|

16. Kolo: Procházka pomohl čtyřmi body při výhře nad Jičínem!

V rámci 16. Kola KLM se utkali v Pro Hockey Aréně v Trutnově domácí HC BAK Trutnov a hostující HC Jičín. Domácí nakonec hosty přehráli a můžou tak slavit tři body za výhru 6:4. Čtyřmi body se blýskl Standa Procházka (2+2).

TRUJCN
Trutnov
16. Kolo
Trutnov
11.12.2013
19:00
6:4
(2:0, 2:1, 2:3)
Jičín
Branky a nahrávky: 4. Luštinec (Karlík), 20. Procházka (Perutek, Poul), 25. Zítka (Mašek, Procházka), 40. Šimoníček (Antonín), 53. Procházka (Perutek), 59. Poul (Procházka, Mašek) - 29. Najman (Kaulfus), 42. Kysela (Nový), 58. Weiss (Kaulfus), 59. Nový (Weiss)

Vyloučení: 5:4 navíc Houser 10+OK, Využití: 3:2, V oslabení: 0:1, Střely na branku: 28:21

Diváci: 282

Trutnov: Škop (Vich) - Antonín, Kozák, Karlík, Vaněk, Poul, Procházka - Janoušek, Šimoníček, Zelenka - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Zítka

Jičín: Beneš (Pivrnec) - Kaulfus, Najman, Buchar, Houser, Starý - Moucha, Krupka, Weiss - Mizera, Hladík, Nový - Kysela, Mašek, L. Hloušek

Trutnovští hokejisté sehráli na svém ledě další utkání. Tentokrát hostili Jičín. V minulém zápase hráli hosté urputnou obranu, dnes se jim to však nepodařilo a domácí si odnáší vítězství 6:4. Čtyřmi body se blýskl zkušený obránce Trutnova Stanislav Procházka (2+2).

Úvodní třetina začala pro domácí nepříjemným presingem ze strany hostujícího mužstva. V první šanci byl Jičín, ovšem zakončení Weisse chytil Škop. Kdo se první radoval, byl Trutnov. Ve 4. minutě našel Karlík Luštince a ten svůj únik zakončil přesně - 1:0. O minutu později mohl přidat další branku Zítka, ale ten napálil pouze Beneše. Hosté se nadechli k náporu v přesilové hře, ovšem šanci Weisse zmařil skokem do střely Antonín. Ve 20. minutě hrál Trutnov přesilovou. Procházka si vyměnil kotouč s Poulem, poté s Perutkem, který mu naservíroval přesný pas a krásnou střelou švihem překonal Beneše - 2:0.

Hosté v druhé třetině nesložili zbraně a naopak ještě přidali. Snížit skóre mohl Kaulfus, ale jeho střelu vytěsnil Škop mimo branku. Poté byl v úniku Veselý, ale kotouč se mu nepodařilo ideálně zpracovat a branku minul. Ve 24. minutě sehrála domácí třetí formace bleskově vhazování, Procházka vypálil a odražený kotouč dorazil za Beneše Zítka - 3:0. Hostům se naskytla šance přesilové hry, kterou taky využili. Kaulfus si na modré počkal, předložil kotouč Najmanovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 3:1. Do konce druhé třetiny se však domácí ještě jednou radovali. Antonín předložil Šimoníčkovi puk na zlatém podnose a ten ukázkovou střelou z první rozvlnil síť v brance hostí - 4:1.

Třetí dějství začalo velmi vlažně ze strany domácích, kteří chodili zbytečně do oslabení. První branka však padla z oslabení hostí. Nový našel přesným pasem Kyselu a ten snížil na rozdíl dvou branek - 4:2. V 53. minutě hráli domácí přesilovou hru a znovu trestali. Procházka dostal opět přihrávku od Perutka a s klidem zavěsil - 5:2. V 58. minutě hráli hosté přesilovou hru a podařilo se jim ji také využít. Kaulfus přihrál Weissovi, který si počkal a poté přesně zakončil - 5:3. Domácí třetí pětce se dařilo využívat přesilové hry a v 59. minutě tomu nebylo jinak. Mašek přihrál Procházkovi, ten vystřelil a odražený kotouč dorazil za záda Beneše Poul - 6:3. Poslední slovo měli hosté a kosmeticky upravili skóre. Nový se nejlépe zorientoval před brankou a bekhendem přehodil Škopa - 6:4.

Hokejisté Trutnova tak po výhře v Jaroměři slaví další výhru. Další utkání sehrají Draci na ledě Náchoda v bitvě o první pozici v tabulce. Utkání se hraje tuto neděli od 17:00 v Náchodě. Děkujeme všem fanouškům za dnešní přízeň a povzbuzování a těšíme se opět na vás! Díky! Reportáž: Redakce