|

Trutnov dokázal ubojovat další výhru na domácím ledě! V Pro Hockey Aréně padl i Nymburk!

V 15. kole II. Ligy ČR se utkali domácí HC BAK Trutnov a hostující NED Hockey Nymburk. Domácí posilnění Alešem Půlpánem utkání zvládli a v dramatickém závěru zvítězili. Výborný výkon podal domácí Tomáš Půlpán a brankář Oto Jeschke.

TRUNYM
Trutnov
15. Kolo
Trutnov
14.11.2015
18:00
3:2
(1:0, 1:0, 1:2)
Nymburk
Branky a nahrávky: 11. T. Půlpán (Kastner, Vácha), 40. Perutek (Luštinec), 59. T. Půlpán (Beneš, Kastner) - 41. Protivný (Kříž), 52. Knesl (Bičiště)

Vyloučení: 5:5 navíc Chytráček (TRU) 10 OT, Využití: 0:1, V oslabení: 1:0, Střely na branku: 34:41

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Poul, Karlík, Kubica, Vácha, Chaloupka, Beneš - A. Půlpán, Fedulov, Cetkovský - T. Půlpán, Kastner, Malý - Uchin, Chytráček, Luštinec - Perutek, Janoušek, Shamolin

Nymburk: Brázdil (Špaček) - Kříž, Pýcha, Knesl, Novák, Rittig, Suda, Košař - Bičiště, Šimek, Stehlík - Eis, Protivný, Čapek - Barbora, Kuzďas, Brzák - Jindra, Michálek, Smejkal

Hokejisté Trutnova nastoupili do sobotního utkání v kompletní sestavě. Nová posila Aleš Půlpán nastoupila v první formaci po boku zkušeného Fedulova a Cetkovského. V brance oproti minulým zápasům nastoupil Ota Jeschke.

Ještě před začátkem utkání vyjádřili hokejisté Trutnova a Nymburka nesouhlas s teroristickými útoky ve Francii a malou pietní akcí uctili všechny osoby, které během útoků padly. #PrayForParis

První třetina začala velmi opatrně z obou stran. Obě mužstva vyčkávala na chyby soupeře. Tu první vyrobili hosté, ale střela Malého nijak Brázdila neohrozila. V přesilové hře pálil agilní Aleš Půlpán, ale jeho pokus byl zblokovaný. Na druhé straně zahrozil v přesilové hře Kříž, ale obě jeho střely pochytal Jeschke. V 11. minutě přišla první změna skóre. Po akci druhé trutnovské formace se prosadil Tomáš Půlpán - 1:0. Do konce první třetiny byl ve velké šanci Stehlík, ale jeho střelu zneškodnil Jeschke.

Druhé dějství opět nebylo nijak bláznivé. Domácí měli více ze hry a hostující Nymburk dostávali pod tlak. Z tlaku však domácí vytěžili pouze střelecké pokusy, které někdy i s nutnou dávkou štěstí pochytal Brázdil. Na druhé straně zahrozili hosté opět v přesilové hře. Jasnou tutovku chytil Jeschke Stehlíkovi, který stál před odkrytou brankou, ale vylámal si zuby na domácím, vynikajícím, brankáři. No a před přestávkou přišel dvouminutový trest pro domácí. Ovšem byl to právě Trutnov, kterému se povedlo skórovat. Vojtěch Perutek překvapil vyjetého Brázdila v rohu kluziště a tři sekundy před vypršením druhé dvacetiminutovky dal dvougólové vedení Trutnovu - 2:0.

Ovšem Trutnov nastoupil do třetí třetiny stále v oslabení. Tuto početní výhodu už hosté využili. Po nenápadném nahození Kříže se trefil Protivný, který tečoval kotouč za záda bezmocného Jeschkeho - 2:1. Trutnov stále vedl a snažil o vstřelení rozdílového gólu. Toho mohl docílit starší z bratrů Půlpánů, ale jeho střelu vytěsnil Brázdil do ochranné sítě. V 52. minutě přišlo nedorozumění ve středním pásmu a to rychlou akcí a střelou pod vyrážečku potrestal hostující Knesl - 2:2. Začala velká bitva a ještě větší drama. Už se vše schylovalo k prodloužení, když Trutnov zahrál bleskovou akci. Kastner dostal kotouč do jízdy, za modrou čarou přihrál na Tomáše Půlpána a ten prostřelil Brázdila - 3:2. Hosté byli jako opaření a zkusili to v poslední minutě bez brankáře. Nymburk však už na domácí obranu recept nenašel a Draci se tak mohli radovat z dalších tří bodů.

Hokejisté Trutnova tak porazili sousedy z tabulky a připsali si další velmi důležité tři body. Teď je čeká utkání s Táborem, kam zajíždějí trošku netradičně v úterý. Zápas začíná v 18:00. Děkujeme za podporu a přízeň! Reportáž: Redakce