|

7. Kolo: Trutnov nestačil na Klášterec a prohrál...

V rámci sedmého kola se střetli sousedé v tabulce. Domácí HC BAK Trutnov a hostující HC Klášterec nad Ohří. Šťastnější byli hosté a odvážejí si tři body.

TRUKNO
Trutnov
7.

18.10.2014
18:00
2:4
(1:1, 0:1, 1:2)
Klášterec nad Ohří
Branky a nahrávky: 19. Zítka (Voženílek), 58. Zítka (Mašek) – 12. Toman (Diviš), 25. Štrach (Andres), 45. Tatár (Hrdlička), 47. Hrdlička (Tatár, Štrach)

Vyloučení: 3:5 navíc Janoušek (TRU) 5+OK, Využití: 0:2, Střely na branku: 20:36, Vhazování: 21:30

Rozhodčí: Jechoutek – Huryta, Urubčík

Diváci: 358

Trutnov: Čáp (M. Veselý) – Souček, Škvor, Karlík, Junek, Chaloupka, Voženílek, Kozák, Dufek – Březina, Šimoníček, Kastner – T. Veselý, Chytráček, Luštinec – Perutek, Janoušek, Mašek – Vacek, Smékal, Zítka

Klášterec nad Ohří: Tichý (Kutnar) – Loučka, Štrach, Strejček, Koblitz, Dobrovolný, Hrdlička, Nguyen, Mála, Andres, Bečvář, Průša. Diviš, Toman, Schönauer, Tatár, Toušek, Neuman, Váňa

V rámci 7. Kola se v trutnovské Pro Hockey Aréně utkali dva sousedé v tabulce. Domácí HC BAK Trutnov a hostující HC Klášterec nad Ohří. Domácí nastoupili do utkání s dvěma novými hráči – Kastnerem a Součkem.

První třetinu ovládli herně hosté. Na Klášterci nebylo poznat, že uvážil tak dalekou cestu a od začátku první dvacetiminutovky diktovali hosté tempo. První vážnější šanci však měli domácí. Přečíslení dva na jednoho vyřešil Škvor přihrávkou na Kastnera, ale ten minul branku. Poté musel Čáp řešit velmi ošemetné situace před svojí brankou. První branka přišla ve 12. Minutě. Domácí obrana se nedohodla, hybridního icingu využil Diviš, který přihrál volnému Tomanovi, který otevřel skóre - 0:1. Domácí byli zaskočeni, ale dál se snažili s výsledkem něco udělat. To se stalo v 19. Minutě. Zítka si sebral kotouč v obranném pásmu, přejel do pásma útočného a svou střelou přes obránce překvapil Tichého - 1:1. Obrovskou příležitost, jednu sekundu před koncem, spálil domácí Karlík, když stál tváří v tvář hostujícímu strážci svatyně, ale trefil pouze jeho vyrážečku.

Druhá třetina byla bohatá na vyloučení a přesilové hry. Zejména tedy pak po kontroverzním vyloučení domácího Janouška, který obdržel trest do konce hry. Domácí v oslabení inkasovali. Štrach dostal přihrávku od Andrese a svou dělovkou div neprotrhl síť - 1:2. Domácí se však poté zbytku oslabení ubránili a navíc měli výhodu přesilové hry pět na tři a to celkem dvakrát. Bohužel, bez úspěchu. Na konci druhého dějství spálil Klášterec dvě tutovky. Nejdříve Andres po úniku po levé straně napálil tyčku a poté Diviš ztroskotal na připraveném betonu Čápa. Domácí měli vážnější šanci pouze z hole Luštince, ale jeho pokus vytěsnil Tichý.

Třetí třetina nabídla nejvíce branek a to celkem tři. Nutno dodat, že třikrát celkem zachránila Čápa konstrukce branky a na druhé straně dvakrát Tichého. Trutnovští hokejisté doplatili na vyloučení, které je stálo branku v oslabení a nakonec to byla branka rozhodující. Ve 45. Minutě našel Hrdlička úplně volného Tatára a ten střelou z první překonal po ledě bezmocného Čápa - 1:3. Zanedlouho se skóre měnilo znovu. Štrach vypálil od modré čáry, ke kotouči se dostal Tatár, posunul ho přes brankoviště na Hrdličku a ten zvýšil náskok hostí - 1:4. Domácí ale zbraně nesložili a snažili se dál s výsledkem něco udělat. Odměna přišla ale pozdě. Mašek vypíchl kotouč Štrachovi na modré, k němu se dostal Zítka a svůj nájezd zakončil blafákem do forhendu - 2:4. V závěrečném tlaku domácích se už skóre neměnilo a Trutnov se tak musel sklonit před svým soupeřem. Reportáž: Redakce