|

Nevyužité šance stály Trutnov body !

V 6. kole zajížděl HC BAK Trutnov na led Žďáru nad Sázavou. Po dobrém výkonu se trutnovští bohužel vrací bez bodu. Na vině jsou nevyužité jasné brankové příležitosti, především pak Luštince a Chytráčka.

SENTRU
Ždár nad Sázavou
6.
Zimní stadion Žďár nad Sázavou
11.10.2014
17:30
3:1
(0:0, 2:1, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 27. Beneš (Kunstmüller, Plachý), 31. Padělek (Říha, Vítek D.), 49. Kaňka (Plachý, Beneš) – 37. Karlík (Veselý T.)

Rozhodčí: Humpolíček - Chocholouš, Mikšík

Vyloučení: 7:5 navíc Chaloupka 10 min OT Využití: 0:0 V oslabení: 1:0

Diváci: 378 Střely na branku: 24:24 (8:8, 10:9, 5:7) Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1

Ždár nad Sázavou: Sláma – Doležal (A), Beneš, Pleva (A), Pilný, Smejkal, Kolda, Vítek M. - Vítek D., Padělek, Hron, Říha, Krupka, Dítě, Kaňka, Plachý (C), Kunstmüller

Trutnov: Čáp – Antonín (A), Voženílek, Chaloupka, Škvor, Karlík, Kozák, Junek, Veselý T., Šimoníček (A), Janoušek, Březina, Chytráček, Luštinec (C), Perutek, Mašek, Zítka, Vacek, Smékal

Trutnov nastoupil k utkání ve Žďáře nad Sázavou s určitým respektem k papírově silnějšímu soupeři. Naštěstí se ale ostrý začátek nekonal ani ze žďárské strany. Po počátečním opatrném oťukávání se v první třetině hrál rychlý vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách, které ale ani jeden z týmů nedokázal využít. Po první třetině se tak odcházelo do kabin za vyrovnaného, bezbrankového stavu 0:0.

Druhá třetina začala v podobném duchu jako první skončila. Opět se brankové příležitosti střídaly na obou stranách. Rozdíl byl v tom, že Žďár dokázal chyb Trutnova patřičně využít. První branku zápasu vstřelil ve 27. minutě po hrubce hostí ve vlastním oslabení Beneš. Trutnov byl v tu chvíli jako opařený a o tři minuty později inkasoval po druhé, když drobného zaváhání v obraně využil střelou z mezikruží Padělek. Trutnov však nesložil zbraně a tři minuty před koncem druhé třetiny snížil ranou od modré Karlík. Po druhé třetině tak odcházeli trutnovští do kabin s jednobrankovým mankem.

Do třetí třetiny Trutnov vstupoval s předsevzetím vyrovnávací branky. Ta však nepřišla naopak ve 49. minutě navýšil náskok Žďáru dorážkou Kaňka. Trutnovští hokejisté sice zkoušeli nepříznivý stav zvrátit v závěrečném power play, kde si vytvořili řadu šancí přestože byli značně limitováni vyloučením Luštince, které vypršelo pouhých 30 vteřin před koncem základní hrací doby, vyrovnání však nepřišlo.

Za výkon který trutnovští hokejisté předvedli v utkání se Žďárem nad Sázavou se v žádném případě nemusí stydět, ba naopak. Bohužel dokud budeme v přesilových hrách branky inkasovat namísto toho abychom je sami dávali a dokud bude pravidlem, že i zkušení hráči nedokážou využít stoprocentní brankovu příležitost nemůžeme posun v tabulce směrem vzhůru očekávat. Dvě vstřelené branky na hřišti soupeře na body stačí jen výjímečně a celkový počet sedmi vstřelených branek ve čtyřech utkáních také osvětluje původ dosavadních neúspěchů.

Všichni doufáme, že dobré výkony budou v příštích zápasech korunovány bodovým ziskem a že se diváci i hráči budou moci radovat z bezpočtu vstřelených branek tak, jako tomu bývalo zvykem. Reportáž: Redakce