|

ČF 1: Trutnov vybojoval první a velmi důležitý bod za výhru 2:1!

První čtvrtfinále mezi Trutnovem a Novou Pakou skončilo lépe pro domácí, kteří vybojovali výhru 2:1. Utkání rozhodl dvěma brankami zkušený Jiří Zelenka.

TRUNPA
Trutnov
ČF1
Trutnov
09.01.2013
18:00
2:1
(1:0, 1:1, 0:0)
Nová Paka
Branky a nahrávky: 14. Zelenka (Šimoníček), 31. Zelenka (Antonín) - 28. Zvolenský

Vyloučení: 6:4, Využití: 1:0, Střely na branku: 34:20

Rozhodčí: Machač - Řezníček, Havelka

STAV SÉRIE: 1:0

Trutnov: Biegl (M. Veselý) - Antonín, Synek, Poul, Seidl, Karlík, Procházka - Filip, Šimoníček, Zelenka - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Vlček (od 32. Kašák)

Nová Paka: Bouška (Jeřábek) - Jeřábek, Kulhánek, Ersepka, Pour, Štěpán, Mašek, Krátký, Zvolenský, Přikazský, Hric, Slabý, Plecháč, Horyna, Štajner, Šebek, Barbora, Hloušek, Kuch

Vstup do Play - Off měli trutnovští hokejisté dobrý. Nová Paka byla po celé utkání aktivní, ale bohužel pro ně, dala o jednu branku méně než domácí. Dvě branky vstřelil matador Jiří Zelenka.

Utkání začalo opravdu z ostra. Hostující hokejisté do utkání vstoupili aktivně a už po třiceti sekundách hráli přesilovou hru. V jejich početní výhodě si vytvořili slibnou šanci, ale ta brankou neskončila. První vážnější situace byla v 12. minutě při přesilovce domácích. Luštinec sehrál akci s Chytráčkem a ten trefil pouze Boušku v brance hostí. Druhou formaci Trutnova na ledě vystřídala ta první a přesilovou hru využila náramně. Šimoníček si počkal na najetého Zelenku a ten otevřel švihem skóre zápasu - 1:0. Do přestávky stihla Paka ještě zahrozit z hole Slabého, ale jeho pokus vychytal Biegl.

Druhá třetina byla pro domácí dost smolná. Festival neproměněných šancí pokračoval. Velkou příležitost měli Perutek s Maškem, ale jejich šanci zlikvidoval Bouška. V další tutovce selhal po přihrávce Luštince domácí Tomáš Veselý. Když už ani Zelenka branku nedal, tak přišla řada na hosty. Nenápadná akce ze středu hřiště skončila nakonec brankou. Zvolenský jel tak pomalu, že nechal odcouvat domácí obránce mezi kruhy a střelou nad vyrážečku vyrovnal - 1:1. Domácí stadion utichl, ale to nebylo přesně to, co domácí hráči potřebovali. Fanoušci se ale vzápětí probudili, když na trestnou lavici putovala dvojice Chytráček, Poul. Nová Paka tedy měla výhodu přesilové hry 5 na 3. Při jejich výhodě však branka nepadla a vážnější šance zlikvidoval výborný Biegl v brance domácích. Ve 30. minutě si Zelenka zpracoval pas od Antonína, prošel hostující obranou, jak nůž máslem a chladnokrevně poslal kotouč za záda Boušky - 2:1. Nikdy by asi netvrdil, že to byl poslední gól zápasu.

Třetí dvacetiminutovka byla v roli domácích, ale hosté kousali až do posledních vteřin. První šanci ve třetí třetině měl Luštinec, ale svůj blafák k dokonalosti nedotáhl. Pár minut poté předvedl luxusní sólo Šimoníček, ale ani jeho pokus neskončil v síti. Nová Paka mohla trestat z hole Hrice, ovšem ten svojí kličkou Biegla nenachytal. Vzápětí měl na druhé straně slibnou příležitost Seidl, ale jeho střelu zlikvidovala domácí obrana. Minutu a půl před koncem si vzali hosté oddechový čas pro poslední pokyny a poradu. Bohužel pro hosty ale domácí závěr zápasu zvládli na jedničku a nepůjčili Nové Pace kotouč. Trutnov si dokráčel pro první bod v této sérii.

Hokejisté Trutnova tak mají za sebou úspěšný vstup do Play - Off KLM a mohou teď s klidem pomýšlet na nedělní utkání v Nové Pace, které začíná v 17:00 hodin. Fanoušci Trutnova pořádají výjezd! Děkujeme za dnešní podporu a těšíme se na vás i v Nové Pace!

Ostatní výsledky:

Vrchlabí 4:3 Jaroměř (stav série: 1:0)

Nové Město n/M 6:1 Jičín (stav série: 1:0)

Třebechovice 6:8 Hronov (stav série: 0:1) Reportáž: Redakce