|

9. Kolo: Jičín nenašel recept na brankáře Vicha, který vychytal čisté konto! Chytráček pomohl hattrickem a Trutnov veze z Jičína tři body!

V 9. kole na sebe narazili sousedé z tabulky. Bitva o první místo vyšla lépe Trutnovu, který domácí Jičín porazil 0:4 a díky prohrám Náchoda a Hronova se minimálně do neděle bude slunit na prvním místě v tabulce. Famózní výkon podal brankář Vich, který vychytal všech 24 střel a Chytráček přispěl k výhře hattrickem.

JCNTRU
Jičín
9. Kolo
Jičín
13.11.2013
18:00
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 12. Chytráček (Luštinec), 23. Mašek (Procházka, Poul), 26. Chytráček (Veselý, Karlík), 58. Chytráček

Vyloučení: 6:5, Využití: 0:1, V oslabení: 0:1, Střely na branku: 24:28

Jičín: Beneš (Pivrnec) - Kaulfus, Najman, Anděl, Moucha, Houser, Starý, Buchar, Abel, Dušička, Weiss, MIzera, Hladík, Hloušek J., Nový, Haken, Kysela, Krupička, Mašek, HLoušek L.

Trutnov: Vich (Škop) - Antonín, Kozák, Karlík, Vaněk, Poul, Procházka - Zmítko, Janoušek, Zítka - Veselý, Chytráček, Luštinec - Vondřejc, Mašek, Zelenka

Trutnovští hokejisté zajížděli ve středečním duelu na horký led Jičína. Utkání hosté zvládli na jedničku a vezou si výhru 0:4. V brance chytal naprosto bez chyby Michal Vich a čelil 24 střelám. Omluven byl kapitán Šimoníček z důvodu nemoci a "céčko" na prsou měl opět Jakub Luštinec. Dalším, kdo byl omluven, byl Vojta Perutek, který podstoupil menší chirurgický zákrok a měl by být již v neděli fit.

Jak se tedy vyvíjela velmi cenná výhra. Trutnovští hokejisté čekali stejnou taktiku, jakou Jičín předvedl v Trutnově - betonová obrana, čekání na chybu soupeře. Ovšem tomu tak nebylo. Jičín začal hrát velmi ofenzivně a již v úvodních minutách mohl vstřelit vedoucí branku, Dušička však svým švihem Vicha nepřekonal, který načal svůj galavečer. Ve 12. minutě hráli hosté přesilovou hru, kterou se jim podařilo využít. Luštinec přihrál Chytráčkovi, který překvapil a zároveň překonal Beneše v brance domácích - 0:1. Jičín měl velkou šanci na konci třetiny, Kysela však ztroskotal na hostujícím brankáři.

Po začátku druhé třetiny se ihned radovali hosté. Ve 23. minutě načala akci hostující obrana, kotouč si vzal Mašek a vystřelil. Puk se odrazil do rohu kluziště, kde si ho hostující útočník vzal opět na svou hokejku a Beneše překonal střelou k tyči - 0:2. Ve 26. minutě ujel hostům Weiss, ale jeho blafák s přehledem chytil Vich a následnou dorážku Housera také. Trutnov opět trestal. Karlík našel Veselého, ten posunul do brejku na Chytráčka, který „lišácky“ a klinicky přesně zakončil - 0:3. Domácí i za nepříznivého stavu nesložili zbraně a dál hráli svoji hru. Ve 37. minutě hrál Jičín přesilovou hru a nadvakrát se snažil Vicha překonat Haken, ale hostující gólman vytáhl ze svojí škatulky dva výborné zákroky.

Třetí třetina byla velmi vyrovnaná a Jičín se snažil s nepříznivým skórem něco udělat. V cestě však stála hostující obrana v čele s brankářem Vichem. Ve 43. minutě měl na své holi tutovku Weiss, ale opět Vicha nepřekonal. Ve 48. minutě mohl skóre navýšit hostující Chytráček. Nejprve neproměnil samostatný únik a poté pálil nad branku, ale to nebylo od něj zdaleka vše... Mezitím Jičín hrozil v přesilové hře. Střelu Kaulfuse Vich neviděl, vyrazil ji a následně dorážel Hloušek, který také Vicha nepřekonal. Když se domácí nadechovali k závěrečnému tlaku, přišel krutý trest z Trutnova. Petr Chytráček v oslabení přebruslil hostujícího obránce, zkontroloval Beneše v brance a nádherným blafákem do forhendu zakončil svůj únik pod horní tyčku - 0:4. Trutnovský kanonýr vstřelil ve dvou zápasech po sobě dvakrát hattrick, což se ještě nikomu nepovedlo. Jičín poté zahrozil ještě jednou, ale Dušička střílel jen do připravené lapačky Vicha.

Hokejisté Trutnova tak slaví další výhru za tři body. Po porážce Náchoda s Novou Pakou (2:5) a Hronova v Jaroměři (7:5) se tak Draci dostávají na první místo v průběžné tabulce. Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na domácím ledě s Náchodem. Utkání se hraje tuto neděli od 17:00 v Pro Hockey Aréně v Trutnově. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na tu další! Byli jste opět skvělí! Reportáž: Redakce