|

17. Kolo: Trutnov dostal v Náchodě pět branek a utkání rozhodla první třetina. V tabulce se Trutnov přesouvá na druhou pozici.

V utkání 17.kola KLM se utkali sousedé z tabulky - domácí HC Náchod a hostující HC BAK Trutnov. Lepší byli domácí, kteří se radují z výhry 5:1.

NACTRU
Náchod
17. Kolo
Náchod
15.12.2013
17:00
5:1
(4:1, 0:0, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 2. Škoda (Pazdera), 4. Hradecký (Macháň), 9. Petr, 13. Janoušek (Petr), 42. Hradecký (Stehno) - 17. Chytráček (Luštinec)

Vyloučení: 8:7, Využití: 1:1, Střely na branku: 36:37

Náchod: Luňák, (Navrátil) – Hendrich, Javůrek, Pazdera, Pánek, Verner – Jurča, Janoušek, Petr - Macháň, Hradecký, Stehno - Leeder, Škoda, Rail - Špetla

Trutnov: Vich (od 9. Škop) - Karlík, Vaněk, Poul, Procházka, Antonín, Malinský - Kozák, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Zítka - Veselý, Šimoníček, Janoušek - Vacek

Trutnovští hokejisté nedokázali navázat na minule střetnutí s Náchodem a tentokrát prohráli 5:1. Hostům nevyšla úvodní třetina, kde inkasovali čtyři branky a prakticky bylo po zápase.

Úvodní dějství začalo velkým tlakem domácích a hosté nedokázali nijak odpovědět. Ve 2. minutě měl první šanci Škoda a jeho důrazná dorážka skončila za zády Vicha - 1:0. Další branka přišla o dvě minuty později. Opět podobná situace jako u první branky, ale tentokrát se v brankovišti prosadil Hradecký - 2:0. Hosté byli velmi zaskočeni a v prvních deseti minutách neviděli, kde jim hlava stojí. V 9.minutě si Petr pohodlně vyjel až mezi kruhy a švihem překonal Vicha po třetí a vyhnal ho z branky - 3:0. Do branky nastoupil Pavel Škop a ihned čelil prečíslení dva na jednoho, které však výborným zákrokem chytil. Ve 13. minutě přihrával zpoza branky Petr, kotouč proskákal až na hůl Janouška a ten ho dorazil za záda Škopa - 4:0. Jiskřičku naděje v podobě snížení stavu vykřesal Trutnov až v 17.minutě. Rychlou přesilovkovou akci zakončil přesně Chytráček - 4:1.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala a i hosté se dostali do hry. To ovšem brzdila častá a zbytečná vyloučení. Přesilovou hru mohl využít domácí Náchod, ale Škop vytasil výborný zákrok a kotouč vykopl pryč svým betonem. Trutnov hrozil jen z protiůtoků a Luňák moc práce neměl. Ve druhé třetině jsme branku neviděli.

Ve třetím dějství začal lépe Trutnov. Chytráčkova střela minula branku a taktéž i přesilovková rána Šimoníčka. Všechny možné naděje poté poslal do pekla domácí Hradecký, který nahodil kotouč na branku a ten skončil nakonec i v síti 5:1. Trutnovští hokejisté se pak už jen marně snažili s výsledkem něco udělat...

Hokejisté Trutnova tak po porážce s Náchodem se přesouvají na druhou pozici a na první Náchod ztrácejí dva body. Další utkani sehrají Draci na svém ledě tuto středu, od 18:00 přivítají Spartak Nové Město. Utkání se hraje pod záštitou charitativní akce "Let Plyšáka". Děkujeme všem fanouškům za podporu a věříme, ze příště už budeme slavit výhru! Reportáž: Redakce