|

4. Kolo: Šimoníček opět rozhodl drama, tentokrát až v nájezdech!

Ve 4. kole se domácí HC BAK Trutnov představil na domácím ledě proti TJ Spartak Nové Město nad Metují. V zápase domácí dotahovali nepříznivé skóre 0:3 a výhru dokonali v nájezdech.

TRUNME
Trutnov
4. Kolo
Trutnov
23.10.2013
18:00
4:3 sn
(0:2, 1:1, 2:0 - 0:0 - 1:0)
Nové Město
Branky a nahrávky: 28. Šimoníček (Vacek), 48. Antonín, 50. Malinský, Rozhodující nájezd Šimoníček - 7. Hudeček (Chmelík), 15. Kodym (Praus), 28. Kodym (Ježek, Praus)

Vyloučení: 7:3 navíc Karlík 10 minut OT, Využití: 1:1, V oslabení: 0:1

Diváci: 202

Trutnov: Škop (Vich) - Antonín, Poul, Vaněk, Karlík, Malinský, Kozák - Vacek, Šimoníček, Zítka (od 27. Janoušek) - Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Vondřejc, Mašek

Nové Město: Z. Biegl (Hušek) - Jakl, Hejduk, Marša, Dittrich, Dufek - Ježek, Kodym, Praus - Hudeček, Chmelík, Vlček - Řehák, Škoda, Lukášek

Jak už tomu v letošní sezoně, tak i ve středečním duelu mezi Trutnovem a Novým Městem n/M, jsme mohli vidět pořádné drama až do konce. Tentokrát se ale nerozhodovalo v prodloužení, ale v nájezdech, kde byl úspěšnější Trutnov.

Do utkání proti Nové Městu nastupoval Trutnov v brance s Pavlem Škopem, bez omluveného Zelenky a bez dua Seidl, Synek, se kterými to vypadá, že v letošní sezoně vůbec už nenastoupí. Nebudeme ale předbíhat... Úvodní dvacetiminutovka začala lépe pro domácí, kteří měli hned ve 3. minutě šanci, ale tu kryl Biegl v brance hostí. V 7. minutě se ale nedohodli domácí hráči a v přečíslení dva na jednoho byl úspěšný Hudeček - 0:1. Pro Trutnov to nic neznamenalo a domácí se snažili hrát dál svoji hru. Tu však překazila další branka ze strany hostí a to bylo při domácí přesilové hře. Kodym si se Škopem pohrál a nakonec ho i bekhendem překonal - 0:2. Opět tragický začátek domácího mužstva. Do konce prvního dějství si oba soupeři moc šancí nepřipravili, tudíž se šlo do kabin za stavu 0:2.

Druhá třetina začala obrovským náporem domácího celku. V šanci byl Vondřejc, ten Biegla nepřekonal. Po něm byl sám před brankou Luštinec, ale ani on dvakrát hostujícího brankáře nedokázal překonat. Když se to nepovedlo ani Šimoníčkovi, přišel další trest. Ve 28. minutě, při přesilové hře hostí, sehráli pohlednou akci Ježek s Kodymem a druhý jmenovaný zametl kotouč za záda Škopa - 0:3. Stejný průběh zápasu, jako v Náchodě. Domácím kluzištěm se nesl pískot a domácí měli co napravovat. Naštěstí ihned po vhazování vlítla domácí první pětka do útočného pásma a udělala tam nepořádek. Nejprve vystřelil Janoušek, poté dorážel Vacek a k odraženému kotouči se dsotal Šimoníček a snížil - 1:3. Poslední dvě branky dělilo pouze dvacet sekund. Do konce třetiny měli hosté výhodu přesilové hry pět proti třem a to hned dvakrát. Ale domácí perfektně početní výhodu Nového Města n/M ubránili.

Třetí dějství už bylo v režii domácích, ti však opět doplácela na střeleckou impotenci. Mohli bychom vyjmenovat alespoň pět šancí, které domácí nevyužili. Domácí střídačka se rozhodla stáhnout hru pouze na dvě pětky a to se jim vyplatilo. Ve 48. minutě zavezl Antonín kotouč do útočného pásma, cesta se mu otevřela až k brance a tam také zakončil. Posunutá branka, Biegl, Antonín, kotouč za brankovou čarou. Celá Pro Hockey Aréna viděla puk v síti již před posunutím branky, ale co hlavní sudí? Ten si povolal na pomoc oba dva čárové a poté ukázal do branky, branka platí - 2:3. Antonín si z tohoto souboje odnesl tržnou ránu na čele. O minutu později bylo srovnáno. Když útok nemůže dát branku, tak jí dá prostě obrana. Jiří Malinský se nadechl k sólu přes půlku hřiště, prošel přes čtyři hráče hostí a pohodlně a klinicky přesně zakončil a vyrovnal - 3:3. Hosté byli poněkud opaření a docházeli jim síly. Toho chtěli využít domácí, avšak jejich šance zlikvidoval pouze hostující Biegl. Šlo se tedy po šedesáti minutách do prodloužení.

V prodloužení branka nepadla a ani k tomu nebyla žádná větší šance. Když se týmy dostaly k brance soupeře, chybělo zakončení. Po šedesáti pěti minutách tedy přišlo na nájezdy.

Jak jistě víte, v loňském roce Trutnov na nájezdy dvakrát prohrál, tudíž tady byly nějaké obavy. První nájezd jel Trutnov a jmenovitě to byl Chytráček.

Petr Chytráček se prosadil blafákem mezi betony - 1:0.

Prvním střelcem z Nového Města n/M byl Praus. Hostující útočník zkusil blafák do bekhendu, ale úspěšný nebyl.

Druhým střelcem domácích byl Jakub Luštinec. Ten opět zkoušel svou střelu, ale opět ztroskotal na brankové konstrukci.

Dalším v pořadí byl hostující Ježek, který střelou švihem nedal Škopovi šanci - 1:1.

Třetím exekutorem za domácí byl Jiří Malinský a jeho zakončení postrádalo přesnost, přestřelil.

Třetím střelcem za hosty byl Kodym, ale Škopa nepřekonal. Po třech nájezdech z každé strany tedy přišla náhlá smrt.

Hostující Ježek napálil jen připraveného Škopa. Domácí měli mečbol.

Na scénu přišel domácí kapitán. Jiří Šimoníček si povodil brankáře Biegla a poslal ho na druhou stranu a zakončil forhendovým blafákem naprosto přesně a rozhodl - 2:1.

Trutnov si tak po výhře po nájezdech připisuje další dva body a všichni doufáme, že v neděli v Nové Pace bude ta výhra už tří bodová. Nutno dodat, že domácí perfektně otočili tří brankové manko. Děkujeme vám za návštěvu a za podporu a těšíme se na další utkání! Reportáž: Redakce