|

Trutnov smetl Náchod jasným rozdílem!

V dalším kole se potkali hokejisté Trutnova a Náchoda. O utkání rozhodla první třetina, tu vyhrál Trutnov 5:0 !

TRUNAC
Trutnov
8. Kolo
Trutnov
31.10.2012
18:00
9:3
(5:0,4:3, 0:0)
Náchod
Branky a nahrávky: 3. Synek (Šimoníček, T. Veselý), 13. Karlík (Šimoníček, Chytráček), 14. Kašák (Zelenka, S. Procházka), 15. Perutek (Gabriel, Poul), 18. T. Veselý (Chytráček, Šimoníček), 22. Šimoníček, 25. Chytráček, 25. Zelenka (Kašák), 35. Karlík (Malinský) - 26. Hradecký (Šejnoha), 31. Hudeček (Hradecký), 39. Šejnoha (Hudeček)

Trutnov: M. Veselý (Biegl) - Karlík, Synek, Malinský, Kuna, Gabriel, Poul - T. Veselý, Šimoníček, Chytráček - S. Procházka (od 41. Vacek), Kašák, Zelenka - Perutek, Mašek, Vlček (od 41. Smékal)

Náchod: Mráček (Kolbaba) - Pánek, Pavlík, Dostál, Chudý, Burdych, Macháček - Jurča, Hudeček, Zeman, Hradecký, Vondřejc, Škoda, Verner, Šejnoha, Karel

Středeční utkání nabídlo krásnou podívanou z hokejek domácích hokejistů. Devět branek v síti hostí, ale ta desátá nakonec nepadla. Zajímavé bylo, že brankáři Náchoda Mráček a Kolbaba se několikrát protočili mezi sebou.

Utkání začalo velmi svižně z domácí strany a hostující mužstvo bylo ještě asi na cestě na zápas. Už ve 3. minutě se měnilo skóre. Na modrou dostal kotouč Synek a poslal dělovku na Mráčka, který nic neviděl - 1:0. Za dalších deset minut, kdy hostující Náchod vystřelil pouze jednou na branku domácích, se radovali z branky hráči Trutnova. Na modré si kotouč podržel Karlík, švihem vypálil a scénář byl stejný, jako u branky první - 2:0. Vedení o dvě branky, ani o tři, nic neznamená, ale Trutnov šlápl do motorů a první třetinu naprosto jasně ovládl a poté i celé utkání. Ve 14. minutě našel Stanislav Procházka Zelenku, ten vypálil a kotouč za záda Mráčka dostal Kašák - 3:0. Ihned střídání na to, vybojoval kotouč Poul, Gabriel přehrál kotouč na Perutka a ten se nemýlil - 4:0. Definitivní tečku za první třetinou udělal domácí Tomáš Veselý, který se nejlépe zorientoval v prostru a kotouč napálil za záda Kolbaby - 5:0.

Utkání bylo zřejmě rozhodnuté, ale Náchod šel do druhé třetiny s výhodou minutové přesilovky 5 na 3. Tu ale nevyužil a ještě v ní stihl inkasovat. Na modré čáře chyboval Dostál, Šimoníček si vzal kotouč a dělovkou vymetl víko - 6:0. O tři minuty později se skóre opět měnilo a to z hole Chytráčka, který krásně individuálně prolétl kolem branky a kotouč zasunul do sítě - 7:0. Další branka byla z utkání nejhezčí. Zelenka dostal kotouč do jízdy, ujížděl s Kašákem 2 na 1 a domácí hráči vykoupali jak obránce Náchoda, tak i brankáře a Zelenka pohodlně zasunul kotouč do branky - 8:0! Radovat z branky si vyzkoušeli i hosté, když domácí obrana nepokryla obranné pásmo a příklepem se trefil Hradecký - 8:1. Opět to byl Náchod, kdo se radoval z branky. V přesilové hře se nejlépe zorientoval Hudeček a kotouč dopravil za záda Michala Veselého - 8:2. Ve 35. minutě vylétl z trestné lavice domácí Karlík a svůj samostatný nájezd s přehledem proměnil - 9:2. Do konce třetiny ještě stihla chybovat domácí obrana a na konečných 9:3 korigoval ranou do růžku Šejnoha.

Třetí třetina už branku bohužel nenabídla, ale šance domácích byli někdy až neuvěřitelné. Náchod byl po celý zápas horším mužstvem. V čase 59:45 zbytečně atakoval hostující Vondřejc domácího obránce Poula, který po jeho zákroku okamžitě skončil v kabině. Další trest dostal pokřikující Dostál, který slovně napadl hlavního rozhodčího.

Trutnov si tak odnáší tři body z domácího klání a krásné skóre 9:3. Další utkání sehrají domácí hokejisté na ledě Dvora Králové n/L, tuto neděli od 17:00 hodin. Reportáž: Redakce