|

14. Kolo: Hattrick Šimoníčka nestačil... Trutnov padl až v samém závěru...

Ve 14. Kole zajížděli hokejisté Trutnova na led Hronova. V Hronove ovšem neuspěli a nakonec prohráli 4:3 brankou v poslední minutě.

HRNTRU
Hronov
14. Kolo
Hronov
01.12.2013
17:00
4:3
(2:1, 1:1, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Glos (Vítek), 20. Vítek (Šafář, Mlateček), 24. Vondřejc (Kudrna), 60. Mlateček - 15. Šimoníček, 29. Šimoníček (Zmítko), 56. Šimoníček (Poul)

Vyloučení: 6:11 - navíc Vondřejc (HRN), Luštinec, Šimoníček (oba TRU) 10 min OT, Využití: 3:2, V oslabení: 0:1, Střely na branku: 22:42

Hronov: Kudrna (Exner) - Mlateček, Hornyš, John, Růta - Vítek, Glos, Franců - Rojšl, Vondřejc, Šafář - Kozák

Trutnov: Vich (Škop) - Antonín, Kozák, Vaněk, Karlík, Poul, Procházka - Zmítko, Šimoníček, Janoušek - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Zítka

V nedělním zápase se ve Wikov Aréně střetli domácí Hronov a hostující Trutnov. Domácí měli nakonec více štěstí a vyhráli 4:3. Za hosty chyběl Zelenka a se zraněním nastupoval Poul.

První třetina byla velmi vyrovnaná. Z první branky se radovali domácí. Ve 4. minutě ujel hostující obraně domácí Glos, obtočil se kolem branky a zakončil přesně - 1:0. Hosté odpověděli v přesilové hře. V 15. minutě si sebral kotouč Šimoníček, na červené čáře napřáhl a velmi tvrdou střelou překvapil Kudrnu - 1:1. Když sudí Svoboda nepochopitelně vyloučil hostujícího Janouška na 2+2 min za vysokou hůl, tak se domácím naskytla dlouhá přesilová hra. Dvanáct sekund před koncem první třetiny se trefil domácí Vítek a poslal domácí do vedení - 2:1.

Druhá třetina začala a pokračovala tak, jak skončila ta první. Domácí měli výhodu přesilové hry celkem pětkrát, jenom během druhé třetiny. Jednu z nich využili ve 24. minutě. Vondřejc z otočky nahodil kotouč, ten trefil brusle hostujícího obránce a skončil za zády Vicha - 3:1. Hosté bušili do domácí obrany, ale marně. Snížit mohl Zítka, ale jeho nájezd Kudrna chytil. Poté mohl domácího brankáře překonat Luštinec, ale jeho střela neměla přesnost. Ve 29. minutě našel Zmítko Šimoníčka a ten se svou střelou nemýlil - 3:2. V polovině zápasu ujel domácí Franců, ale jeho blafák chytil Vich společně s hostujícím obráncem.

Ve třetí třetině byli trutnovští hokejisté opět lepší, ovšem co je brzdilo, to byly častá, někdy až nesmyslná vyloučení. Velkou šanci na vyrovnání měl v 53. minutě Luštinec, jeho nájezd však skončil na plexisklu za brankou Kudrny. Hosté se nadechovali k poslednímu tlaku pět minut před koncem. Při přesilové hře zavezl kotouč do útočného pásma Poul, přihrál Šimoníčkovi a ten střelou mezi Kudrnovy betony vyrovnal - 3:3. Minutu a dvanáct sekund před koncem atakoval čistě Luštinec Vítka a sudí Svoboda poslal trutnovského kapitána do kabin. Luštinec vyfasoval 2+10 a společně s ním i Šimoníček (ten pouze 10 OT za smích). Hronov měl štěstí po celý zápas a tentokrát ho neopustilo. 32 sekund před koncem se v závaru před brankou dostal ke kotouči Mlateček a bekhendem ho dotlačil za záda Vicha - 4:3. Trutnovští pak neměli čas na zvrat a utkání tedy prohráli.

Odmítáme jakkoliv komentovat hlavního sudího Svobodu, protože kdo na utkání byl, tak to viděl. Trutnov i přes prohru je stále na prvním místě v tabulce, ale s náskokem pouhého bodu na druhý Náchod. Další utkání sehrají trutnovští hokejisté až v neděli a to na ledě Jaroměře. Děkujeme všem fanouškům, co do Hronova přijeli a povzbuzovali celý tým! Reportáž: Redakce