|

2. Baráž: Trutnov to dokázal! Draci uštědřili Milevsku debakl a vrací se do II. Ligy!

Trutnovští hokejisté do dokázali... Po výhře 4:1 v Milevsku, přidali druhou výhru na domácím ledě a to v poměru 9:2! Ve druhé třetině nasázeli domácí Milevsku osm branek a celkem pětkrát se trefili v početní výhodě! Svou kariéru ukončil Radovan Biegl, více informací přineseme v průběhu následujících dní a týdnů. Děkujeme všem za podporu!

TRUMIL
Trutnov
Baráž o II. Ligu ČR
Trutnov
27.03.2014
18:00
9:2
(1:0, 8:0, 0:2)
Milevsko
Branky a nahrávky: 5. Smékal (Perutek), 25. Smékal (Procházka), 33. Veselý (Šimoníček), 34. Šimoníček (Antonín), 34. Chytráček (Procházka), 35. Perutek (Poul), 36. Procházka, 37. Procházka (Luštinec, Chtráček), 40. Chytráček - 52. Štěrba (Nevolný), 54. Drda (Štěrba)

Vyloučení: 7:5 navíc Srdínko (MIL) 5+OK, Využití:5:1, V oslabení:1:0

Konečný stav série: 2:0, Trutnov postupuje do II. Ligy ČR

Trutnov: Biegl (od 42. Škop) - Antonín, Kozák, Junek, Malinský, Poul, Procházka - Mašek, Šimoníček, Luštinec - Veselý, Chytráček, Zítka - Perutek, Janoušek, Smékal

Milevsko: Pipek (34. - 37. Škubal) – Srdínko, P. Procházka, Štěrba, Hlinka, Hamerle, Bartůněk – Urbanec, Decsy, Korous - Nevolný, Pouch, Drda - Novák, Sumerauer, Homolka - Król

Byla to dlouhá cesta a ke konci už hodně na morál, ale vše dopadlo tak, jak si v Trutnově přáli. Místní hokejisté se po dvou letech vrací zpět do druhé ligy. „Podařilo se nám splnit to, co jsme si v závěru sezony vytyčili. Jsem za to strašně rád a cítím takový vnitřní pocit z dobře odvedené práce,“ řekl kouč Ladislav Lubina, jenž k trutnovskému týmu přišel na výpomoc v závěru základní části. „Myslím, že základ postupu jsme nepoložili ani v tom pondělním utkání s Milevskem, ale spíše už v těch zápasech kvalifikačních. Samozřejmě to, že se nám podařilo vyhrát v Milevsku, kde jsme byli horší, bylo výborné,“ dodal.

Domácí souboj začal Trutnov skvěle. V 5. minutě vyhrál buly Janoušek a Smékal bleskovou střelou překonal brankáře Pipka - 1:0. Hrálo se nahoru dolu, ale většina útočných akcí na obou stranách končila na obranách. Hosté mohli vyrovnat v 16. minutě při své první přesilovce, kdy byl vyloučen Kozák, ale Korous netrefil na půl odkrytou domácí branku. Druhou velkou šanci z bezprostřední blízkosti jim na začátku druhé třetiny chytil Biegl, který po Descyho pokusu našel puk ve své lapačce. Někteří hráči Milevska už zvedali ruce nad hlavu.

A tak udeřil opět trutnovský junior Smékal. Po rychlém výpadu do útočného pásma přelstil Pipka bekhendovou střelou - 2:0. Domácí hráli takticky velmi dobře a ve 32. minutě už vedli o tři branky. Šimoníček od modré čáry v pravou chvíli nahodil puk na milevskou branku a k dorážce se nejrychleji dostal Veselý - 3:0. Definitivní K.O. soupeři zasadil Trutnov v rozmezí 34. až 37. minuty. Za tvrdý atak Janouška byl vyloučen na 5 minut plus do konce utkání Srdínko a domácí hokejisté v této výhodě dokázali vstřelit neuvěřitelných pět gólů!

Šimoníček si dojel pro gólovou střelu mezi kruhy - 4:0. Expres Chytráček zase vyjel od mantinelu až před branku a zasunul puk za bezmocného Pipka - 5:0. To už byla pro milevského strážce poslední kapka a naštvaný ujel z branky. Určitě ale nepočítal s tím, že se za chvíli vrátí zpět. Jeho náhradník Škubal totiž vydržel v trutnovském pekle jen dvě minuty a dvacet vteřin. Nejprve ho střelou k tyči překonal Perutek a pak se dvakrát mezi střelce zapsal Procházka. Druhý gól dával po pěti vteřinách přesilovky pět na tři - 8:0. Devastace Milevska tím ale ve druhé třetině ještě neskončila. Trutnov totiž dal gól i ve vlastním oslabení a nájezd Chytráčka stál opět za to - 9:0

„Vůbec jsme nepředpokládali, že by to dnes mohlo proběhnout tak, jak to proběhlo. Podle mě nešlo ani tak o tu druhou třetinu, spíše šlo o tu první, že jsme dokázali udržet nervy na uzdě, hráli jsme organizovaně a dobře takticky,“ poznamenal trenér Ladislav Lubina. „Já tvrdím, že nejhorší výsledek v hokeji je 4:0. Když už to pak bylo pět šest, už jsem byl vnitřně klidný, že to dotáhneme do vítězného konce,“ sdělil domácí lodivod.

Na začátku třetí třetiny si vyměnili své místo také domácí gólmani, ale důvod byl úplně jiný než u hostů. Radovan Biegl se loučil se svojí hráčskou kariérou. „Opravdu, dnes to byl poslední zápas. Jsem z toho šťastně smutný,“ řekl po zápase. „Šťastný jsem proto, co jsem klukům v prosinci slíbil, že udělám všechno pro to, abychom se vrátili zpátky do druhé ligy. Jsem rád, že se mi povedlo přispět svým dílem k tomuto úspěchu,“ povídal. „A smutný jsem proto, že to byl skutečně poslední zápas,“ přiznal 44letý brankář. Byla to podle něj taková veselá derniéra. „Nebylo to jednoduché, Milevsko bylo 25 minut nebezpečné, ale jak jsme dali čtvrtý gól, tak jsem věděl, že kluci se rozjedou a už je nic nezastaví,“ dodal. Třetí třetina se v klidu dohrála, hosté „korigovali“ debakl dvěma góly a s blížícím se koncem duelu se trutnovský zimák ponořil do víru oslavu…

Ohlasy po utkání

Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz Michal Bogáň