|

Draci podlehli Plamenům v prodloužení...

Do sobotního utkání proti Žďáru nad Sázavou nastupoval Trutnov posílen o exšumperského Kamila Vávru ten by vzhledem ke svým zkušenostem z vyšší soutěže měl být velkou posilou trutnovského týmu. Bohužel ani on nedokázal Trutnovu pomoci přerušit k dnešnímu dni čtyřzápasovou šňůru porážek. Trutnovským hokejistům se tak nepodařilo splnit tříbodový cíl, který si do sobotního klání vytyčili. A Plameny si z Trutnova odvážějí dva body za výhru v prodloužení 2:3.

TRUSEN
Trutnov
23.

10.01.2015
18:00
2:3 pr.
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Ždár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 13. Šimoníček (Luštinec), 44. Veselý (Vávra,Poulíček) - 19. Kaňka, 58. Kaňka (Pleva, Kunstmuller), 64. Štěpánek (Smejkal, Vítek)

Diváci: 305 Vyloučení: 6:5 využití:0:1

Trutnov: Čáp (Kukin) – Škvor, Dufek, Voženílek, Junek, Chaloupka, Svoboda, Kozák, Veselý, Šimoníček, Březina, Poulíček, Luštinec, Koutník, Chytráček, Perutek, Vávra, Zítka, Souček

Ždár nad Sázavou: Sláma (Vlach) – Staněk (A), Pleva (A), Pilný, Smejkal, Vítek M., Kolda – Krupka, Kaňka, Štěpánek, Beneš, Kunstmüller, Gregar, Vítek D., Zídek, Havel

Trutnov vstoupil do utkání skvěle a úvodních deset minut diktoval tempo hry. V polovině první třetiny však hosté "vystoupili z autobusu" a hra se vyrovnala. Ve 13. minutě dokázal krásné Luštincovi přihrávky před odkrytou klec Slámovi branky využít Šimoníček, který otevřel skóre zápasu. Trutnov vedl o jednu branku ještě necelou minutu před koncem první třetiny, pak ale vlivem povětrnostních podmínek vypadl v hale proud a oba týmy se odebraly do kabin.

Po úpravě ledu a znovuobnovení dodávky proudu se nejprve dohrávalo zbývajících 48 vteřin z prvního dějství. Bohužel již po 20 vteřinách hostující Kaňka ve vlastním oslabení vyrovnal skóre zápasu. Po vstřelené brance opět v části haly vypadl proud a na světlo se čekalo dalších deset minut.

Ve druhé třetině postupně iniciativu přebírali hosté, oba golmani však byli bezchybní a ve druhé třetině žádná branka nepadla. Oba týmy odcházely do kabin za vyrovnaného stavu 1:1.

Třetí třetina přinesla branky dvě. Nejprve se ve 43. minutě trefil domácí Veselý a dvě minuty před koncem třetí třetiny vyrovnával skóre na 2:2 střelou z první opět Kaňka.

Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém byli šťastněší hosté když jim v čase 63:45 druhý bonusový bod vystřelil parádní ranou Štěpánek.

Trutnov si tedy ze sobotního utkání odnáší jediný bod. Ten však posun v tabulce směrem vzhůru nepřináší a HC BAK Trutnov tak stále zůstáva na chvostu vyrovnané druholigové tabulky skupiny střed. Reportáž: Redakce