|

Výkon dobrý - body žádné...

V dohrávce 2. kola se střetl HC BAK Trutnov s domácím Nymburkem. Trutnov bohužel nedokázal bodovat a přes dobrý výkon, který předvedl, odjíždí s prázdnou po prohře 2:4.

NYMTRU
Nymburk
2.
zimní stadion Nymburk
21.10.2014
18:00
4:2
(3:0, 1:1, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky 4. Král (Kříž, Stehlík), 12. Bičiště (Šimek, Kulich), 13. Stehlík (Král, Pilař), 38. Král (Kříž) – 38. Březina (Veselý, Chaloupka), 58. Hemský (Chaloupka)

Rozhodčí: Bejček – Marek, Rybáček

Nymburk: Brázdil – Košař, Kříž, Kulich, Kuzďas, Pokorný, Rittig, Herna, Cicvárek – Pilař, Král, Stehlík – D. Protivný, Bičiště, Šimek – Kadlec, Uhlík, Brzák

Trutnov: Čáp (M. Veselý) – Souček, Škvor, Karlík, Junek, Chaloupka, Voženílek, Kozák, Dufek – Veselý, Hemský, Březina – Bartoň, Kastner, Luštinec – Mašek, Chytráček, Zítka – Perutek, Janoušek, Vacek

V dohrávce 2. kola II. hokejové ligy prohrál Trutnov v Nymburce.

Trutnov v obměněné sestavě zajížděl na led v Nymburce s přáním vybojovat důležité body do tabulky. Bohužel opět odjíždí s prázdnou.

První třetinu Trutnov prohrál 0:3, což bylo vzhledem k průběhu prvního dějství, kdy trutnovští hráli a Nymburk dával góly značně kruté. Za Trutnov se neprosadil Luštinec, který pálil z voleje do téměř odkryté klece, když jeho střelu zastavil domácí brankář betonem. Ani později Březina, který se osamocený řítil na branku. Domácí brankář brázdil zneškodnil i všechny další střelecké pokusy. A tak se v první třetině jediní střelci našli na staně Nymburka. Hostující obranu zaskočil Král, který se protáhl okolo obránce a zakončil neomylně. Ve vlastním oslabení pak střelou z kruhu navýšil vedení Bičiště a gólový účet první třetiny uzavřel Stehlík.

Do druhé třetiny Trutnov nastupoval s vědomím, že horší to už být nemůže a nemá tedy co ztratit. Brázdil ale opět trápil hostující útočníky i obránce a za svá záda nepustil žádný z mnoha střeleckých pokusů Trutnova, z nichž velká část byly vyložené brankové příležitosti. V 38. minutě se podařilo Brázdilovo kouzlo překonat Březinovi, který tak snížil na 1:3. Ovšem o necelou minutu později Nymburku vrátil pohodlný tříbrankový náskok Král. Další změnu skóre již Čáp ani Brázdil nepřipustili.

Třetí třetina se nesla v duchu dobývání Brázdilovi klece, s čímž souvisela otevřená hra Trutnova. Díky tomu občas Nymburk zahrozil z protiútoku, ale jeho brankový příděl pro toto utkání byl již vyčerpán. Bojovná hra Trutnova přinesla ovoce příliš pozdě, když až v 58. minutě snížil na 4:2 ranou do odkryté klece Hemský. V následném powerplay se již Trutnovu branku vstřelit nepodařilo, a tak odjíždí z Nymburka po prohře 4:2 s prázdnou.

Cíl odvést body z Nymburka domů do Trutnova se bohužel splnit nepodařilo, ale je pravdou, že zápas mohl skončit 8:4 pro Trutnov a nikdo by se nemohl divit. Hokej se ovšem hraje na góly a ne na kdyby, a tak další příležitost k bodovému zisku bude mít Trutnov v sobotu 25.10. , kdy zajíždí na led Tábora. Reportáž: Redakce