|

Trutnov na vítězné vlně! V Nymburce rozhodly nájezdy!

Další utkání, tentokrát odveta s Nymburkem, dopadlo lépe ve prospěch Trutnova. V dresu zeleno-bílých se představil další ruský útočník - Alexej Shamolin. Draci rozhodli o své výhře až v samostatných nájezdech.

NYMTRU
Nymburk
5. zápas
Nymburk
03.09.2015
18:00
2:3 sn
(1:0, 1:1, 0:1 - 1:4)
Trutnov
Branky a nahrávky: 1. Loučka (Král), 25. Kříž (Král, Eis) – 24. Půlpán, 52. Malý (Chytráček), rozhodující nájezd Chytráček

Nymburk: Brázdil – Loučka, Kříž, Novák, Košař, Pokorný, Rittig, Homolka, Ransdorf – Eis, Král, Stehlík – Protivný, Bičiště, Kopec – Krejčík, J. Kuzďas, Jindra – Smejkal, Podsedníček, Barbora

Trutnov: Čáp (od 31. Jeschke) - Vácha, Suvorov, Poul, Beneš, Chaloupka, Kozák, Kulhánek - Fedulov, Půlpán, Malý - Bartoň, Kastner, Luštinec - Uchin, Janoušek, Smékal - Shamolin, Chytráček, Litera

Hokejisté Trutnova zajížděli k odvětě do Nymburka v plné sestavě. K dispozici byl už navíc další ruský útočník, Alexej Shamolin, který přichází na zkoušku z ruské MHL. Do zápasu nenastoupil zraněný Karlík.

Ačkoliv trenéři apelovali na začátek utkání, hostům to nestačilo. Již v 19. sekundě našel Král obránce Loučku a ten švihem vymetl pavučinu v Čápovy brance - 1:0. Trutnov do poloviny první třetiny nehrál svojí hru a byl asi zaskočený. Dvě vážnější šance měl Pavel Malý, ale trefil branku. Ani čerstvá posila Shamolin, svou šanci nevyužila.

Druhé dějství už bylo o něco lepší. Trutnov zjednodušil svojí hru a Nymburk téměř k ničemu nepustil. Z toho také vyústila vyrovnávací trefa. Půlpán získal domácí rozehrávku a střelou švihem překonal Brázdila - 1:1. Ovšem po minutu později se trefili znovu domácí. Po vhazování se dostal kotouč ke Křížovi, který švihem překonal Čápa - 2:1. Hosté však tlačili domácí v jejich obranném pásmu. Obrovskou příležitost měla dvojka Půlpán - Malý, ale druhý jmenovaný nepřehodil kotouč přes betony Brázdila.

Třetí třetina už byla v jasně režii hostujícího celku. Domácí se dostávali do šancí sporadicky a když, tak narazili na fantastického Jeschkeho. Trutnov měl více ze hry a také více šancí. V jedné z nich selhal Shamolin, když napálil Brázdila jen do betonů. Hosté se však vyrovnání přeci jen dočkali. V 52. minutě se nejlépe zorientoval Malý a zavěsil kotouč za záda Brázdila - 2:2. Do konce třetí třetiny už branka nepadla, došlo tedy na samostatné nájezdy.

V penaltové loterii byli úspěšnější střelci Trutnova. Nejprve se trefil Půlpán, poté přišla trefa Chytráčka, která taky byla vítězná. Novic Shamolin si s Brázdilem pohrál, jako kočka s myší a střelecký účet uzavřel Smékal. Za domácí se prosadil pouze obránce Kříž.

Hokejisté Trutnova jsou tedy v přípravě stále neporažení a další utkání je čeká v pátek 4.9.2015 od 19:00, kdy na svém ledě přivítají Kohouty z České Třebové. Reportáž: Ondřej Poul, Ondřej Poul