|

Drama se šťastným koncem! Trutnov otočil zápas a vyhrál!

V úvodním utkání druhé poloviny základní části přivítali domácí hokejisté hosty z Bydžova. Utkání bylo dramatické až do konce, ale Trutnov si výsledek pohlídal a dokráčel si pro tři body.

TRUSNB
Trutnov
14. Kolo
Trutnov
21.11.2012
18:00
4:3
(1:3, 3:0, 0:0)
Nový Bydžov
Branky a nahrávky: 4. T. Veselý (Luštinec), 24. Perutek (Šimoníček, Procházka), 27. Chytráček (Luštinec), 39. Luštinec (Procházka) - 3. Hrabica (Pomichálek), 7. Menyhárt (Šebek), 12. Kubišta (Hrabica)

Vyloučení: 2:7, Využití: 1:0, Střely na branku: 44:20

Rozhodčí: Janovský - Řezníček, Kubeček

Diváci: 258

Trutnov: M. Veselý (Pech) - Antonín, Synek, Poul, Seidl, Karlík, Procházka - Perutek, Šimoníček, Filip (od 41. Mašek) - T. Veselý, Chytráček, Luštinec - Březina, Kašák, Vlček (od 41. Filip)

Nový Bydžov: Balážik (Mikeš) - Majer, Novák, Doskočil, Malina, Pilc - Pomichálek, Kubišta, Hrabica - Šebek, Menyhárt, Ouzký - Veith, Špaček, Hampl

Domácí hokejisté sehráli další utkání na svém ledě, tentokrát přivítali Nový Bydžov. Tímto zápasem odstartovala druhá polovina základní části. Na poslední chvíli přijel domácí matador Procházka, který původně nastoupit neměl. Bydžov postrádal dvě opory - Komárka a Semanca.

Úvodní dvacetiminutovka patřila hostům. Stejně jako tomu bylo v Bydžově, tak i dnes začali hosté bránit a hrát na brejky. To se jim vyplatilo už ve 3. minutě, když za záda Veselého protlačil kotouč Hrabica - 0:1. Domácí měli ale na úvodní branku rychlou odpověď. Druhá formace Trutnova si pohrála s obranou Bydžova a Tomáš Veselý s nutnou dávkou štěstí vstřelil vyrovnávací branku - 1:1. Ovšem Bydžov se domácího tlaku nezalekl a ihned odpověděl. V 7. minutě ujela dvojice Menyhárt - Šebek, a Menyhárt se prosadil střelou pod vyrážečku - 1:2. Aby toho nebylo málo tak další branku, po podobné chybě, přidal Kubišta - 1:3. Domácí hokejisté se stále drželi v útočném pásmu, ale jejich tlak brankou neskončil.

Trutnovští Draci po nástupu do druhého dějství byli jak vyměnění. Jejich tlak byl konečně odměněn i brankou, která padla ve 24. minutě. Šimoníček si v přesilové hře podržel kotouč na křídle, před brankou našel Perutka a ten šikovně tečoval kotouč za záda Balážika - 2:3. Domácí ožili a bylo to vidět jak na ledě, tak v hledišti. Trutnovské publikum chtělo další branku a ta přišla ve 27. minutě. Sehraný signál vyšel druhé formaci. Luštinec našel Chytráčka, který bez problému vyrovnal blafákem do bekhendu- 3:3. V domácí přesilové hře byl po teatrálním pádu Šebka vyloučen Seidl a Trutnov hrál 4 na 4. Procházka svým pasem vyzval Luštince, který jako šinkanzen prolétl kolem obránců Bydžova a strhl vedení na stranu Trutnova - 4:3.

Ve třetí třetině sice branka nepadla, ale diváci mohli vidět strhující podívanou. Domácí měli spoustu šancí, které ale promarnili. Luštinec dostal kotouč od Březiny a jel sám na Balážika, ale hostující brankář jeho pokus zlikvidoval. Další možnost vstřelit branku měli domácí v přesilové hře. Opět u toho byla druhá formace, která zamkla hosty v obranné třetině. Nejprve Luštinec vypálil a jeho pokus vyrazil Balážik bruslí. O dalších pár sekund později pálil Chytráček a Karlík, ale i jejich pokusy brankou neskončily. Trutnov si konec utkání pohlídal a došel si pro tři body.

Jak jsme již psali před zápasem, utkání nebylo jednoduché. Bydžov předvedl krásnou a jednoduchou hru, kterou však domácí totálně rozbili ve druhé třetině. Další zápas sehrají Draci v neděli, na ledě Jaroměře, kde je opět nečeká nic lehkého. Děkujeme Vám za dnešní podporu a těšíme se na Vás v dalších zápasech!

Ostatní výsledky: Nová Paka 3:5 Jaroměř, Dvůr Králové n/L 4:6 Vrchlabí, Jičín 4:5 Třebechovice, Náchod 4:6 Hronov, Opočno 1:11 N. Město

Ohlasy po utkání

Kapitán Jiří Šimoníček (v utkání 0+1):

" Do zápasu jsme nevstoupili dobře. V první třetině jsme dostali branky z brejků, nehráli jsme dozadu. Sice jsme se tlačili do branky, stříleli a vytvořili si tlak, ale zapomněli jsme na zadní vrátka. O přestávce jsme si všechno vyříkali a ve druhé třetině si všechno pohlídali a hosty nepustili do větších šancích. Hosté už nevstřelili ani branku a my jsme otočili zápas. Měli jsme dost šancí a škoda, že nepadlo ještě více branek, ale zápas jsme dotáhli do vítězného konce a tři body jsou doma. "

Trenér Trutnova Jiří Malinský:

" Utkání jsme si udělali těžkým sami. V první třetině jsme zapomínali na bránění, což Bydžov využíval a to ještě Veselka (Michal Veselý) několik šancí pochytal. Po přestávce to už bylo lepší, bohužel neproměňování šancí je to, čím se trápíme a utkání bylo dramatické až do konce. "

Reportáž: Redakce