|

Rumcajs by se divil! Trutnov nadělil sedm branek Jičínu!

Poslední mistrovské utkání v roce 2012 sehráli hokejisté Trutnova na ledě Jičína, kde zvítězili vysoko 1:7! Hattrickem se blýskl Jirka Zelenka.

JCNTRU
Jičín
23. Kolo
Jičín
23.12.2012
17:00
1:7
(0:3, 0:3, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 49. Weiss (Najman) - 9. T. Veselý (Luštinec, Chytráček), 12. Zelenka (Šimoníček), 12. Chytráček (T. Veselý, Luštinec), 32. Luštinec (Chytráček), 37. Zelenka (Šimoníček), 39. Synek (Filip, Šimoníček), 59. Zelenka (Šimoníček, Antonín)

Vyloučení: 10:9 navíc Weiss, Drak (oba JCN) a Vlček (TRU) 10 minut OT, Využití: 0:4, Střely na branku: 14:29

Rozhodčí: Veinfurter - Burýšek, Pavlíček

Diváci: 260

Jičín: Beneš (od 13. Šec) - Kaulfus, Drak, Najman, Tondr, Starý, Novotný, Buchar, Abel, Dušička, Zörkler, Mizera, Klaban, Weiss, Kysela, Haken, Nový, Hloušek

Trutnov: Biegl (M. Veselý) - Antonín, Synek, Poul, Seidl, Kozák, Karlík - Filip, Šimoníček, Zelenka - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Perutek, Mašek, Vlček - Kašák, Smékal, Vacek, Janoušek

Hokejisté Trutnova zajížděli na poslední utkání roku 2012 na led Jičína. Kdo by čekal, že utkání dopadne takovým výpraskem? Asi nikdo. Trutnovští tak Jičínu nadělili pěknou vánoční nadílku a zajistili si tím pádem první místo v tabulce po základní části.

Úvodní třetina napověděla průběh celého zápasu. Hokejisté Trutnova na Jičín vlétli jako uragán, ale domácí obrana byla skálopevná. Tento fakt trval až do osmé minuty. Druhá formace Draků, která v utkání zařídila spoustu branek, se prohnala celým kluzištěm jako blesk a vytěžila z toho branku. Seidl se chopil kotouče za svojí brankou, našel svým pasem najetého Chytráčka, ten sklepl na rozjetého Luštince. Luštinec projel pásmem Jičína, jako nůž máslem a naservíroval pas na Tomáše Veselého, který jen nastavil hůl a vstřelil úvodní branku - 0:1. Obránci Jičína byli jako diváci a nevěděli, kde jim hlava stojí. O tři minuty později se skóre opět měnilo. Šimoníček si pohlídal kotouč na hokejce, přihrál úplně volnému Zelenkovi, který golfákem málem protrhl síť v brance - 0:2. Jičín byl odsouzen do role sparingpartnera a znovu inkasoval. O několik sekund později vybídl Veselý ke skórování Chytráčka, který se svým blafákem mezi betony nemýlil - 0:3. Rozčilený brankář Beneš cestou na střídačku rozštípal hokejku a přenechal místo Šecovi.

Druhá třetina začala opět lépe pro hosty. V první šanci byl Zelenka a poté Poul, ale jejich tři střely Šec chytil. Ve 32. minutě našel hostující Chytráček rozjetého Luštince, který jako Pendolino prolétl kolem obránců Jičína a zasunul kotouč za dezorientovaného Šece - 0:4. Od této doby přestali domácí hokejisté hrát lední hokej a proměnili se v dřevorubce. Hlavní sudí Veinfurter měl neustále plné ruce práce. Antonín musel čelit dvěma zákrokům od Tondra, který ovšem na trutnovského obra nevyzrál a ještě zavinil další branku. Běžela 37. minuta a Šimoníček si vzal kotouč, který následně poslal na Zelenku a ten opět propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:5. Domácí byli hodně frustrovaní a hráli zákeřně. Tržnou ránu v obličeji si odnesl hned z dalšího střídání Mašek a o Weisse, který dorážel na Biegla, se postaralo duo Seidl - Poul. Právě po vyloučení Weisse padla další branka. Filip vystřelil kotouč od modré čáry, Šec ho nepokryl a z pod betonů ho sebral Synek, který pohodlně zakončil - 0:6.

Domácí hráči šli do třetí třetiny s šestibrankovým mankem, takže bylo jasné, co bude následovat. Třetí třetina byla ale opět v režii hostů. Jičínu se podařilo vstřelit branku až ve 49. minutě. Weiss dostal kotouč do jízdy u levého mantinelu, vystřelil a hostující obránce ho srazil Bieglovi mezi nohy - 1:6. Trutnov se ale rychle vzpamatoval a vytvořil si další šance. V 58. minutě přesekl domácí Drak svou hokejku o Perutka, který s úsměvem na rtech dojel na střídačku, aby přenechal místo na ledě Zelenkovi. Byl to právě Zelenka, který vstřelil další branku. V přesilové hře dostal ex-sparťan kotouč od Šimoníčka, zamířil, vypálil a úplně přesně trefil cíl, kterým byla branka Šece - 1:7.

Hokejisté Trutnova si pohráli den před Štědrým dnem s Jičínem a nasázeli mu sedm branek. Hra Jičína byla dobrá prvních osm minut. Po osmi minutách začala obrana Jičína hořet jako vánoční stromeček a už se z toho stavu nedostala.

Trutnovští Draci si tak po dnešku mohou říct, že je v základní části už nikdo nepřeskočí. Trutnov skončí po základní části na prvním místě, které zaručuje vždy domácí prostředí do Play Off.

Další utkání sehrají hokejisté zeleno-bílých barev 28.12.2012 a bude to přátelské, exhibiční utkání, proti Veteránům z Pardubic. Kdo z Pardubic přijede, či ne, je otázkou, kterou nemůžeme zodpovědět. Organizátorem a lodivodem Pardubic je Otakar Janecký, který svou účast samozřejmě potvrdil! Utkání začíná v 18:00 hodin. Těšíme se na vás!

Ostatní zápasy:

Dvůr Králové 14:2 Semechnice (v utkání nastoupil brankář Škop v útoku a připsal si jednu branku a dvě nahrávky !!! )

Náchod 8:6 Nový Bydžov

Opočno 3:6 Jaroměř

Nové Město 3:2 Třebechovice Reportáž: Redakce