|

Draci rozhodli derby ve druhé třetině! Výhra zůstává v Trutnově!

V rámci dalšího přípravného utkání hostil domácí HC BAK Trutnov hostující HC Stadion Vrchlabí. Divácky atraktivní utkání dvou rivalů přitáhlo do Pro Hockey Arény v Trutnově celkem 445 diváků. A bylo se na co dívat!

TRUVCH
Trutnov
2. Zápas
Trutnov
25.08.2015
18:00
4:2
(2:0, 2:1, 0.1)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 11. Bartoň (Kastner), 18. Cetkovský, 23. Malý (Fedulov), 33. Luštinec (Cetkovský, Chytráček) - 25. Škvor (Oppelt), 59. Filip (Lenoch)

Vyloučení: 13:12, V oslabení: 1:1

Diváci: 445

Trutnov: Jeschke (od 31. Čáp) - Poul, Beneš, Vácha, Kozák, Kubica, Suvorov, Karlík, Chaloupka - Bartoň, Kastner, Litera - Chytráček, Hemský, Luštinec - Cetkovský, Fedulov, Malý - Uchin, Janoušek, Smékal

Vrchlabí: Jelínek (od 31. Abrahám) - Beneš, Lenoch, Klement, Škvor, Jebavý, Kadavý - Krsek, Filip, Šťastný - Bláha, Šimoníček, Oppelt - Jirků, Urban, Maďar

Úterní derby přilákalo do ochozů trutnovské Pro Hockey Arény celkem 445 diváků. Všichni přítomní mohli sledovat výborné klání, které domácí okořenili výhrou 4:2. V trutnovském dresu se prosadil nejvíce útočník Jiří Cetkovský, který si připsal jednu branku a jednu asistenci.

Úvodní třetina začala náporem domácích. Ti se snažili bránit střední pásmo a aktivně napadat. První vážnější šanci si vytvořil Kastner, ale nezakončil přesně. Po něm se do branky tlačil Malý, ale ani ten nepřekonal Jelínka. První branka přišla v 11. minutě. Kastner našel přesným pasem Bartoně a ten v samostatném úniku prostřelil Jelínka mezi betony - 1:0. Poté se přiostřilo a obě mužstva se snažila bojovat o každičký metr ledové plochy. To vyústilo i v šanci Oppelta, ten však trefil bezchybného Jeschkeho. V 18. minutě se hostům naskytla výhoda přesilové hry pěti proti třem. Skórovali ale domácí. Zakopnutí a následný pád Lenocha využil Cetkovský a na jeho přesnou ránu Jelínek nedosáhl - 2:0.

Do druhé třetiny nastoupili opět domácí jako vítr. Forčeking Trutnova hosté snášeli velmi špatně a domácí z toho vytěžili další branku. Fedulov našel Malého a čerstvá posila vstřelila svojí první branku v dresu Trutnova - 3:0. Svůj čas si vybralo Vrchlabí v 25. minutě. Oppelt našel přesným pasem Škvora, který zakončil přečíslení dva na jednoho tečí za Jeschkeho záda - 3:1. Když ve 33. minutě seděl na trestné lavici Cetkovský, hosté měli výhodu jednoho muže v poli. Jakmile se ex-pardubický útočník vrátil na led, kopl do vrtulí a v úniku našel přesně hokejku Luštince, která dopravila kotouč za záda Abraháma - 4:1.

V posledním dějství obě mužstva nepředváděla pohledný hokej, ale šance byly na obou stranách. Tu první měli hosté, když se snažil Bláha třikrát procpat kotouč za záda Čápa, ten však s klidem všechny pokusy chytil. Na druhé straně měli domácí výhodu pěti proti třem, ale střela Fedulova trefila jen Abraháma. V 59. minutě se prosadili hosté. Martin Filip využil odraženého kotouče a v samostatném úniku se nemýlil - 4:2.

Domácí hokejisté tak slaví další výhru v přípravě a ve čtvrtek je od 18:00 čeká na domácím ledě Ned Hockey Nymburk. Děkujeme vám za podporu a těšíme se na další utkání! Reportáž: Redakce