|

Finále č.1: Vrchlabí bylo v nájezdech šťastnější, v sérii se ujímá vedení.

V prvním finálovém utkání se domácí museli sklonit před hosty z Vrchlabí. Hostující mužstvo mělo v penaltové loterii více štěstí a vyhrálo 6:7. Další utkání se hraje v neděli, na ledě Vrchlabí, od 17:00 hodin. VIDEO UVNITŘ!

TRUVCH
Trutnov
F1
Trutnov
13.02.2013
18:00
6:7 sn
(4:2, 1:2, 1:2 - 0:0 - 0:1)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 4. T. Veselý (Seidl, Chytráček), 6. Chytráček (T. Veselý, Poul), 12. T. Veselý (Chytráček), 13. Vlček (Šimoníček, Filip), 34. Chytráček (Luštinec, T. Veselý), 60. Luštinec (Chytráček) - 11. Hamerský (M. Svoboda), 15. Fořt (Urban, Hlaváč), 32. Fořt (Provazník, Urban), 32. Jirků (Pulec), 47. M. Svoboda (Bláha), 53. Bláha, rozhodující nájezd Jirků

Vyloučení: 8:9, Využití: 2:2, Střely na branku: 36:30

Rozhodčí: Machač - Petr, Hidvéghy

Diváci: 1422

Stav série: 0:1

Trutnov: R. Biegl (M. Veselý) - Antonín, Procházka, Poul, Seidl, Karlík, Synek - Filip, Šimoníček, Vlček - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Kašák - Smékal, Vacek

Vrchlabí: Z. Biegl (Od 13. Effemberk) - Provazník, Hlaváč, Hamerský, Lochman, Pulec, Kadavý, Bušek - Jakubec, Urban, Fořt - Oppelt, Bláha, M. Svoboda - Lepka, Jirků, Weiss - Marek, R. Svoboda, Krsek - Blažej

Nádherné finálové utkání nám přinesla středa 13. února. V prvním utkání finálové série, kde proti sobě stojí rivalové HC BAK Trutnov a HC Stadion Vrchlabí, byli šťastnější hosté, kteří se tak ujímají vedení v sérii.

První třetina byla v režii domácího celku, který vlétl do zápasu, jako uragán. Už ve 4. minutě se měnilo skóre. V přesilové hře tečoval střelu od modré Veselý - 1:0. O necelé dvě minuty později to už bylo o dvě branky. Vhazování v obranném pásmu Trutnova vyhodnotil nejlépe Tomáš Veselý, který našel lobem rozjetého Chytráčka, který se v nájezdu nemýlil - 2:0. Pro hosty to byla nepříjemná sprcha, ovšem jejich chvíle teprve přišly. V 11. minutě našel Svoboda Hamerského, který uklidil kotouč za záda Biegla v brance Trutnova - 2:1. Trutnovská druhá pětka byla střelecky při chuti a dokázala se znovu prosadit. Ve 12. minutě si branku objel Tomáš Veselý a zvýšil náskok domácích - 3:1. O minutu později ukázal svoje sólo Petr Vlček, který obešel čtyři hráče Vrchlabí a nekompromisně zakončil - 4:1. Hostující mužstvo stihlo ještě do přestávky korigovat. V 15. minutě se kotouč dostal k Fořtovi, který svůj pokus zakončil přesně - 4:2.

Ve druhé třetině domácí polevili a opustili svůj aktivní styl hry. Přestože mělo Vrchlabí pouhé tři střely na branku, dvě z nich dokázali využít. Nejprve ve 32. minutě nabyl Provazník Fořtovi a ten prostřelil Biegla pod vyrážečkou - 4:3. V téže minutě navíc dostal kotouč do brejku Jirků a svůj pokus zakončil klinicky přesně za záda Biegla - 4:4. Domácí hráči i fanoušci ani na chvilku nepřestali věřit v obrat v domácí prospěch. Ten přišel ve 34. minutě. Poul zachytil kotouč na modré čáře, toho se chopil Chytráček, jeho střelu Effemberk vyrazil jen před sebe a domácí "sedmička" doklepla kotouč do sítě - 5:4.

Třetí třetina začala opět lépe pro hosty, kteří těžili z minima maximum. Ve 47. minutě našel Bláha zpoza branky Martina Svobodu, který prostřelil Biegla a vyrovnal - 5:5. V 53. minutě si po závaru před brankou domácích sebral kotouč Bláha, branku obkroužil a šťastně vstřelil rozdílový gól - 5:6. Zdálo se, že Vrchlabí vyhraje v normální hrací době, ovšem to domácí nepovolili. Půl minuty před koncem našel krásným pasem Chytráček rozjetého Luštince a ten svojí střelou švihem vyrovnal - 6:6. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V prodloužení sice branka nepadla, blíž k tomu měli domácí, kteří vyslali na Effemberka šest střel, ale ani jedna za jeho zády neskončila. Důležitý moment se odehrál minutu před koncem prodloužení, kdy byl vyloučen domácí Luštinec a hostující Kadavý a to znamenalo, že domácí střelec do nájezdů nezasáhne.

Vrchlabí začalo nájezdy, ale Patrik Fořt svůj pokus nedotáhl tak, jak si asi představoval. V domácím dresu se k nájezdu rozjel Petr Chytráček, volil střelu mezi betony a kotouč skončil v síti - Trutnov vedl 1:0. Za hosty se rozjel Urban, krokem došel k Bieglovi a jeho blafák skončil za zády domácího brankáře - 1:1. Ke druhému nájezdu domácích se postavil Filip, ale jeho střela skončila v lapačce hostujícího brankáře. Třetí nájezd ze strany Vrchlabí provedl Jirků a provedl ho výborně a o beton Biegla skončil kotouč opět v síti domácích. Prodloužit sérii mohl domácí Šimoníček, ale jeho střelu Effemberk chytil a mohl se tak společně s hráči Vrchlabí radovat z prvního bodu v sérii.

Chtěli bychom poděkovat všem divákům a fanouškům, kteří na utkání zavítali, protože návštěvu 1422 diváků, ještě letos tento kraj nezažil. Jsme moc rádi za vaše hlasivky a za vaši podporu a doufáme, že v nedělním utkání už bude šťastnější Trutnov. Děkujeme, jste naše opora! Další utkání, jak jsme již zmínili, se hraje tuto neděli, od 17:00 hodin ve Vrchlabí. Těšíme se na vás! BOJUJEME PRO TO, CO NÁM PATŘÍ !!!

Ohlasy po utkání

Utkání hodnotí hráč Vrchlabí, Patrik Fořt.

Utkání hodnotí domácí kanonýr, Jakub Luštinec.

Pro ty, co neviděli, Promo Video pro finálovou sérii!

Reportáž: Redakce