|

Drama až do samotného závěru! Trutnov na domácím ledě udolal Havlíčkův Brod!

10. Kolo II. Ligy ČR nabídlo střetnutí domácího Trutnova a hostujícího Havlíčkova Brodu. Nováček letošního ročníku však odjel s prázdnou a všechny tři body zůstaly doma, v Trutnově.

TRUHVB
Trutnov
10. Kolo
Trutnov
24.10.2015
18:00
4:2
(1:1, 2:0, 1:1)
Havlíčkův Brod
Branky a nahrávky: 16. Vácha (Cetkovský, Půlpán), 24. Bartoň (Kastner, Malý), 26. Bartoň (Poul, Janoušek), 59. Půlpán (Cetkovský) - 17. Cejpek (Chlubna, Kolda), 56. Kuchta (Vala)

Vyloučení: 6:4, Bez využití, Střely na branku: 38:30

Diváci: 416

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Poul, Karlík, Kubica, Vácha, Suvorov (od 21. Chaloupka), Beneš - Bartoň, Kastner, Malý - Cetkovský, Půlpán, Luštinec - Uchin, Janoušek, Smékal (od 41. Shamolin)

Havlíčkův Brod: Zvolánek (Adam) - Vala, Duben, Mendl, Pecen, Kolda, Lacina - Přidal, Třetina, Endál - Chlubna, Kozlík, Kuchta - Jelínek, Ludvík, Cejpek

V sobotním klání na sebe narazil domácí HC BAK Trutnov a hostující BK Havlíčkův Brod. Domácí hokejisté chtěli odčinit středeční výbuch ve Vrchlabí a hosté si přijeli pro body. V sestavě Draků se již objevil uzdravený Roman Janoušek.

Utkání začalo velmi zostra. V brance domácích oproti minulým utkáním nastoupil Josef Čáp a měl se co ohánět, při pokusech Endála s Třetinou. Závar před Zvolánkem nevyužili domácí, když Kastner pálil pouze do betonů havlíčkobrodského brankáře. Změna skóre přišla v 16. minutě. Půlpán vybojoval kotouč, posunul ho Cetkovskému a ten našel na modré stojícího Váchu. Lukáš Vácha se s ničím nepáral a poslal kotouč na branku a ten skončil za zády Zvolánka 1:0. Domácí radost nevydržela moc dlouho. O minutu později bylo srovnáno. Cejpek dostal kotouč mezi kruhy a s nutnou dávkou štěstí se kotouč dostal za záda Čápa - 1:1. V první dvacetiminutovce byla obě mužstva velmi aktivní, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina patřila domácím Drakům. V prvních deseti minutách domácí dominovali a dokázali to zúročit i brankami do hostující sítě. Akci rozjel Poul, který přihrával na Kastnera, ten v rohu vybojoval společně s Pavlem Malým kotouč a poslal ho na Martina Bartoně, který trefil přesně mezeru mezi Zvolánkem a tyčkou - 2:1. O dvě minuty později dostal Poul přesnou přihrávku od Janouška, v úniku dva na jednoho přihrál Bartoňovi, který překonal Zvolánka nad lapačku - 3:1. Domácí byli na koni. Hosté přitvrdili a tlačili se do branky. V přesilové hře měl velkou šanci Přidal, ale odkrytou branku Čápa netrefil. Proti pokusu Třetiny vytáhl Čáp skvělý levý beton. Když se zdálo, že se druhá třetina v klidu dohraje, domácí faulovali a sudí Luczkow nařídil trestné střílení. Lukáš Endál však na Čápa nevyzrál a skóre zůstalo beze změny.

Třetí třetina byla jedním slovem úžasná. Havlíčkův Brod pokračoval s aktivní hrou, na tu však domácí Trutnov reagoval stejným metrem. Hokej nahoru dolů se musel líbit každému. V 51. minutě, ve vlastním oslabení, vystihl nahrávku Valy domácí Janoušek a v samostatném úniku byl faulován. Nařízené trestné střílení však ani Janoušek neproměnil. A hosté trestali. Téměř třímetrový ofsajd pustili čárový rozhodčí a Kuchta se radoval z branky, když v úniku překonal nic netušícího Čápa - 3:2. Schylovalo se k velkému dramatu a zvláště poté, co na trestnou lavici putoval Luštinec s Cejpkem. Hosté odvolali brankáře a zkusili to v pěti proti čtyřem. Jenže přihrávku Valy vystihl velmi aktivní Cetkovský, nahodil kotouč do útočného pásma, ten dojel Tomáš Půlpán a bekhendem uzavřel skóre sobotního zápasu - 4:2.

Hokejisté Trutnova ta odčinili středeční porážku a připsali si třetí výhru v řadě na domácím ledě. Teď čeká Draky středeční zájezd do Klatov a sobotní zájezd do Slaného, kde se utkají s mužstvem Řisut. V tabulce jsme si polepšili a jsme už na 8. místě!

Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další domácí utkání! Reportáž: Redakce