|

1. Kvalifikace: Trutnov veze výhru z Prahy! Biegl opět čaroval!

V 1. Kvalifikačním utkáni o II. Ligu ČR se střetli hokejisté Hvězdy Praha s hokejisty Trutnova. Hostující celek domácí přehrál 1:3 a raduje se tak z první klíčové a důležité výhry. Odveta se hraje v neděli od 18:00 v Pro Hockey Aréně v Trutnově.

HVPTRU
Hvězda Praha
1. Kvalifikace
Praha
07.03.2014
19:00
1:3
(0:2, 1:1, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 28. J. Veselý - 4. Chytráček (Karlík, Procházka), 18. Janoušek (Perutek), 32. Smékal (Malinský, Poul)

Vyloučení: 7:4 navíc Fiala, Pečenka (oba HVP) 10 OT, Využití: 0:1, V oslabení: 1:0, Střely na branku: 25:29

Hvězda Praha: Vokatý (Srb) - Vladyka, Abrahám, Petráček, Němec, Novák, J. Janoušek, Hučko, Malý, J. Veselý, Nacházel, Nedvěd, Fuks, Štěrbl, Hyršl, Lobo, Fiala, Pečenka

Trutnov: Biegl (Škop) - Antonín, Kozák, Malinský, Karlík, Poul, Procházka, Junek - Mašek, Šimoníček, Luštinec - T. Veselý, Chytráček, Zítka - Perutek, R. Janoušek, Smékal

Trutnovští hokejisté si ve svém prvním kvalifikačním utkání poradili s domácí Hvězdou Praha. Skvělý výkon v brance podal Radovan Biegl a nejvíce se prosadila třetí pětka Trutnova.

V úvodní třetině byli hosté velmi opatrní, nevěděli s čím na ně domácí vyrukují. Nakonec z toho praměnila první chyba v obraně Hvězdy, kterou perfektně a přesně využil Chytráček - 0:1. V polovině první třetiny přišel tlak domácích, ale ten vyřešil bez problémů radovan Biegl. Do konce třetiny se hosté trefili ještě jednou. Perutek vybojoval kotouč a Janoušek ho poslal za záda Vokatého - 0:2.

Dvoubrankový náskok si hosté neudrželi. Ve 28. minutě po chybě v útočném pásmu, pelášil sám na Biegla J. Veselý a blafákem do bekhendu s nížil - 1:2. O čtyři minuty později však zaúřadovala opět třetí pětka a svou předchozí chybu napravila. PO trase Poul - Malinský, se ke kotouči dostal Smékal a zvýšil skóre - 1:3. Hvězda měla další tutovku, tu však Lobo ani Fuks nevyužili a narazili pouze na skvělého Biegla v brance Trutnova.

Třetí dějství bylo bezbrankové, ale opět díky skvělým výkonům obou brankářů. V přesilové hře 5 na 3 trefil hostující obránce střelce první branky Hvězdy, ten opět v úniku sahala po gólu, ale tenokrát Biegl vytasil nádherný zákrok a jeho pokus zneškondil. Domácí Hvězda se nadechla k závěrečnému tlaku také v přesilové hře 5 na 3, ale nedokázala ji využít. První body tedy putují do Trutnova.

Další kvalifikační utkání sehrají hráči Trutnova v neděli, 9.3.2014, na svém ledě v Pro Hockey Aréně od 18:00! Přijďte podpořit domácí borce za cestou do II. Ligy! Děkujeme všem fanouškům, kteří nás v Praze tlačili dopředu a opět vytvořili jasnou domácí atmosféru! Děkujeme! Reportáž: Redakce