor. Hosté se dostali opět do početní výhody a přesilovou hru pěti proti třem odehráli výborně, ale bez efektu, protože branka nepadla. Dvakrát stříleli Poul a Půlpán, ale Klestil jejich pokusy se štěstím chytil. Poté skákal kotouč na brankové čáře a minul ho atakovaný Fedulov. Střelu z levé strany vypálil Luštinec, ale klestil byl opět na svém místě. Velký závar před Klestilem měla druhá formace Draků, ale Pavel Malý nastřelil pouze tyčku v odkryté brance Tábora. No a přišel trest. Domácí opět sehráli přesilovou hru výborně. Necelou minutu před koncem se k odraženému kotouči dostal Kellner a zblízka, bekhendem, překonal Čápa - 3:1.

Třetí třetinu rozjeli hosté opět velmi aktivně. Domácí se stáhli do obrany a čekali pouze na svou šanci. Snížit mohl opět Luštinec, ale ani tentokrát jeho nájezd brankou neskončil. Mezi kruhy se dostal i hostující Chytráček, ale kotouč se odrazil pouze od zadního plexiskla. V přesilové hře měl velkou příležitost hostující Kastner, který stál tváří v tvář Klestilovi - domácí brankář byl opět úspěšný. Čas ubíhal a hosté se čím dal více tlačili do útoku. Jenže v 58. minutě bylo definitivně rozhodnuto. Krätzer vystřelil, jeho střelu zblokoval Poul, ale odražený a volný kotouč doklepl za záda Čápa domácí obránce Seidl - 4:1.

Hostující Trutnov předvedl, že i na hřišti soupeře může hrát velmi vyrovnanou partii a být i lepším celkem. Ovšem Tábor je velmi zkušený tým a zápas zvládl na jedničku i díky dvěma brankám v úvodu. Draky teď čeká další soupeř z TOP pětky a bude jím pražská Kobra. Utkání se hraje v sobotu 21.11.2015, v trutnovské Pro Hockey Aréně a začínáme už v 17:00 !!!. Děkujeme všem za přízeň a za podporu! Reportáž: Redakce