|

Trutnov udolal Bílinu! V prodloužení se trefil Fedulov a vystřelil domácím dva body!

V dalším domácím utkání se střetli hokejisté HC BAK Trutnov s HC Draci Bílina. Velmi ostrý a pohledný zápas rozhodli domácí až v prodloužení, kdy se trefil Pavel Fedulov. Ruské trio excelovalo. Uchin si připsal branku a asistenci, Fedulov také a Shamolin posbíral dvě asistence.

TRUBLN
Trutnov
13. Kolo
Trutnov
04.11.2015
18:00
3:2 pr.
(0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Bílina
Branky a nahrávky: 36. Chaloupka (Uchin, Poul), 55. Uchin (Fedulov, Shamolin), 62. Fedulov (Shamolin, Suvorov) - 20. Sekerka (Polák, Štěpánek), 59. Petráš (Nedrda, Štěpánek)

Vyloučení: 7:8, navíc Michajlov a Bittner (oba BLN) 10 OT, Využití: 2:2, Střely na branku: 44:46

Diváci: 362

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Poul, Karlík, Chaloupka, Vácha, Kubica, Suvorov - Chytráček, Kastner, Malý - Uchin, Fedulov, Shamolin - Perutek, Půlpán, Smékal - Bartoň, Janoušek, Luštinec

Bílina: Michajlov (Slyusarchur) - Polák, Šefl, Cvrk, Fučík, Machač, Bittner, Šesták, Málek - Sekerka, Petráš, Štěpánek - Řezníček, Trübenekr, Čmolík - Procházka, Šimeček, Nedrda - Kolíček, Štěpka, Brandejský

Hokejisté Trutnova nastoupili do středečního duelu s Bílinou bez nemocného Beneše a Cetkovského. Omlazené mužstvo Bíliny přijelo se čtyřmi formacemi a již od úvodního buly se bylo na co dívat.

První třetina nabídla vyrovnaný hokej. První vážnější šanci si připravili domácí, když v přesilové hře pálil Karlík, ale Michajlov byl na místě a kotouč chytil. Na druhé straně mohl v oslabení skórovat Řezníček, ale jeho blafák chytil bezchybný Čáp. V další šanci se ocitl hostující Sekerka, ale na Čápa nevyzrál. Domácí přidali a v polovině první třetiny překvapil Perutek Michajlova z nulového úhlu. Hostující brankář však na poslední chvíli puk vytěsnil ramenem. Hosté se dočkali 51 sekund před koncem první části. Od modré vystřelil Polák a kotouč za záda Čápa tečoval Sekerka - 0:1. Bílina využila početní výhodu.

Druhá třetina byla více méně záležitostí domácího celku. Kouč Malinský zamíchal se sestavou a dohromady dal ruské trio Uchin - Shamolin - Fedulov. Ty zatápěli hostujícímu týmu pod kotlem a branka visela ve vzduchu. Při přesilové hře pěti proti třem pálil Poul, ale kotouč za záda nedostal. Ani při vyrovnaném počtu hráčů na ledě nedokázal dopravit puk za záda Michajlova domácí Malý. Na druhé straně musel čarovat Čáp při úniku Nedrdy. Hosté se dostali do hry v přesilové hře. Opět fantastický zákrok, tentokrát proti Polákovi, vytáhl Čáp a kotouč chytil do lapačky. Po vypršení trestu se na led vrátil Petr Chaloupka a byl to úžasný comeback. Domácí obránce dostal kotouč od Poula, vyměnil si ho s Uchinem a v útočném pásmu překvapil Michajlova střelou z nulového úhlu - 1:1. Domácí dál tlačili, ale branka už nepadla.

Třetí třetina opět nabídla velmi divácky atraktivní hokej. Šance střídala šanci a domácí mohli jít do vedení. Kastner se dostal za obranu Bíliny, ale minul branku. V přesilové hře pálil výborně Vácha, ale kotouč schoval Michajlov v lapačce. Trutnov se ale přeci jen dočkal. V 55. minutě vyřešil závar před brankou hostí Jaroslav Uchin a vstřelil vedoucí gól - 2:1. Byl to boj o každičký kousek ledu. V čase 58:10 vyloučil sudí Veselý domácího hráče a nabídl Bílině početní výhodu. Hosté si vzali time-out a odvolali brankáře. Domácí celek se snažil ubránit, ale marně. Sedmdesát sekund před koncem srovnal hostující Petráš a poslal utkání do prodloužení.

Hned 37 sekund po začátku nastavení byl vyloučen hostující hrdina Petráš. A domácí to potrestali. Opět závar před brankou a tentokrát přesný střelec Pavel Fedulov vystřelil domácím bod navíc - 3:2.

Hokejisté Trutnova tak berou dva body a Bílina odjíždí domů s jedním bodem. Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v sobotu, kdy zajíždějí na led Děčína. Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další domácí utkání!

Reportáž: Redakce