|

Trutnov urval tři body v Sokolově!

Ve 3. Kole II. Ligy ČR skupiny Západ si trutnovští hokejisté počínali na ledě Sokolova náramně. Dvě branky Bartoně a čtyři body Shamolina znamenaly výhru 4:1 a hokejisté zeleno-bílých barev si tak připisují první tři body do tabulky.

SOKTRU
Baník Sokolov
2. Kolo
Sokolov
19.09.2015
17:30
1:4
(0:2, 1:1, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 39. Sýkora (Gombár, Říha) - 1. Bartoň (Shamolin, Kastner), 6. Shamolin (Beneš), 36. Bartoň (Shamolin, Poul), 60. Shamolin (Malý, Jeschke)

Vyloučení: 6:7, navíc Kašpar (SOK) 5+OK, Využití: 1:1, Střely na branku: 24:26

Baník Sokolov: Fečo (Frček) – Říha, Truhlář, Gombár, Priškin, Binias – Kuběna, Račanský, Sýkora, Tvrdek, Jirušek, Pfister, Dimitrov, Kašpar, J. Vrána.

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Poul, Beneš, Kubica, Vácha, Suvorov, Karlík - Bartoň, Kastner, Shamolin - Cetkovský, Půlpán, Malý - Uchin (od 27. Kozák), Janoušek, Smékal (od 27. Chytráček)

Hokejisté Trutnova po středeční prohře se Žďárem cestovali do dalekého Sokolova. Ztrátu na domácím ledě chtěli odčinit právě na nejdelším výjezdu letošní sezóny. Do utkání nenastoupil kapitán Luštinec, který bere antibiotika.

Úvodní třetina napověděla vývoji celého zápasu. Trutnov vlétl na sokolovský led jako tornádo a po sedmnácti sekundách se trefil Bartoň, který zužitkoval akci celé první trutnovské pětky - 0:1. V 6. minutě šli domácí do kolen, když po přihrávce Beneše odstartoval svůj galavečer ruský útočník Alexej Shamolin - 0:2. Domácí v druhé polovině první třetiny přidali a hostující Jeschke musel řešit nejednu kousavou střelu Sokolova. Za svá záda však ani jeden pokus nepustil a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení Trutnova.

Druhé dějství začalo přesilovou hrou hostí, ta se jim však moc nepovedla. Série vyloučených vyrovnala hru, ale opět to byli hosté z Trutnova, kteří dokázali dopravit kotouč za záda domácího brankáře. V dvojnásobné přesilovce putoval kotouč po ose Beneš - Poul - Shamolin až k Bartoňovi, který střelou z první překonal Feča - 0:3. Domácí ale nesložili zbraně a dál bojovali. Změna skóre přišla minutu před koncem druhé třetiny. Střelu Gombára šikovně tečoval Sýkora a kotouč propadl za záda bezmocného Jeschkeho - 1:3.

Třetí dějství už bylo v jasné režii hostujícího celku. Snažící se Sokolov narážel na nepropustnou obranu Trutnova a na skvělého Jeschkeho. Skóre mohl změnit hostující Malý, ale prudkou nahrávku Cetkovského netrefil přesně. Skóre se neměnilo ani po pokusu Kastnera, který jen těsně minul branku Feča. Rozuzlení přišlo na konci. Kašpar fauloval zbytečně Suvorova a vyfasoval trest do konce hry. Jenže o dvě minuty později fauloval Cetkovský, síly na ledě se vyrovnali a domácí sáhli k power-play. Tu však bleskově využili hosté. Jeschke vyrazil kotouč, ten si sebral Malý a do prázdné branky přihrál Shamolinovi, který uzavřel střelecký účet zápasu - 1:4.

Trutnovští hokejisté si tak po domácím nezdaru připisují první tři, velmi důležité, body do druholigové tabulky a příští sobotu je čeká další výlet na hostující kluziště. Tentokrát putují Draci do Kolína. Následně hned v pondělí 28.9.2015 se představí hokejisté Trutnova na ledě Jablonce.

Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další utkání! #SpolečněZaVítězstvím Reportáž: Redakce