|

Finále č.3: Trutnov oslavy nedopustil a Vrchlabí porazil! Zápas domácí rozhodli ve třetí třetině!

Úžasné utkání, úžasnou atmosféru a úžasné okamžiky obou mužstev, jsme mohli opět shlédnout ve středu, při příležitosti třetího finále KLM Mužů. Trutnov odvrátil mečbol Vrchlabí a v neděli se bude hrát ve Vrchlabí čtvrtý zápas. Domácí nastoupili bez zraněného Poula, za to ale se Zelenkou a Březinou.VIDEO UVNITŘ!

TRUVCH
Trutnov
F3
Trutnov
20.02.2013
18:00
6:4
(2:2, 0:1, 4:1)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 14. Chytráček (Antonín), 20. Březina (Zelenka), 45. Procházka (Březina), 49. Chytráček (Luštinec), 59. Chytráček (Luštinec, Procházka), 60. Luštinec - 16. Oppelt (Lochman), 18. Fořt (Jakubec), 26. Urban, 54. Oppelt (Weiss)

Vyloučení: 8:8, Využití: 2:1, V oslabení: 1:0, Střely na branku: 27:28

Rozhodčí: Pahulák - Pechánek, Řezníček

Diváci: 1694

Stav série: 1:2

Trutnov: R. Biegl (M. Veselý) - Antonín, Procházka, Seidl, Synek, Kozák, Malinský - Březina, Šimoníček, Zelenka - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Filip - Vlček, Kašák, Janoušek - Smékal

Vrchlabí: Effemberk (Z. Biegl) - Hlaváč, Provazník, Hamerský, Lochman, Bušek, Pulec, Kadavý - Jakubec, Urban, Fořt - Oppelt, Bláha, Weiss - Lepka, Jirků, R. Svoboda - Marek, Blažej, Krsek

Středeční utkání bylo opět napínavé až do posledních vteřin. Trutnov šel štěstí naproti a i přes smolné obdržené branky dokázal hosty porazit. Utkání sledovalo 1694 diváků. Na konci zápasu se předvedli ve špatném světle hostující fanoušci, kteří zasypali led hořící pyrotechnikou a zdemolovali vybavení stadionu. Po zásahu Policie ČR bylo vše uklidněno.

Samotný zápas začal velkým tlakem domácích. V první šanci byl domácí Zelenka, který hrál s obrovskou chutí, ale svou šanci neproměnil. První branka padla ve 14. minutě. Domácí hráli přesilovou hru a tu se jim podařilo využít. Antonín napálil kotouč do hostujícího brankáře, ten ho nepokryl a za jeho záda ho doklepl Chytráček - 1:0. V 16. minutě bylo ale srovnáno. Z první vážnější šance se radovali hosté. Lochman nahodil kotouč od modré, který se štěstím tečoval Oppelt a domácí Biegl nestihl zareagovat - 1:1. Domácí se z branky rychle oklepali a navázali na svůj tlak z úvodu utkání. Chybou ve středním pásmu ale domácí vybídli k úniku Fořta, který svou šanci proměnil - 1:2. S domácími to vypadalo v tu chvíli zle, ale hráči Trutnova nenechali nikoho na pochybách. Patnáct sekund před koncem využil přesilovou hru Březina a bylo srovnáno - 2:2.

Druhá dvacetiminutovka začala lépe ze strany hostí, kteří se tlačili více do šancí. Tu první měl na své hokejce Fořt, ale jeho střelu Biegl vyrazil a následnou dorážku Urbana chytil také. Ve 25. minutě hrálo Vrchlabí přesilovou hru, kterou samozřejmě využilo. Skákající kotouč na brankové čáře uklidil za záda Biegla hostující Urban - 2:3. Domácím poté narostly křídla, i díky několika jasným vyloučením ze strany Vrchlabí. Vážnější šanci na vyrovnání měl Chytráček, ale tomu kotouč přeskočil čepel a ani poté ho nedokázal zkrotit. O pár minut později nastřelil hostující Weiss tyčku a odražený kotouč nestihl dorazit Oppelt. Těsně před přestávkou měl slibnou příležitost trutnovský Luštinec, ale jeho střela skončila v lapačce Effemberka.

Třetí třetina byla z říše snů. Trutnov nechtěl povolit oslavy Vrchlabí na svém ledě a chtěl prodloužit sérii. Ve 45. minutě vyhrál vhazování Březina, do kotouče se opřel Procházka a nedal hostujícímu gólmanovi šanci - 3:3. Trutnov se opět dostal do hry a působil velmi sebevědomým dojmem. Další šanci měli domácí o minutu později, ale Šimoníček svůj pokus nezakončil přesně a dorážka Zelenky byla nepřesná. Ve 49. minutě si za branou sebral kotouč Chytráček, okamžitě se dostal před branku a prostřelil Effemberka - 4:3. Domácí stadion málem spadl nadšením domácích příznivců, ale ti se radovali jen pět minut. V 54. minutě chybovala domácí obrana a toho využili hosté. Weiss obešel jednoho z domácích, naservíroval kotouč Oppeltovi a ten neměl moc práce se vstřelením branky - 4:4. Blížil se konec zápasu a všichni fanoušci už viděli infarktový závěr v čele s prodloužením. To však domácí nedopustili! V 59. minutě si dojel kotouč Luštinec, nádhernou přihrávkou našel Chytráčka, ten si počkal, vystřelil a spustil vlnu oslav domácích fanoušků! - 5:4. Zbývalo něco málo přes 40 sekund do konce hry a domácí Březina vyhodil kotouč do hlediště ... ano, to znamená, že inkasoval trest na dvě minuty za zdržování hry. V té době by se krve nedořezal ani v jednom příznivci domácího celku. Hosté si vzali oddechový čas a vše bylo jasné - Effemberk zůstal na střídačce a hosté hráli v šesti proti čtyřem. Vhazování domácí prohráli, ale do úniku se dostal Veselý, který zpoza branky kotouč do prázdné svatyně nedostal. Ihned z protiútoku Vrchlabí nezahrozilo a domácí "šinkanzen", Jakub Luštinec, sebral kotouč, kopl do vrtulí a vstřelil uklidňující branku - 6:4.

Hokejisté Trutnova tak vyhráli svůj první zápas ve finále a jsou zpátky ve hře o titul! V dnešním zápase bylo vidět, jak domácí prahnou po vítězství a také zaslouženě vyhráli. Pomyslné štěstí se konečně převrátilo na stranu Trutnova, který tak snížil stav série na 1:2.

Ohlasy po utkání

Třetí finále očima trenéra Vrchlabí, Ivana Houdy:

Třetí finále hodnotí lodivod domácí střídačky, trutnovská legenda, Jaroslav Řehák:

Střelec hattricku, domácí útočník Petr Chytráček, hodnotí třetí finále:

Reportáž: Redakce